Από το Σχολείο στο Πανεπιστήμιο: Τα βήματα για επιτυχημένες σπουδές στο εξωτερικό
Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα σε προετοιμάζουν για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, τόσο μέσω του τμήματος International Baccalaureate, όσο και μέσω των προγραμμάτων INTERNATIONAL A’ LEVELS και BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice.

Οι σπουδές στο εξωτερικό, είτε πρόκειται για Ευρώπη, Αμερική, είτε οπουδήποτε αλλού, δεν αποτελούν απλώς το «άνοιγμα» προς μία πολλά υποσχόμενη ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία, αλλά και μία μοναδική εμπειρία που θα συνοδεύει τις αναμνήσεις σου όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Οι σπουδές γενικότερα, συμβάλλουν όσο τίποτα άλλο στην εξέλιξη ενός ανθρώπου, παρέχοντάς του όλα εκείνα τα θεωρητικά, γνωστικά αλλά και πρακτικά εφόδια που χρειάζεται, τόσο για την πνευματική του ανάπλαση και αναζήτηση του τι αγαπά σε αυτή τη ζωή, όσο βέβαια και για την είσοδό του στην αγορά εργασίας. Και αναφερόμαστε προφανώς στη σημερινή αγορά εργασίας, η οποία, όπως όλα δείχνουν, ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο απαιτητική και ανταγωνιστική.

Γι’ αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα αναδεικνύονται ως η ιδανική επιλογή για την εκπαίδευση και την προετοιμασία των μαθητών που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, προσφέροντας μια σειρά από επιλογές για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, εκτός από το Τμήμα International Baccalaureate που προετοιμάζει τους μαθητές του σχολείου για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια διεθνώς, την ίδια δυνατότητα εξασφαλίζει το Τμήμα INTERNATIONAL A’ LEVELS, καθώς και το Τμήμα BTEC Foundation in ArtDesign & Media Practice.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τα εκπαιδευτήρια Δούκα πέτυχαν πέρυσι (2023) την καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο, σε ό,τι αφορά τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού στον αναγνωρισμένο φορέα Pearson.

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά.

IB Diploma Programme: Ολοκληρωμένη προετοιμασία για σίγουρη επιτυχία

Τα μαθήματα ΙΒ (International Baccalaureate) των Εκπαιδευτηρίων Δούκα έχουν στόχο την εξατομικευμένη διδασκαλία των μαθητών, την εξοικείωσή τους με τις εξεταστικές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις του ΙΒ diploma, καθώς και την πρακτική διδακτική σχετικά με τις τεχνικές και τους τρόπους σύνθεσης και ανάπτυξης ερευνητικών εργασιών. Εφαρμόζεται ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα, το οποίο, σε συνδυασμό με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, παρέχει ποιοτική διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων, αλλά και σωστή καθοδήγηση των μαθητών προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα ξένα πανεπιστήμια.

Μάλιστα, οι απόφοιτοι του Τμήματος International Baccalaureate (IB) στα Εκπαιδευτήρια Δούκα σημείωσαν και φέτος εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας και θα φοιτήσουν σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Ενδεικτικά, στη Βόρεια Αμερική, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα έγιναν δεκτοί σε:

  • Pratt Institute with scholarship (7η καλύτερη σχολή αρχιτεκτονικής στον κόσμο)
  • Northeastern University (44ο πανεπιστήμιο σε σύνολο 5.000)
  • New York University – Abu Dhabi (το NYU είναι στην 25η θέση σε σύνολο 5.000 πανεπιστημίων)
  • Franklin & Marshall College (39η θέση – National Liberal Arts College)
  • Stevens Institute of Technology με 50% υποτροφία (83η θέση σε σύνολο 5.000 πανεπιστημίων)
  • Webb Institute με 100% υποτροφία (Naval Architecture & Marine Engineering με μόνο 40 φοιτητές να γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο)
  • Georgetown University – Qatar (22η θέση σε σύνολο 5.000 πανεπιστημίων)
  • Georgia Institute of Technology (4η θέση στο Engineering/18η θέση στον κόσμο στα Μαθηματικά)
  • Πολλοί μαθητές έχουν γίνει δεκτοί σε ορισμένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο: UCL, University of Bath, King’s College, University of Warwick, UAL και University of Manchester.

Φέτος, οι επιτυχίες του Τμήματος στην Ευρώπη περιλαμβάνουν και πανεπιστήμια στην Ισπανία, την Ολλανδία και την Ελβετία. Συγκεκριμένα: IE Ισπανία, The University of Groningen, University of Amsterdam, Erasmus University, EHL Ελβετία.

Μάθε τα πάντα για το πρόγραμμα «Διεθνούς Απολυτηρίου» (International Baccalaureate) και τις προοπτικές εισαγωγής στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

INTERNATIONAL A’ LEVELS, γιατί η επιτυχία είναι μονόδρομος

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα INTERNATIONAL A’ LEVELS που παρέχεται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, θεωρείται το καλύτερο στη χώρα και αποτελεί πρώτης τάξεως εισιτήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική. Με εμπειρία στον χώρο από το 1985, ολοκληρωμένα προγράμματα και έμπειρους εκπαιδευτικούς, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει εδώ και 39 χρόνια την εγγύηση ότι όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και τις Σχολές της πρώτης τους επιλογής, ανεξάρτητα από ενδεχόμενες αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης.

Η φοίτηση σε INTERNATIONAL A’ LEVELS των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μπορεί να γίνει παράλληλα με αυτή του Γενικού Λυκείου, καθώς υπάρχει άμεση και διαρκής επικοινωνία των δύο τμημάτων. Στο εν λόγω τμήμα μπορούν να γραφτούν μαθητές ή απόφοιτοι ΓΕΛ, είτε προέρχονται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, είτε όχι. Οι μαθητές Λυκείου μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους, καθώς το πρόγραμμα INTERNATIONAL A’ LEVELS πραγματοποιείται απογευματινές ώρες. Οι εγγραφές για κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινούν την 1η Απριλίου και λήγουν στις 15 Σεπτεμβρίου, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, σε περίπτωση κενών θέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα INTERNATIONAL A’ LEVELS των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι και εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο του φορέα Pearson, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει κάθε χρόνο την εισαγωγή του 100% των υποψηφίων του σε ανταγωνιστικά πανεπιστήμια διεθνούς κύρους, όπως The University of Oxford, The University of Cambridge, The London School of Economics, κ.α.

Εάν, λοιπόν, είσαι μαθητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θες να φοιτήσεις σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, το Τμήμα INTERNATIONAL A’ LEVELS των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προσφέρει εμπλουτισμένο πρόγραμμα και εξατομικευμένη προετοιμασία για την εισαγωγή σου μέσω:

  • IAL (International Advanced Levels)
  • GCE (General Certificate of Education) & BTEC (Business & Technology Education Council)
  • IGCSE (International General Certificate of Secondary Education)

Μάθε τα πάντα για το πρόγραμμα INTERNATIONAL A’ LEVELS εδώ.

BTEC Diploma για δημιουργικότητα που αναγνωρίζεται

Ήδη, από το 2008, μέσα από το πρόγραμμα BTEC Foundation Diploma in Art & Design & Media Practice, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα καλλιεργούν στους σπουδαστές την κριτική σκέψη και τους βοηθούν να συνδέσουν τη σύγχρονη πρακτική με ιστορικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιρροές, αναπτύσσοντας τη διανοητική «περιέργεια» των μεθόδων δημιουργικής παραγωγής. Στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει κατάλληλα τους σπουδαστές σε ένα μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών αντικειμένων, ώστε να εισαχθούν με επιτυχία σε καταξιωμένες σχολές Art & Design παγκοσμίως, για σπουδές γραφιστικής, fashion design ή φωτογραφίας.

Μέσα από ευέλικτα και δημιουργικά full-time και part-time προγράμματα, δίνεται η ευκαιρία στους σπουδαστές του GCE, IΒ & Γενικού Λυκείου να αποκτήσουν επιπλέον πιστοποιήσεις BTEC Level 1 Award in Art & Design και BTEC Level 3 Foundation Diploma in Art, Design & Media Practice από τον αναγνωρισμένο φορέα Pearson.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το BTEC Foundation Diploma in Art & Design & Media Practice συνεργάζεται αποκλειστικά με το παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης University of the Arts London – UAL, το δεύτερο καλύτερο πανεπιστήμιο καλών τεχνών στον κόσμο, το οποίο διαμορφώνει τις τάσεις του μέλλοντος σε design, τέχνη, μόδα και καλλιτεχνική δημιουργία.

Αν, λοιπόν, έχεις έφεση στις τέχνες και θα ήθελες να ακολουθήσεις μια καλλιτεχνική σταδιοδρομία, βρες όλες τις πληροφορίες που αναζητάς για το BTEC Diploma σε αυτή τη σελίδα.

University Placement Center: Η καθοδήγηση που χρειάζεσαι για σπουδές στο εξωτερικό

Παράλληλα, το σύγχρονο και πλήρως ενημερωμένο University Placement Center, δηλαδή το εξειδικευμένο γραφείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα για σπουδές στο εξωτερικό, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προετοιμασίας, συμβουλευτικής και καθοδήγησης για τις αιτήσεις των μαθητών και την εισαγωγή τους σε οποιαδήποτε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία, κ.α.).

Εάν, λοιπόν, είσαι μαθητής Λυκείου ΙΒ GCE ή BTEC-Art, Design & Media Practice και ενδιαφέρεσαι να σπουδάσεις σε κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Υπόλοιπη Ευρώπη ή ΗΠΑ), τότε χρειάζεσαι σωστή προετοιμασία και καθοδήγηση, ολόπλευρη υποστήριξη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για να μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο σου.

Σημειώνεται ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα προσφέρουν συμβουλές και υποστήριξη, όχι μόνο στους μαθητές τους που θέλουν να φοιτήσουν στο εξωτερικό, αλλά και σε μαθητές άλλων σχολείων που επιζητούν οργανωμένη και επαγγελματική συμβουλευτική στην προετοιμασία και την υποβολή των αιτήσεών τους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του εξωτερικού.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα σου δίνουν πολλές επιλογές γιατί οι σπουδές δεν είναι μονόδρομος

Eδώ και 105 χρόνια, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα καινοτομούν με πρωτοποριακά προγράμματα που διέπουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή να εξελίξει τις δεξιότητες και τα ταλέντα του. Προσφέροντας όλα τα προνόμια της ελληνικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και τη μεγαλύτερη εγγύηση για επιτυχημένη εισαγωγή στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, προετοιμάζουν κάθε χρόνο τους επαγγελματίες του «αύριο», δείχνοντας, ταυτόχρονα, σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού και του κάθε σπουδαστή.

Επειδή, λοιπόν, είναι λογικό να αναζητάς την καλύτερη επιλογή για την εκπαίδευση, τις ακαδημαϊκές σου σπουδές, αλλά και τη μετέπειτα σταδιοδρομία στο επάγγελμα της αρεσκείας σου, αρκεί να απευθυνθείς σε εκείνους που ξέρουν να σε καθοδηγήσουν σωστά και μπορούν να σου προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να κάνεις πράξη όλα όσα ονειρεύτηκες για το μέλλον σου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με σπουδές στο εξωτερικό, επισκεφτείτε το https://doukas.edu.gr/spoudes-sto-eksoteriko/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1