Keira Knightley: 6 ταινίες της ηθοποιού με αφορμή τα γενέθλιά της
Ταινίες για μία κινηματογραφική γνωριμία με την Keira Knightley.

Η Keira Knightley γεννήθηκε σαν σήμερα το 1985 από γονείς που σχετίζονται με την υποκριτική. Είναι μία από τις πιο διάσημες Αγγλίδες ηθοποιούς και έχει στο ενεργητικό της πολλές επιτυχημένες ταινίες.

Η Keira Christina Knightley, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, ξεκίνησε την καριέρα της, όταν ακόμη ήταν παιδί. Η ίδια είχε δυσλεξία, κάτι που όμως δεν την εμπόδισε από το να έχει καλούς βαθμούς στο σχολείο, αλλά και ούτε και από το να κυνηγήσει το παιδικό της όνειρο, το οποίο ήταν να γίνει ηθοποιός.

Η Keira Knightley εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση στην ηλικία των 7 ετών στη σειρά Royal Celebration, ενώ στην παιδική της ηλικία είχε παίξει και σε ορισμένες θεατρικές παραστάσεις. Αν και ακολούθησαν και άλλοι ρόλοι, οι δύο ρόλοι που “εκτόξευσαν” την καριέρα της ήταν οι ρόλοι στις ταινίες “Bend it like Beckham”(2002) και “Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού(2003).

Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία για την ίδια ήρθε λίγα χρόνια νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα το 1999, όταν την επέλεξαν για το ρόλο της Σαμπέ (σωσίας της Πριγκίπισας Αμιντάλα) στην ταινία Star Wars: Episode I The Phantom Menace, λόγω της τρομερής ομοιότητάς της με τη Natalie Portman, η οποία υποδυόταν τη Πριγκίπισα Αμιντάλα.

Αν και η Keira Knightley “κλείνει” τα 36 της χρόνια σήμερα, έχει παίξει σε πασίγνωστες ταινίες και έχει, μάλιστα, προταθεί δύο φορές για Όσκαρ. Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, είναι παντρεμένη από το 2013 με τον Βρετανό μουσικό, James Righton, ενώ μέχρι το 2010 διατηρούσε για 5 χρόνια δεσμό με το συμπρωταγωνιστή της στην ταινία “Περηφάνια και Προκατάληψη”, Rupert Friend.

Ακολουθούν, λοιπόν, μερικές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες της Keira Knightley!

1. Περηφάνια και Προκατάληψη (2005)

Υπόθεση:  Στην επαρχιακή Αγγλία του 19ου αιώνα, η ζωή της Λίζι Μπένετ και των τεσσάρων ανύπαντρων αδελφών της αναστατώνεται από τον ερχομό του πλούσιου κ. Μπίνγκλεϊ και του φίλου του κ. Ντάρσι. Όμως ο υπερήφανος χαρακτήρας των εμπλεκομένων, όπως και κάποιες κοινωνικές προκαταλήψεις, θα προκαλέσουν διάφορες συναισθηματικές αναστατώσεις και παρεξηγήσεις. Από το διάσημο έργο της Τζέιν Όστιν.

2. Η Εξιλέωση (2007)

Υπόθεση: Το καλοκαίρι του 1935, η 13χρονη Μπραϊόνι Τάλις παρακολουθεί με ζήλια το φλερτ ανάμεσα στη μεγαλύτερη αδελφή της και το γιο της οικογενειακής τους οικονόμου. Όταν θα τον κατηγορήσει άδικα για βιασμό, οι ζωές όλων θα ανατραπούν δραματικά.

3. Η Δούκισσα (2008)

Υπόθεση: Στην Αγγλία του 1774 η νεαρή Τζορτζιάνα Σπένσερ παντρεύεται με συνοικέσιο τον Δούκα του Ντένβονσαϊρ και γοητεύεται από την είσοδό της στη βρετανική αριστοκρατία. Αδυνατώντας όμως να γεννήσει ένα διάδοχο, βλέπει το γάμο της να εξελίσσεται σε εφιάλτη.

4. Άννα Καρένινα (2012)

Υπόθεση: Παντρεμένη με ισχυρό πολιτικό παράγοντα και μητέρα ενός αγοριού, η Άννα Καρένινα ερωτεύεται παράφορα τον κομψό κόμη Βρόνσκι, αξιωματικό του ρωσικού στρατού.

5. Παρ’ το από την αρχή (2014)

Υπόθεση: Η τυχαία συνάντηση ενός ξεπεσμένου, πρώην πρωτοποριακού μουσικού παραγωγού και μιας νεαρής Βρετανής τραγουδοποιού που έχει ξεμείνει στο Μανχάταν εξελίσσεται σε μια πολλά υποσχόμενη, αντισυμβατική συνεργασία.

6. The Imitation Game (2014)

Υπόθεση: Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο καθηγητής μαθηματικών Άλαν Τούρινγκ γίνεται μέλος μιας ομάδας Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι προσπαθούν με άκρα μυστικότητα να σπάσουν το γερμανικό κώδικα επικοινωνιών. Αλαζόνας, εσωστρεφής κι εμμονοληπτικός, ο Τούρινγκ θέλει να δουλέψει με το δικό του τρόπο και όταν ο Τσόρτσιλ τον θέτει επικεφαλής της ομάδας, οι υπόλοιποι συνεργάζονται μαζί του απρόθυμα. Πιεσμένος από παντού, πρέπει να δείξει γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία μοιάζουν να αργούν απελπιστικά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;