Όσκαρ 2021: Οι δύο Έλληνες που βρέθηκαν ανάμεσα στους φετινούς υποψήφιους για τα βραβεία
Δύο Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους για τα Όσκαρ 2021.

Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2021. Ανάμεσα στους υποψηφίους για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου βρίσκονται και δύο Έλληνες. Πρόκειται για τους Γιώργο Λαμπρινό και Φαίδων Παπαμιχαήλ.

Ο Γιώργος Λαμπρινός για το Μοντάζ στην ταινία “The Father”

Ο Γιώργος Λαμπρινός έχει κερδίσει το Βραβείο Σεζάρ από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου για το “Μετά το Χωρισμό” του Ξαβιέ Λεγκράν το 2019 και το Βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το “Xenia” του Πάνου Χ, Κούτρα. Φέτος βρίσκεται υποψήφιος για Όσκαρ Μοντάζ για την ταινία “The Father” του Φλόριαν Ζέλερ. Ο κ. Λαμπρινός έχει κερδίσει, ήδη, για το μοντάζ του σε αυτή την ταινία το βραβείο της Ένωσης Κριτικών του Λος Άντζελες και το Βραβείο για το Καλύτερο Μοντάζ στα British Independent Film Awards (ΒIFAs).

Ο κ. Λαμπρινός θα διεκδικήσει το Όσκαρ απέναντι στους:

  • Nomadland – Chloé Zhao
  • Promising Young Woman – Frédéric Thoraval
  • Sound of Metal – Mikkel E.G. Nielsen
  • The Trial of the Chicago 7 – Alan Baumgarten

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι μόνιμος κάτοικος Παρισιού. Η πρώτη του υποψηφιότητα για Σεζάρ (βραβεία της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) ήρθε μετά από την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά ως μοντέρ στην ταινία “Κεφάλαιο” του Κώστα Γαβρά.

Ακολούθησε η συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Καννών και το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Μοντάζ του “Xenia” του Πάνου Χ. Κούτρα και τις δύο ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη, το “Erotica, Exotica, Etc.” και το “Obscuro Barroco”.

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ για Cinematography στην ταινία “The Trial of the Chicago 7”

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι γιος του σκηνογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή με το ίδιο όνομα, Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, ο οποίος ήταν φίλος και συνεργάτης του Τζον Κασσαβέτη. Ο Φαίδων γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Γερμανία, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μονάχου κι εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για να δουλέψει ως φωτορεπόρτερ.

Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον Ρότζερ Κόρμαν, για τον οποίο δούλεψε ως διευθυντής φωτογραφίες σε επτά ταινίες μέσα σε δυο χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα έχει βάλει την υπογραφή του σε πάνω από 40 ταινίες. Ανάμεσά τους οι «The Million Dollar Hotel» του Βιμ Βέντερς και το «This Is 40» του Τζαντ Άπατοου. Μάλιστα, έχει διατηρήσει μόνιμες συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο James Mangold («Identity», «Walk the Line», «3:10 to Yuma», «Knight and Day»), τον Gore Verbinski («Mousehunt», «The Weatherman»), τον George Clooney («The Ides of March», «The Monuments Men») και τον Alexander Payne, με τον οποίο συνεργάστηκε στο «Πλαγίως», τους «Απογόνους», στο «Nebraska» (όπου ήταν και υποψήφιος για Όσκαρ) και στο «Downsizing».

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ μετράει φέτος τη δεύτερη υποψηφιότητα του για Όσκαρ για τη δουλειά του στην νέα ταινία του Aaron Sorkin, “The Trial of the Chicago 7”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Trial of the Chicago 7 (@trialofchicago7)

Ο Παπαμιχαήλ διεκδικεί το Όσκαρ απέναντι στους:

  • Judas and the Black Messiah – Sean Bobbitt
  • Mank – Erik Messerschmidt
  • News of the World – Dariusz Wolski
  • Nomadland – Joshua James Richards

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;