Όσκαρ 2021: Οι προβλέψεις μας για τις τεχνικές κατηγορίες
Ποιοι αναμένεται να είναι οι μεγάλοι νικητές στις τεχνικές κατηγορίες στα Όσκαρ 2021;

Η στιγμή που περίμεναν οι φίλοι του Σινεμά εδώ και καιρό, επιτέλους, έρχεται. Η Ακαδημία Αμερικάνικου Κινηματογράφου θα μοιράσει την Κυριακή, 25/04, (03:00 π.μ. ξημερώματα Δευτέρα ώρα Ελλάδος) τα βραβεία Όσκαρ 2021. Σε μία διαφορετική χρονιά από τις υπόλοιπες, με τις κινηματογραφικές αίθουσες κλειστές σε όλο τον κόσμο, τα βραβεία έρχονται να επαναφέρουν μία χροιά κανονικότητας και να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς και πώς μέσα στο καλοκαίρι στα θερινά σινεμά της χώρας.

Κοιτώντας τις υποψηφιότητες και τα βραβεία που έχουν μοιραστεί μέχρι στιγμής, είπαμε να δούμε ποιοι πιστεύουμε ότι θα είναι οι μεγάλοι νικητές στην βραδιά των Όσκαρ 2021. Πρώτα θα μιλήσουμε για τις τεχνικές κατηγορίες, ενώ, λίγο πριν την τελετή θα αποκαλύψουμε ποιοι πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουν τα μεγάλα βραβεία.

Πάμε να ξεκινήσουμε…

Οπτικά Εφέ

Love and Monsters
The Midnight Sky
Mulan
The One and Only Ivan
Tenet

Σε αυτή τη κατηγορία κοιτάμε προς έναν και μόνο νικητή το Tenet. Η ταινία του Christopher Nolan δεν κατάφερε να αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς, αλλά ούτε άφησε μεγάλο σημάδι στη φετινή κούρσα για τα βραβεία. Από τις λίγες υποψηφιότητες που έχει συγκεντρώσει, αυτή που φαίνεται ότι θα κατακτήσει είναι στα οπτικά εφέ και, όχι, άδικα. Ίσως, το Midnight Sky του George Clooney να μπορέσει να χαλάσει τη βραδιά για την ταινία του Nolan. Ωστόσο, δε δίνουμε πολλές πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο.

Ήχος

Greyhound
Mank
News of the World
Soul
Sound of Metal

Η Ακαδημία για πρώτη φορά ένωσε τις δύο ξεχωριστές κατηγορίες (Mixing και Editing) σε μία μοναδική κατηγορία. Κάτι ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες δεν ήταν κατανοητές για όλα τα μέλη της Ακαδημίας, παρά μόνο αυτούς που δουλεύουν στον ήχο των ταινιών, κάτι ότι κάθε χρονιά (σχεδόν) η ίδια ταινία έπαιρνε και τα δύο βραβεία, η απόφαση να γίνει μία κατηγορία για τον ήχο ήταν μονόδρομος. Στην κατηγορία αυτή, φέτος, δεν υπάρχει αντίπαλος για το Sound of Metal. Ο ήχος παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ταινία που, πραγματικά, θα ήταν μεγάλο λάθος να μην κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο η ταινία.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Ντόναλντ Γκρέιαμ Μπερτ για το «Mank»
Ντέιβιντ Κρανκ για το «News of the World»
Νέιθαν Κρόουλι για το «Tenet»
Μαρκ Ρίκερ για το «Ma Rainey’s Black Bottom»
Πίτερ Φράνσις, Κάθι Φέδερστοουν για το «The Father»

Το Mank φαίνονταν να ήταν η ταινία της χρονιάς, καθώς οδηγεί την κούρσα με 10 υποψηφιότητες. Όμως, θεωρείται ότι δε θα καταφέρει να κερδίσει σε πολλές από αυτές. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η μία (και μοναδική) νίκη για την ταινία θα έρθει σε αυτή την κατηγορία. Και το θεωρούμε, απολύτως, δίκαιο, καθώς ο τρόπος που δημιούργησαν πάλι το Hollywood του 1940 είναι μοναδικός.

Makeup & Hairstyling

Emma.
Hillbilly Elegy
Ma Rainey’s Black Bottom
Mank
Pinocchio

Σε μία κατηγορία που μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, εμείς θα πιστέψουμε όλα αυτά που έχουμε δει να γίνονται στις προηγούμενες τελετές βραβείων. Αυτές μας έχουν δείξει ότι το Ma Rainey’s Black Bottom θα βγει ο μεγάλος νικητής. Η μεταμόρφωση της Viola Davis είναι εντυπωσιακή, ενώ, η ταινία φαίνεται να είναι φαβορί σε δύο ακόμα κατηγορίες που θα δούμε αργότερα.

Κοστούμια

Emma.
Ma Rainey’s Black Bottom
Mank
Mulan
Pinocchio

Άλλες χρονιές, το “Emma.” θα ήταν η ταινία για να κερδίσει το βραβείο. Φέτος, όμως, το κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών, έδωσε χώρο στο Ma Rainey’s Black Bottom να βγει μπροστά και να σαρώσει στην κούρσα για τα καλύτερα κοστούμια μέχρι στιγμής. Γιατί να ακολουθηθεί διαφορετική πορεία στα Όσκαρ 2021;

Φωτογραφία

Έρικ Μέσερσμιντ για το «Mank»
Τζόσουα Τζέιμς Ρίτσαρντς για το «Nomadland»
Ντάριους Βόλσκι για το «News of the World»
Φαίδων Παπαμιχαήλ για το «Η Δίκη των 7 του Σικάγου»
Σον Μπόμπιτ για το «Judas and the Black Messiah»

Μία δύσκολη κατηγορία για να αποφασίσεις ποιος θα είναι ο νικητής. Όλα δείχνουν πως η μάχη είναι ανάμεσα στο Mank και το Nomadland. Ωστόσο, φαίνεται πως το Nomadland έχει το προβάδισμα εξαιτίας του ντόρου γύρω από την ταινία και το ότι θεωρείται φαβορί σε κατηγορίες όπως η Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία.

Μουσική

“Da 5 Bloods”, Terence Blanchard
“Mank”, Trent Reznor and Atticus Ross
“Minari”, Emile Mosseri
“News of the World”, James Newton Howard
“Soul”, Trent Reznor, Atticus Ross and Jon Batiste

Μπορεί το Minari να έχει ένα από τα καλύτερα score που έχουμε ακούσει, όμως, το Soul είναι μία ταινία για την αγάπη του πρωταγωνιστή για τη μουσική. Επίσης, το ότι ο Trent Reznor και ο Atticus Ross έχουν βάλει το χέρι τους για να γραφτεί η μουσική της ταινίας, καθώς και τα βραβεία στα οποία έχει σαρώσει μέχρι στιγμής η ταινία της Pixar δείχνουν προς την επικράτηση της και στα Όσκαρ 2021.

Πρωτότυπο Τραγούδι

“Fight for You”, Judas and the Black Messiah
“Hear My Voice”, The Trial of the Chicago 7
“Husavik”, Eurovision Song Contest
“Io Si (Seen)”, The Life Ahead
“Speak Now”, One Night in Miami

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Συνήθως, η κατηγορία αυτή έχει ένα τραγούδι που φαίνεται να έχει το προβάδισμα απέναντι στα υπόλοιπα. Φέτος, όμως, φαίνεται ότι τρία τραγούδια έχουν ισάριθμες πιθανότητες να βγουν νικητές. Λες να είναι η χρονιά της Diane Warren να κερδίσει το πρώτο της Όσκαρ μετά από 11 υποψηφιότητες; Μπορεί η Ακαδημία να παραλείψει ένα κομμάτι που φαίνεται να έχει αγαπηθεί όσο κανένα; Μιλάμε για το “Husavik”. Ή θα δούμε τον Leslie Odom Jr. να κερδίζει σε αυτή την κατηγορία σαν ένα βραβείο παρηγοριάς για το ότι δε θα βραβευτεί στην κατηγορία του Β’ Ανδρικού Ρόλου; Όλα είναι πιθανά. Ωστόσο, φαίνεται το “Husavik” από την κωμωδία του Netflix για την Eurovision, να είναι μερικά βήματα πιο μπροστά από τα άλλα δύο.

Μοντάζ

“The Father”, Yorgos Lamprinos
“Nomadland”, Chloé Zhao
“Promising Young Woman”, Frédéric Thoraval
“Sound of Metal”, Mikkel E. G. Nielsen
“The Trial of the Chicago 7”, Alan Baumgarten

Ακόμα μία δύσκολη κατηγορία για να προβλέψει κανείς. Αν μιλήσουμε με τεχνικούς όρους, το Sound of Metal θα είχε το βραβείο αυτό στο τσεπάκι. Όμως, φαίνεται πως η Ακαδημία θα στραφεί σε μία πιο ταινία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πολλές υποψηφιότητες, αλλά δε φαίνεται να φεύγει με κάποια νίκη σε μεγάλη κατηγορία. Το Trial of the Chicago 7 φαίνεται πως θα έχει τη μοναδική του νίκη στο μοντάζ. Εμείς θα θέλαμε να δούμε, ωστόσο, την Zhao να φεύγει με το βραβείο αυτό στα χέρια, απλά και μόνο, για την ιστορική σημασία του να κερδίσει τέσσερα βραβεία Όσκαρ σε μία βραδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;