Όσκαρ 2021: Οι ταινίες που περιμένουμε να συγκεντρώσουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Οι υποψήφιες για τα Όσκαρ 2021 θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, 15 Μαρτίου.

Η μεγάλη ημέρα για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2021 πλησιάζει. Τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, στις 14:15 θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις live της υποψηφιότητες μέσα από το Cosmote TV Oscars και μέσα από το επίσημο κανάλι της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου στο YouTube. Ποιες, όμως, ταινίες θα δούμε στις υποψηφιότητες; Ποιες θα καταφέρουν να κερδίσουν τις περισσότερες υποψηφιότητες; Θα έχουμε εκπλήξεις;

Τα φετινά βραβεία της Ακαδημίας είναι πολύ διαφορετικά και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι streaming πλατφόρμες μπαίνουν δυναμικά στην κούρσα και αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω, καθώς, μπορούν πιο εύκολα να απολαύσουν σε αυτές ταινίες τα μέλη της Ακαδημίας.

Εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τις ταινίες που περιμένουμε να συγκεντρώσουν πολλές υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ, χωρίς, όμως, να προβλέπουμε ακριβώς ποιες ταινίες θα είναι υποψήφιες σε κάθε κατηγορία.

Mank


Η ταινία του David Fincher που επικεντρώνεται στο πώς δημιουργήθηκε η κλασσική ταινία του Orson Welles, “Πολίτης Κέιν”, και την έχει γράψει ο πατέρας του σκηνοθέτη που έχει φύγει από τη ζωή έχει όλα αυτά που χρειάζεται μία ταινία για να κερδίσει πολλές υποψηφιότητες. Έχει στο επίκεντρό της μία ιστορία για το Hollywood, ενώ, δείχνει και το πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει κανείς μία ταινία στη βιομηχανία αυτή, καθώς ο πατέρας του Fincher είχε χρόνια έτοιμο το σενάριο του “Mank”, αλλά δεν μπορούσε να το γυρίσει σε ταινία.

Όπως μας έχουν δείξει τα μέχρι τώρα βραβεία και οι υποψηφιότητές τους, το “Mank” έχει αγαπηθεί από κριτικούς, κοινό και ανθρώπους της βιομηχανίας και αναμένεται να κερδίσει αρκετές υποψηφιότητες (αν όχι τις περισσότερες από κάθε άλλη ταινία). Είναι σίγουρο ότι θα το δούμε υποψήφιο τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Β’ Γυναικείου Ρόλου για την καταπληκτική Amanda Seyfried. Ενώ, αναμένεται να κερδίσει και υποψηφιότητες σε τεχνικές κατηγορίες όπως Καλύτερη Μουσική, Κοστούμια, Μακιγιάζ, Production Design, Editing και Ήχου. Ωστόσο, σε καμία κατηγορία δεν αποτελεί φαβορί για τη νίκη. Λέτε η Seyfried να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει το πρώτο της Όσκαρ;

Από την άλλη, η ταινία μπορεί να δει δύο ακόμα υποψηφιότητες για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο (Gary Oldman) και για τη σκηνοθεσία του David Fincher. Σε αυτές τις κατηγορίες, όμως, ο ανταγωνισμός είναι έντονος.

The Trial of The Chicago 7

Ακόμα μία ταινία που προβλήθηκε μέσα από το Netflix αναμένεται να συγκεντρώσει πολλές υποψηφιότητες. Η ταινία του Aaron Sorkin που ασχολείται με τη δικαστική διαμάχη και την κατηγορία 8 ατόμων για την υποκίνηση αναταραχών σε μία ειρηνική πορεία στο Chicago τον Αύγουστο του 1968, αποτελεί ένα από τα φαβορί για τα Όσκαρ 2021.

Η ταινία είναι ένα από τα φαβορί στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, όχι μόνο για υποψηφιότητες, αλλά και για νίκη την βραδιά της τελετής απονομής. Από εκεί και πέρα αναμένουμε να το δούμε σε διάφορες κατηγορίες όπως Καλύτερου Σκηνοθέτη (Aaron Sorkin), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Sacha Baron Cohen), Cinematography και Editing.

Το “The Trial of The Chicago 7” είτε θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής της βραδιάς των Όσκαρ 2021, είτε θα αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση από την επόμενη ταινία!

Nomadland

Από όταν έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας η ταινία της Chloe Zhao έχει καταφέρει να κερδίσει ότι βραβείο έχει βρεθεί στο δρόμο της. Αναμένουμε να δούμε πόσο πολύ έχει αγαπηθεί αυτή η μοναδική και αριστουργηματική ταινία από την Ακαδημία Κινηματογράφου στις αυριανές υποψηφιότητες.

Η ταινία θα κονταροχτυπηθεί στα ίσα με το “The Trial of The Chicago 7” για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Από την άλλη αποτελεί φαβορί για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την Zhao και για το Διασκευασμένο Σενάριο, πάλι για τη Zhao.

Από εκεί και πέρα, θα δούμε σίγουρα υποψηφιότητες για Α’ Γυναικείο Ρόλο (αν η McDormand δεν είχε κερδίσει πρόσφατα για τις “Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ του Μιζούρι” θα ήταν φαβορί στην κατηγορίας), Editing και Cinematography.

Το αριστούργημα της Chloe Zhao αξίζει να κερδίσει στα Όσκαρ 2021…

Promising Young Woman

Η μαύρη κωμωδία της Emerald Fennell, το τελευταίο διάστημα, φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερη αγάπη από τα διάφορα βραβεία και σωματεία ανθρώπων που δουλεύουν στην βιομηχανία του Σινεμά. Ο εκδικητικός άγγελος της Carrey Mulligan, που κάθε βράδυ το “παίζει” μεθυσμένη για να τραβήξει το βλέμμα ανδρών που θέλουν κάτι παραπάνω από το απλά να την βοηθήσουν, είναι φαβορί στη κατηγόρια Α’ Γυναικείου Ρόλου (και ελπίζουμε να πάρει το χρυσό αγαλματίδιο).

Επίσης, η Fennell θα κονταροχτυπηθεί με τον Aaron Sorkin για το βραβείο στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου. Από εκεί και πέρα, η ταινία αναμένεται να είναι υποψήφιο στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και η Fennell να είναι η δεύτερη γυναίκα υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας μέσα στο 2021, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Minari

Ακόμα μία ταινία που το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος. Η ταινία του Lee Isaac Chung, ενώ, δεν αποτελεί φαβορί σε κάποια κατηγορία, αναμένεται να κερδίσει πολλές υποψηφιότητες.

Η ζωή και τα προβλήματα μίας οικογένειας μεταναστών στην Αμερική από τη Νότια Κορέα αναμένεται να βρεθεί υποψήφια για τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μουσικής, Πρωτότυπου Σεναρίου και Editing. Επίσης, μπορούμε να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις με την παρουσία της You Yuh-jung στην κατηγορία Β’ Γυναικείας Ερμηνείας και το Steven Yeun στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Sound of Metal

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Amazon Prime Video και φαίνεται να είναι το φετινό “Whiplash”. Ο Riz Ahmed υποδύεται ένας ντράμερ που χάνει σταδιακά την ακοή του και αλλάζει όλη του η ζωή.

Η ταινία αποτελεί φαβορί για την κατηγορία Καλύτερου Ήχου, ενώ, θα τη δούμε, σίγουρα υποψήφια στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον μοναδικό Riz Ahmed και Editing. Σε μία κατηγορία που περιμένουμε να δούμε την έκπληξη από την ταινία είναι στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου (Paul Raci).

One Night in Miami

Η Regina King ανέλαβε για πρώτη φορά τη σκηνοθεσία μίας ταινίας που δείχνει μία μυθοπλαστική συνάντηση ανάμεσα σε τέσσερις σημαντικές προσωπικότητες της μαύρης κουλτούρας της Αμερικής. Μέσα από την ταινία, περνάμε μερικές ώρες με τους Malcolm X, Muhammad Ali, Jim Brown, και Sam Cooke.

Η ταινία που προβάλλεται μέσα από το Amazon Prime Video είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει υποψηφιότητες στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Τραγουδιού και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Leslie Odom Jr. Από εκεί και πέρα, μπορεί να δούμε την Regina King υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, αλλά και την ταινία να βρίσκεται υποψήφια για Καλύτερα Κοστούμια.

Άλλες ταινίες που αναμένεται να δούμε στις υποψηφιότητες…

Η ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar, “Soul”, αναμένεται να βρεθεί υποψήφια, πέρα από την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων, και στις κατηγορίες Καλύτερης Μουσικής, Ήχου και Πρωτότυπου Σεναρίου. Η Vanessa Kirby θα βρεθεί σίγουρα στην πεντάδα των γυναικών για την Καλύτερη Ερμηνεία Α’ Ρόλου για τη μοναδική της ερμηνεία στο “Pieces of a Woman”.

Το “Hillbilly Elegy” του Ron Howard, παρόλο που δεν είναι τόσο καλό, αναμένεται να κερδίσει υποψηφιότητες για τη μοναδική Glenn Close (Β’ Γυναικείου Ρόλου), όπου είναι και το φαβορί για το νίκη, αλλά και στην κατηγορία για Μακιγιάζ. Από την άλλη, το “The Father” αναμένεται να κερδίσει υποψηφιότητες στις κατηγορίες Α’ Ανδρικού Ρόλου (μία από τις καλύτερες ερμηνείες του Anthony Hopkins) και Β’ Γυναικείου Ρόλου (φανταστική η Olivia Colman).

Το “Judas and The Black Messiah” αναμένεται να κερδίσει μία υποψηφιότητα για τον Daniel Kaluuya στην κατηγορία Β’ Ανδρικής Ερμηνείας (φαβορί για τη νίκη) και να είναι στο όριο για να μπει στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας της Χρονιάς. Το “Borat The Subsequent Moviefilm” θα βρεθεί, σίγουρα, υποψήφιο για την ερμηνεία της Maria Bakalova στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου (μία ευχάριστη έκπληξη αν καταφέρει να το κερδίσει κιόλας). Ενώ, το “Ma Rainey’s Black Bottom” είναι φαβορί για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την καλύτερη ερμηνεία της σύντομης καριέρας του Chadwick Boseman και αναμένεται να κερδίσει υποψηφιότητες για Μακιγιάζ, Κοστούμια, Μουσική και Α’ Γυναικείο Ρόλο για την Viola Davis.

Τέλος, ταινίες όπως τα “Tenet”, “News of The World” και “Emma.” αναμένεται να βρεθούν υποψήφια σε τεχνικές κατηγορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;