8 ταινίες που θα σε
Φύγαμε για ένα κινηματογραφικό ταξίδι στο Λονδίνο;

Όταν γίνεται λόγος για μερικές από τις πιο αγαπημένες κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο, το Λονδίνο συγκαταλέγεται σίγουρα μέσα σε αυτές. Το Λονδίνο, λοιπόν, έχει αποτελέσει τοποθεσία για πολλές αγαπημένες ταινίες σε διαφόρων ειδών ταινίες– από ρομαντικές κομεντί έως και δυστοπικά θρίλερ.

Μέχρι, λοιπόν, η πανδημία του κορωνοϊού να παρέλθει, το lockdown να “φύγει” και να μπορούμε όλοι να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό (και όχι μόνο), μπορούμε να ταξιδέψουμε με το νου μέσω της αγαπημένης 7ης τέχνης!

Ας δούμε μερικές ταινίες που μπορούν να μας μεταφέρουν -έστω και νοητά- στο Λονδίνο…

1. Mary Poppins (1964)

Υπόθεση: Η Μαίρη Πόπινς, μια νεράιδα που γίνεται γκουβερνάντα,παρασύρει σε μαγευτικές καταστάσεις τα παιδιά της λονδρέζικης οικογένειας Μπανκς.

2. Four weddings and 1 funeral (1994)

Υπόθεση: Αφού συναντιούνται σε τέσσερις γάμους και μία κηδεία, ένας Αγγλος εργένης και μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος ανακαλύπτουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον.

3. Sliding Doors (1998)

Υπόθεση: Η Έλεν παίρνει το τρένο, βρίσκει το φίλο της να την απατά, χωρίζει, ερωτεύεται έναν άλλο άνδρα, φτιάχνει μια νέα καριέρα. Η Έλεν χάνει το τρένο, δεν καταλαβαίνει ότι ο φίλος της την απατά, μένει έγκυος. Μια σπουδή για το πώς μια χρονική καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή ενός ατόμου.

4. Notting Hill (1999)

Υπόθεση: Η διασημότερη σταρ του Χόλιγουντ γνωρίζεται τυχαία μ’ ένα Λονδρέζο βιβλιοπώλη, αλλά όταν η φιλία τους αρχίζει να μετατρέπεται σε ρομαντικό φλερτ, ανακύπτουν όλα εκείνα τα προβλήματα που χωρίζουν έναν κοινό θνητό από μια θεά της σόου μπίζνες.

5. Bridget Jones’s Diary (2001)

Υπόθεση: Μια 32χρονη νευρωτική Λονδρέζα, που μόλις αποφάσισε να βάλει τάξη στην άστατη ζωή της, έχει μια ατυχή ερωτική σχέση με το αφεντικό της, την ίδια ώρα που προσπαθεί να την πλησιάσει ένας μεγαλοδικηγόρος και παλιός οικογενειακός φίλος.

6. 28 days later (2002)

Υπόθεση: Ξυπνώντας από κώμα, ένας νεαρός ανακαλύπτει ένα σχεδόν έρημο Λονδίνο, εξαιτίας ενός επικίνδυνου μεταδοτικού ιού που μεταβάλλει τον άνθρωπο σε κτήνος με δολοφονικές διαθέσεις. Με μια μικρή ομάδα επιζώντων προσπαθεί να βρει μια ασφαλή νησίδα, για να ξεκινήσει ξανά η πορεία της ανθρωπότητας.

7. The King’s Speech (2010)

Υπόθεση: Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά του Γεωργίου του 5ου Αλβέρτος, ο οποίος πάσχει από οξύ πρόβλημα τραυλισμού, καλείται να αναλάβει το θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του και την παραίτηση του μεγαλύτερου αδερφού του. Ο αλλόκοτος λογοθεραπευτής Λάιονελ Λογκ που θα τον αναλάβει θα προσπαθήσει με τις ανορθόδοξες μεθόδους του να τον βοηθήσει να γίνει ο ηγέτης μιας χώρας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου.

8. Skyfall (2012)

Υπόθεση: Στην αποτυχημένη προσπάθειά του να ανακτήσει μια λίστα Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Τζέιμς Μποντ τραυματίζεται και θεωρείται νεκρός. Όταν όμως το αρχηγείο της ΜΙ6 ανατινάζεται και οι ευθύνες πέφτουν στην Μ., επιστρέφει στην υπηρεσία και αναλαμβάνει να βρει τον τρομοκράτη ο οποίος τα έχει σχεδιάσει όλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;