Πέντε σειρές που αξίζει να ξεκινήσεις αν είσαι σε φάση
Εντός κι εκτός Netflix.

Mε την αλλαγή της ώρας νυχτώνει πλέον από τις 18:00 και ο καιρός μπαίνει σιγά σιγά στη φάση της φθινοπωρινής μουντάδας. Πάει το καλοκαίρι, πάει το τρελό partying, ήρθε η ώρα που όλοι οι winter lovers περιμένουν μετά από 3 μήνες καλοκαιριού:

Επιστροφή στη δική μας “κανονικότητα” (?) που σημαίνει homesickness, κουβέρτα φλις να σε τυλίγει σε σχήμα μπουρίτο και άραγμα στον καναπέ με αγαπημένες σειρές να παίζουν από πίσω, δίνοντας ξεχωριστή νότα στην υποφερτή μελαγχολία της Κυριακής ή το ανυπόφορο hangover.

Αν, λοιπόν, είναι απόγευμα ή βράδυ και το να βγεις από το σπίτι δε σου λέει και πολλά, αλλά δεν ψήνεσαι να δεις για ακόμη μια φορά το “Game of Thrones”, τα “Φιλαράκια”, το “How I Met Your Mother” ή δεν είσαι λάτρης σειρών τύπου “La Casa de Papel”, τότε ήρθε η ώρα να γνωρίσεις νέους τηλεοπτικούς χαρακτήρες και να αποκτήσεις καινούρια κολλήματα.

Σου έχουμε παρακάτω 5 ακόμα σειρές που θα σου κρατήσουν συντροφιά και θα σε πωρώσουν με τη σεναριακή πρωτοτυπία και το υπέροχο cast τους.

1. Bates Motel

Δε ξέρω αν έχεις δει το εμβληματικό θρίλερ του σύγχρονου σινεμά «Ψυχώ», πάντως είτε το έχεις δει είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι, βλέποντας το Bates Motel στο Netflix, θα υμνείς τον τιτανομέγιστο Χίτσκοκ για την έμπνευση που έδωσε σ’ αυτή τη σειρά.

Στο επικό αυτό πρίκουελ του “Ψυχώ” θα γνωρίσεις τον έφηβο Νόρμαν, έναν προβληματικό έφηβο, τον οποίο υποδύεται α-ν-α-τ-ρ-ι-χ-α-σ-τ-ι-κ-ά ο Freddie Highmore, και τη μητέρα του, Norma-Louise Bates, την οποία ενσαρκώνει επίσης αριστουργηματικά η Vera Farmiga.

Η υπόθεση του Bates Motel, που προφανώς δανείζεται αρκετά στοιχεία, αναφορές και αισθητική από το θρίλερ του Χίτσκοκ, εξερευνά τη σχέση του Νόρμαν με τη Νόρμα, μια προβληματική σχέση μητέρας-γιου που καταλήγει αρρωστημένη και στην οποία σε εισάγει η σειρά από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, ενώ, πότε σε εξοργίζει, πότε σε κάνει να αναρωτιέσαι τι έκανε τον Νόρμαν να εξελιχθεί στον διαταραγμένο άντρα της ταινίας του Χίτσκοκ.

Ο Freddie Highmore ως “Νόρμαν”: Bates Motel

Χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο έφηβος Norman ξεκινά μια νέα ζωή δίπλα στη χειριστική και απίστευτα κτητική μητέρα του, πάνω στην οποία προσκολλά προφανώς όλη του την ύπαρξη. Οι δύο τους και στα πλαίσια πάντα μιας τρελά αιμομικτικής σχέσης, που αποτυπώνεται άψογα, αφενός χάρη στην ερμηνευτική δεινότητα του Freddie Highmore και αφετέρου χάρη στη γλώσσας του σώματος και των δύο, ιδρύουν το περίφημο Bates Motel, προσπαθώντας να χτίσουν μια καθημερινότητα, που, λόγω της σχέσης τους, μόνο συνηθισμένη δεν είναι: Μυστηριώδης εξαφανίσεις και παράδοξες συμπεριφορές ταράζουν τη νηνεμία του White Pine Bay και αποκαλύπτονται σταδιακά σε ένα κρεσέντο που αναδεικνύει, από τη μια, την ανικανότητα του Norman να συνδεθεί με οποιοδήποτε άνθρωπο πέραν της μητέρας του και, από την άλλη, την τρομακτικά σαγηνευτική Norma που προσπαθεί να καλύψει τα ακάλυπτα.

Vera Farmiga & Freddie Highmore: Bates Motel

Η ερμηνεία του Χάιμορ στη σειρά είναι εκπληκτική, από τις πιο αξιόλογες ερμηνείες ηθοποιών της γενιάς του, ενώ κάνει κάθε σκηνή της σειράς να έχει τέτοια ένταση που αισθάνεσαι ότι κάτι είναι έτοιμο να εκραγεί.

2. Mozart In The Jungle

To Mozart In The Jungle είναι μια από τις σειρές που μπορείς άνετα να δεις μέσα σε ένα ΣΚ και που για την οποία μπορείς να με ακούς επί ώρες να προπαγανδίζω την ερμηνεία και την ομορφιά του Gael Garcia Bernal.

Ο Gael Garcia Bernal ως “Ροντρίγκο” : Mozart in The Jungle

Η σειρά έχει βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Blair Tindall, “Mozart in the Jungle” με τον υπότιτλο Sex, Drugs, and Classical Music”, στο οποίο η συγγραφέας αφηγείται την προσωπική ζωή και επαγγελματική της καριέρα στη Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης.

Η σειρά αναδεικνύει -με έναν τρόπο πολύ πιο ανάλαφρο σε σχέση με το βιβλίο- όσα γίνονται στα παρασκήνια μιας συμφωνικής ορχήστρας και τα οποία μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστικά με αυτά που βλέπουμε ως θεατές να συμβαίνουν στη σκηνή.

Ο Rodrigo, τον οποίο ενσαρκώνει ο θεός, Gael Garcia Bernal (“Amores Perros”, “The Motorcycle Diaries”, “The Science of Sleep”) είναι ο νέος, αντισυμβατικός, ονειροπόλος και τρελαμένος με τη μουσική (και τη ζωή γενικά) μαέστρος, ο οποίος έρχεται να αναλάβει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης, με σκοπό να της δώσει νέα πνοή. Εκεί θα γνωριστεί με την Hailey, την οποία υποδύεται η Lola Kirke, η αδερφή της Jemima από το “Girls”, από τη ματιά της οποίας παρακολουθούμε ουσιαστικά τη σειρά.

Gael Garcia Bernal & Lola Kirke: Mozart in The Jungle

Σε κάθε επεισόδιο του Μότσαρτ στη Ζούγκλα, εισχωρούμε όλο και περισσότερο στα παρασκήνια της Συμφωνικής, μαθαίνοντας πράγματα για τις προσωπικές ιστορίες των μουσικών, για τον “τρελό” μαέστρο που λέγεται Rodrigo και για τη σχέση που αναπτύσσει με τη “Χάιλαι” (έτσι τη φωνάζει, λιώνω).

Παρότι αρκετά underrated σειρά, κατάφερε να κερδίσει 2 Χρυσές Σφαίρες, αυτή της Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς/Κωμωδία και αυτή του Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου σε Τηλεοπτική Σειρά/ Κωμωδία ή Μιούζικαλ, το οποίο απέσπασε ο Gael Garcia Bernal.

3. The Affair

Το Affair είναι μια σειρά που αναλύεται σε συναισθήματα, ενήλικες σχέσεις, διαλυμένες οικογένειες και τελικά σε όλα αυτά που τείνουμε να χαρακτηρίζουμε απλουστευτικά με τον όρο middle age crisis, λες και πρόκειται για κάποιο αυτόνομο κοινωνικό φαινόμενο, όταν δεν είναι άλλο από ανθρώπους με απωθημένα που ξυπνούν 40 και 50 χρονών, συνειδητοποιώντας πόσο καλά έκρυβαν για χρόνια τα τραύματα και τις ανάγκες τους.

Η αρχική υπόθεση αφορά την εξωσυζυγική απιστία του επίδοξου συγγραφέα και πατέρα μιας πολυμελούς οικογένειας, Noa Solloway (Dominic West), με την Allison Bailey (Ruth Wilson), μια γυναίκα από το Montauk, που κουβαλά για χρόνια ένα πολύ βαρύ ψυχικό παρελθόν και ζει με προσωπικό στοίχημα να καταφέρει να φτάσει έστω μέχρι τα 36.

Dominic West & Ruth Wilson: The Affair

To αρχικά ψιλοαθώο affair μεταξύ Noa και Alison θα γίνει η αφορμή για να ανατραπούν ανεπανόρθωτα οι ισορροπίες της οικογένειας, με την Maura Tierney σε ρόλο Helen Solloway να δίνει μια ερμηνεία – ρεσιτάλ ως η μονίμως νευρική γυναίκα και πλέον απατημένη σύζυγος που, όμως, στέκεται και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα σε μια φάση που το οικογενειακό σύμπαν καταρρέει κυριολεκτικά και όλο το βάρος πέφτει φυσικά πάνω της.

Dominic West, Maura Tierney & Julia Goldani Telles: The Affair

Να πούμε στο σημείο αυτό ότι το βασικό χαρακτηριστικό της σειράς είναι η διάσταση της διαφορετικής οπτικής αυτού που αφηγείται την ιστορία, αφού σε κάθε επεισόδιο παρακολουθούμε δύο ή τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες να αφηγούνται μια κοινή ιστορία. Η υποκειμενική πραγματικότητα του κάθε χαρακτήρα σ’ αυτή τη σειρά και το προσωπικό βίωμα έχουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από το “γεγονός” καθ’ εαυτό.

Το Affair είναι αυτή η ενήλικη σειρά που, με μια μείξη κοινωνικού ρεαλισμού και μυθοπλασίας, κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη ταύτιση του κοινού, με τους πρωταγωνιστές της να παλεύουν στη ζωή και να τρώνε το ένα χαστούκι μετά το άλλο (όπως όλοι μας). Ένα απίστευτο δράμα με νέες υπό-πλοκές να εμφανίζονται κάθε λίγο, ιδιαίτερα από την τέταρτη σεζόν και μετά, που το plot ανανεώνεται και το affair γίνεται από ερωτικό… κοινωνικό, πιάνοντας τον παλμό της εποχής και θίγοντας ζητήματα πολιτικής ορθότητας και συναίνεσης γύρω από το σεξ.

Το “The Affair” δεν είναι μια σειρά για first world problems ή midlife crisis issues, αλλά μια τηλεοπτική πραγματεία για τις σχέσεις, τη μνήμη και το διαγενεακό τραύμα.

4. Transparent

Το Transparent είναι πράγματι από τις σειρές-διαμάντια του Amazon κι αυτό γιατί θίγει, με πολύ θάρρος, ένα ζήτημα – ταμπού για τα μάτια του μέσου Αμερικάνου οικογενειάρχη.

Το Transparent παρακολουθεί τον εσωτερικό αγώνα ενός πατέρα τριών παιδιών (parent), ο οποίος αποκαλύπτει στα 60 του χρόνια ότι είναι διεμφυλικός (transgender). Toν καθιστά αυτή η αποκάλυψη λιγότερο πατέρα; Πάμε όλοι μαζί… Ο-Χ-Ι.

O Jeffrey Tambor ως “Μορτ”: Transparent

Η πρώην γυναίκα του και μητέρα των παιδιών τους, παρότι δηλώνει ενήμερη και cool, αντιμετωπίζει το coming out του Mort (Jeffrey Tambor) σχετικά επιφανειακά, αποκαλώντας το «παραξενιά», ενώ κάθε ένα από τα τρία τους παιδιά αντιδρά διαφορετικά στην αποκάλυψη, αναδεικνύοντας τελικά πώς έχει προκύψει ο κάθε χαρακτήρας, μέσα από τη δυναμική της οικογένειας.

Το Transparent δεν έφερε απλώς μια “αλλαγή” στην αμερικανική τηλεόραση, αλλά, είπε με πολύ σεβασμό και αγάπη, μια βαθιά συγκινητική ιστορία για την αναζήτηση και διεκδίκηση σεξουαλικής ταυτότητας ακόμα και πιο αργά (Είναι άραγε ποτέ αργά για να πεις ποιος είσαι;), για τις περιπέτειες ενός διεμφυλικού και τις σχέσεις του με την οικογένεια μετά από μια τέτοια αποκάλυψη.

Η σειρά Transparent χάρισε επίσης στον αμερικάνικο κολοσσό του Amazon δύο Χρυσές Σφαίρες κατά την 72η τελετή απονομής των σημαντικότερων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων στις ΗΠΑ, μετά τα Όσκαρ.

5. Six Feet Under

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Το Six Feet Under είναι το είδος της σειράς που θα σε κάνει να καταλάβεις μια για πάντα ότι η συζήτηση γύρω από τον θάνατο μπορεί να αποτελέσει την πιο ουσιαστική έμπνευση της κωμωδίας και της τραγωδίας.

Η σειρά του HBO αποτελεί ένα ιδιοφυές μπρικολάζ μαύρης κωμωδίας, ψυχολογικού δράματος και σουρεαλισμού, έχει εξαιρετικά καλογραμμένους χαρακτήρες και αφηγείται τη ζωή μιας οικογένειας, η οποία έχει κληρονομήσει ένα γραφείο τελετών.

Η οικογένεια Fisher, λοιπόν, ιδιοκτήτες ενός γραφείου τελετών στο Los Angeles, κουβαλάνε παντού μαζί τους τη μυρωδιά του θανάτου και πώς αλλιώς να γίνει άλλωστε (;), όταν σε κάθε επεισόδιο μαθαίνουμε την προσωπική ιστορία ενός πενθούντος guest star που έρχεται να διεκπεραιώσει την προβλεπόμενη διαδικασία για κάποιον δικό του στο γραφείο τελετών Fisher & Sons.

O Richard Jenkins ως “Nathaniel Fisher”: Six Feet Under

Όλα ξεκινούν με τον πιο προσωπικό θάνατο της σειράς, αυτόν του Nathaniel Fisher (Richard Jenkins), πατέρα της οικογένειας Fisher, ο οποίος οδηγεί παραμονή των Χριστουγέννων τo οικογενειακό Hearse με προορισμό το αεροδρόμιο για να παραλάβει τον μεγαλύτερο γιο του Nate (Peter Krause), όταν ξαφνικά τον τρακάρει με μεγάλη ταχύτητα ένα λεωφορείο.

O πρωτότοκος γιος, Nate Fisher, που για χρόνια ζούσε στο Σιάτλ αποκομμένος από την οικογένεια, θα παραμείνει στο πατρικό για να συνεισφέρει στην οικογενειακή επιχείρηση μετά το τροχαίο του πατέρα του, ενώ η σειρά παρακολουθεί την εξέλιξη της ζωής όλων μετά το ξαφνικό συμβάν.

Ο ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη μας ως Dexter (Michael C. Hall) και τώρα David Fisher του Six Feet Under είναι ο δεύτερος γιος της οικογένειας, αιώνια αφοσιωμένος στη δουλειά του και κρυφά ομοφυλόφιλος, η μητέρα της οικογένειας, Ruth, (Frances Conroy) είναι μια γυναίκα στα όρια του control freak, ενώ η μικρότερη και ίσως καλύτερη της οικογένειας είναι η Claire (Lauren Ambrose), μια 17χρονη έφηβη που, όπως είναι αναμενόμενο, μισεί τους πάντες και τα πάντα.

Οι Frances Conroy, Lauren Ambrose, Peter Krause & Michael C. Hall: Six Feet Under

Το Six Feet Under δεν είναι ένα συμβατικό οικογενειακό δράμα κι αυτό γιατί, πέραν της απώλειας και των διαπροσωπικών σχέσεων, εστιάζει σε προσωπικές, θρησκευτικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις του θανάτου, βάζοντας παράλληλα τους κεντρικούς χαρακτήρες να κάνουν συχνά πυκνά φανταστικές συζητήσεις με τον θανόντα.

Η σειρά έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από όλο τον κόσμο για το σενάριο και τις ερμηνείες των βασικών συντελεστών της και έχει τιμηθεί με περισσότερα από 40 βραβεία (μεταξύ των οποίων δύο “Screen Actors Guild Awards”, 3 Χρυσές Σφαίρες και 9 Βραβεία Emmy), ενώ οι κριτικοί την περιγράφουν συχνά ως μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, με ένα από τα πιο δυνατά φινάλε σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης.

 

Δες ακόμα: Το Stranger Things επιστρέφει με 4ο κύκλο και πρέπει να δεις το teaser που κυκλοφόρησε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 4 
 2 
  
 1