10 ταινίες που θα σε
Ταινίες που θα σε πάνε Νέα Υόρκη.

Η Νέα Υόρκη αποτελούσε πάντοτε πόλο έλξης για πολύ κόσμο, ενώ πολλοί σκηνοθέτες και παραγωγοί ταινιών έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη  πόλη ως τοποθεσία, προκειμένου να γυρίσουν τις ταινίες τους.

Για πολλούς δημιουργούς, μάλιστα, η Νέα Υόρκη έχει αποτελέσει και πηγή έμπνευσης, καθώς έχει το δικό της “στυλ” και “αέρα”, κάτι που την κάνει ανάρπαστη. Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται κάποια ημέρα να ζήσουν εκεί (ή έστω να την επισκεφτούν).

Πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο Martin Scorsese, έχουν συνδέσει τη δουλειά τους σε μεγάλο βαθμό με τη Νέα Υόρκη κάνοντάς μας μέσω των έργων τους να ταξιδέψουμε και εμείς εκεί, ακόμη και αν δεν την έχουμε επισκεφτεί ποτέ στην πραγματική ζωή.

Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθούν ορισμένες ταινίες που αφενός θα σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο (όχι όλες, αλλά πολλές από αυτές) και αφετέρου θα σας ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη μέσα από τα ατελείωτα (και πανέμορφα) πλάνα τους.

1. Breakfast at Tiffany’s (1961)

Υπόθεση:  Μια γοητευτική κοσμική συναντά έναν νεαρό συγγραφέα ο οποίος έχει μόλις μετακομίσει στην πολυκατοικία της. Αρχίζουν να συναναστρέφονται την υψηλή νεοϋορκέζικη κοινωνία και, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση τους, ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό.

2. Taxi Driver (1976)

Υπόθεση: Ύστερα από έναν αποτυχημένο δεσμό με μια διανοούμενη, ένας βετεράνος του Βιετνάμ που δουλεύει ως ταξιτζής στη Νέα Υόρκη θεωρεί τον εαυτό του άγγελο εξολοθρευτή και αποπειράται να σώσει με βίαιο τρόπο μια 12χρονη πόρνη από τους προστάτες της.

3. Moonstruck (1987)

Υπόθεση: Η πανσέληνος επηρεάζει συναισθηματικά μια κοινότητα αμερικανο-ιταλών της Ν. Υόρκης κι ανάμεσά τους μια σαραντάρα που ερωτεύεται τον αδελφό του αρραβωνιαστικού της.

Η πανσέληνος επηρεάζει συναισθηματικά μια κοινότητα αμερικανο-ιταλών της Ν. Υόρκης κι ανάμεσά τους μια σαραντάρα που ερωτεύεται τον αδελφό του αρραβωνιαστικού της.

4. Coming to America (1988)

Υπόθεση: Ένας πρίγκιπας ενός μυθικού κράτους της Αφρικής, σε αντίθεση με το πρωτόκολλο της χώρας του έρχεται στην Αμερική για να βρει τη γυναίκα που θα παντρευτεί, μεταμφιεσμένος όμως σε φτωχό φοιτητή.

5. Home Alone 2: Lost in New York

Υπόθεση:  Η οικογένεια ΜακΆλιστερ φεύγει για διακοπές στη Φλόριντα, αλλά ο Κέβιν ΜακΆλιστερ χωρίζει από την υπόλοιπη οικογένεια και καταφέρνει να επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Φτάνοντας πηγαίνει στο καλύτερο ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα του πατέρα του, και στη συνέχεια αρχίζει να διασκεδάζει. Δυστυχώς, οι παλιοί γνώριμοι διαρρήκτες έχουν βγει από τη φυλακή και βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, όπου σχεδιάζουν να ληστέψουν ένα πολυκατάστημα παιχνιδιών την παραμονή των Χριστουγέννων. Ο Κέβιν, όμως, ανακαλύπτει τα σχέδιά τους και ψάχνει να βρει τρόπο να τους εμποδίσει.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

6. You’ve Got Mail (1998)

Υπόθεση: Η ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη με έναν ανώνυμο συνομιλητή της στο Internet, ο οποίος όμως τυχαίνει να είναι ο διευθυντής του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που άνοιξε απέναντί της.

7. In the Cut (2003)

Υπόθεση: Μια μοναχική φιλόλογος, μάρτυρας σε υπόθεση φόνου, έχει μια έντονη ερωτική σχέση με τον ντετέκτιβ που είναι επικεφαλής της έρευνας. Μια σειρά από ενδείξεις, ωστόσο, θα την κάνει να υποψιαστεί ότι ο δολοφόνος μπορεί να είναι ο ίδιος ο εραστής της.

8. 13 going on 30 (2004)

Υπόθεση: Στα 13α γενέθλια της η Jenna Rink, ύστερα από ένα ατυχές περιστατικό εύχεται να κοιμηθεί και να ξυπνήσει στα τριάντα. Και η ευχή της πραγματοποιείται. Όταν ξυπνάει τριαντάρα, είναι επιτυχημένη συντάκτρια, με έναν κούκλο και διάσημο φίλο και γενικώς έχει ότι είχε ονειρευτεί για τον εαυτό της. Σύντομα όμως θ’ ανακαλύψει ότι όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να την κάνουν ευτυχισμένη και πως τα πράγματα δεν είναι όπως πίστευε.

9. Wolf of Wall Street ( 2013)

Υπόθεση: Η πραγματική ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορντ, χρηματιστή των δεκαετιών του ’80 και του ’90, ο οποίος έγινε πολυεκατομμυριούχος στα 26 του, προτού καταλήξει στη φυλακή για μια σειρά από οικονομικές απάτες.

10. A rainy day in New York (2019)

Υπόθεση: Ο Γκάτσμπι και η Άσλι είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ταξιδεύει για μία ημέρα στη Νέα Υόρκη. Τα ρομαντικά σχέδιά τους όμως θα ανατραπούν από νωρίς, ρίχνοντάς τους σε απρόβλεπτες συναισθηματικές περιπέτειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;