Όσκαρ 2021: Οι απουσίες και οι εκπλήξεις των υποψηφιοτήτων
Οι μεγάλες εκπλήξεις και οι ηχηρές απουσίες από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ 2021.

Τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2021. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες είδαμε ταινίες όπως τα Nomadland, Promising Young Woman και το The Trial of the Chicago 7, που αναμενόταν να βρεθούν με πολλές υποψηφιότητες, ενώ είναι φαβορί και σε μερικές κατηγορίες. Από την άλλη, όμως, δεν έλλειψαν οι εκπλήξεις και κάποιες απουσίες από τις φετινές υποψηφιότητες.

Η φετινή λίστα των υποψηφιοτήτων έχει κάτι για όλους. Από ταινίες που ασχολούνται με το κίνημα Black Lives Matter ή/ και το #MeToo, πολιτικές ταινίες, δράματα και πιο indie ταινίες. Οι υποψηφιότητες στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας αποτελούν από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών και για αυτό δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από τα Όσκαρ 2021.

Όμως, καθώς περιμένουμε την τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2021 (26 Απριλίου 3:00 στην Ελλάδα) είπαμε να δούμε ποιες ήταν οι εκπλήξεις και ποιες οι απουσίες από τις φετινές υποψηφιότητες για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Οι Εκπλήξεις

The Father

Το Βρετανικό δράμα με πρωταγωνιστές τους Olivia Colman και Antothy Hopkins τα πήγε πολύ καλύτερα από ότι μπορούσαμε να προβλέψουμε στις φετινές υποψηφιότητες. Η ταινία είναι μία από τις πολλές που κατάφερε να συγκεντρώσει 6 υποψηφιότητες ανάμεσα τους αυτές για Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία Α’ Ρόλου, Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία Β’ Ρόλου και Καλύτερου Μοντάζ για τον Έλληνα, Γιώργο Λαμπρινό.

Lakeith Stanfield, Β’ Ανδρικός Ρόλος

Μπορεί το Judas and The Black Messiah να είναι μία από τις ταινίες που κυκλοφόρησαν μέσα στον Φεβρουάριο, φάνηκε, όμως, να άρεσε σε αρκετά από τα μέλη της Ακαδημίας. Η ταινία συγκέντρωσε 6 υποψηφιότητες ανάμεσά τους η υποψηφιότητα για Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς. Η έκπληξη, όμως, ήρθε όταν ανακοινώθηκε ο Lakeith Stanfield για την ερμηνεία του στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου. Ο ηθοποιός δεν βρισκόταν ανάμεσα στα φαβορί για να ξεκλέψει μία υποψηφιότητα. Τελικά, όμως, τα κατάφερε!

Thomas Vinterberg, Καλύτερος Σκηνοθέτης

Η πεντάδα των Όσκαρ 2021 είχε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Πέρα από τις δύο γυναίκες (Chloe Zhao, Emerald Fennell) που βρέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα υποψήφιες στην κατηγορία αυτή, ο Δανός, Thomas Vinterberg μπήκε στην χρυσή πεντάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει στην πεντάδα αυτή να μπαίνουν όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι δημιουργοί και σε αυτό, ίσως, να ευθύνεται και το “άνοιγμα” που έχει κάνει η Ακαδημία προς μέλη που ζουν και εργάζονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου από την Αμερική.

Borat The Subsequent Moviefilm, Διασκευασμένο Σενάριο

Η δεύτερη ταινία του Borat φαίνεται να ξεχώρισε μέσα στο πολιτικό κλίμα της εποχής και σε μία χρονιά που οι αμερικάνικες εκλογές άφησαν το στίγμα τους. Η κοινωνικοπολιτική σάτιρα του Sacha Baron Cohen κατάφερε για δεύτερη φορά να αποσπάσει μία υποψηφιότητα σε κατηγορία σεναρίου (το πρώτο Borat είχε κερδίσει υποψηφιότητα στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου) και να γίνει το πρώτο sequel που κερδίζει μία τέτοια υποψηφιότητα.

EUROVISION SONG CONTEST: THE STORY OF FIRE SAGA, Καλύτερο Τραγούδι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Πολλοί είχαν αφήσει εκτός των υποψηφιοτήτων την κωμωδία του Netflix που συστήνει στο Αμερικανικό κοινό την Eurovision. Όμως, οι θαυμαστές της ταινίας υποστήριζαν εξ αρχής το τραγούδι “Husavik” και φαίνεται ότι και η Ακαδημία ήταν με το μέρος τους. Θα περιμένουμε, λοιπόν, για μία εμφάνιση φωτιά των Rachel McAdams και Will Ferrell στη σκηνή των Όσκαρ 2021.

Οι απουσίες από τις υποψηφιότητες

Da 5 Bloods

Το έπος του Spike Lee έφυγε από τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία με, μόλις, μία υποψηφιότητα για Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική. Κανένας από το καστ, αλλά ούτε ο ίδιος ο Spike Lee βρέθηκαν υποψήφιοι σε κάποια κατηγορία. Μπορεί να φταίει το ότι η ταινία κυκλοφόρησε αρκετά νωρίς μέσα στο 2020. Ωστόσο, ο Delroy Lindo άξιζε μία υποψηφιότητα για την κατηγορία Καλύτερη Α’ Ανδρική Ερμηνεία.

One Night in Miami…

Η μεταφορά του θεατρικού του Kemp Powers μπορεί να κατάφερε να κερδίσει τρεις υποψηφιότητες για Καλύτερη Ερμηνεία Β’ Ανδρικού Ρόλου (Leslie Odom Jr.), Διασκευασμένου Σεναρίου (Kemp Powers) και Καλύτερου Τραγουδιού (Speak Now), όμως, τόσο η ταινία, όσο και η σκηνοθέτης της, Regina King, δεν κατάφεραν να βρουν τη θέση τους στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Jodie Foster, Β’ Γυναικείο Ρόλο

Η Foster μας άφησε όλους άφωνους όταν απέσπασε την Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Β’ Γυναικεία Ερμηνεία έχοντας σαν αντιπάλους τα φαβορί για τη νίκη στα Όσκαρ, Glenn Close, Olivia Colman και Maria Bakalova. Μπορεί η ερμηνεία της στο The Mauritanian να είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε να μην της χαρίσει μία ακόμα υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Aaron Sorkin, Καλύτερος Σκηνοθέτης

Ένα από τα φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας είναι η ταινία του Aaron Sorkin, The Trial of the Chicago 7. Όλοι θεωρούσαν ότι το όνομα του Sorkin θα υπήρχε, σίγουρα, ανάμεσα στην πεντάδα για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας Φανταστείτε την έκπληξη όλων όταν είδαμε ότι αυτό δε συνέβη.

Zendaya, Α’ Γυναικεία Ερμηνεία

Η νεαρή Zendaya έχει καταφέρει μέσα από την επιλογή διαφορετικών και απαιτητικών ρόλων να πετάξει την εικόνα της κοπέλας που ξεκίνησε από το Disney Channel. Μετά την κατάκτηση του πρώτου της Emmy για το Euphoria, πολλοί θεώρησαν ότι τα Όσκαρ θα είχαν σειρά. Στο Marie & Malcolm είναι φανταστική, όμως, δεν κατάφερε να μπει σε μία από τις πιο ανταγωστικές και δύσκολες κατηγορίες της χρονιάς. Ωστόσο, θεωρούμε ότι θα τη δούμε σύντομα στα Όσκαρ ως υποψήφια.

Για να δούμε τι θα γίνει την μεγάλη βραδιά των βραβείων…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1