Όσκαρ 2021: Αυστηρές οδηγίες για την Τελετή Απονομής -
Οι παραγωγοί των βραβείων Όσκαρ 2021 έστειλαν επιστολή στους υποψηφίους με αυστηρές οδηγίες για το πώς θα πραγματοποιηθεί η διαφορετική 93η Τελετή Απονομής των βραβείων.

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2021, άρχισαν να ακούγονται πολλά για το πώς θα πραγματοποιηθεί η φετινή 93η Τελετή Απονομής των μεγάλων βραβείων του Κινηματογράφου. Την απάντηση ήρθαν να δώσουν μετά από λίγες μέρες οιπαραγωγοί των Όσκαρ, Steven Soderbergh, Stacey Sher και Jesse Collins, με μία επιστολή που έστειλαν σε όλους τους υποψήφιους.

Στην επιστολή εξηγούν πώς θα είναι φετινή τελετή απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου, συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων που θα ισχύουν, τόσο για την προστασία από τον κορωνοϊό, όσο και το τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι. Στην Ελλάδα, η τελετή θα προβληθεί στις 26 Απριλίου στις 03:00 π.μ. 

Πρώτο και βασικότερο στοιχείο είναι ότι η 93η ετήσια απονομή των Βραβείων Όσκαρ δε θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom. Σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία απονομής βραβείων μέχρι στιγμής, λόγω πανδημίας, οι υποψήφιοι είτε θα εμφανιστούν αυτοπροσώπως είτε η Ακαδημία θα παραλάβει το βραβείο εκ μέρους τους. Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί στην επιστολή που δημοσιοποιήθηκε από το Deadline:

“Για όσους από εσάς δεν έχετε τη δυνατότητα να παρευρεθείτε λόγω προγράμματος ή συνεχιζόμενων δυσκολιών στα ταξίδια, θέλουμε να γνωρίζετε πως δεν θα υπάρχει επιλογή για Zoom στο σόου.

Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες ώστε να παρέχουμε μια ασφαλή και διασκεδαστική βραδιά για όλους σας από κοντά, καθώς επίσης για τους εκατομμύρια φανς των ταινιών σε όλο τον κόσμο, και νιώθουμε πως ο ψηφιακός τρόπος θα υποβαθμίσει τις προσπάθειες.”

Με αφορμή μία ενότητα που θα προστεθεί στο σόου με όνομα “Stories Matter”, καλούν τους υποψήφιους από όλες τις κατηγορίες να επιτρέψουν συνεντεύξεις και να αφηγηθούν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες σχετικά με το πώς οδηγήθηκαν σε αυτή τη σπουδαία στιγμή στη ζωή τους. Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν ισχύει μόνο για τους διάσημους υποψηφίους, δηλαδή τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες, αλλά και όλους όσους δουλεύουν για τη δημιουργία μίας ταινίας και έχουν κερδίσει κάποια υποψηφιότητα στα φετινά βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αμερικής.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που περιείχε η επιστολή είναι το dress code. Οι παραγωγοί δίνουν συμβουλές σχετικά με το τι επιτρέπεται να φοράνε οι υποψήφιοι, τονίζοντας πως το σύνηθες επίσημο ντύσιμο είναι εντάξει αλλά το casual, δε θα γίνει αποδεχτό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού, αυτά θα εφαρμοστούν κατά γράμμα όσα ήδη ισχύουν στα γυρίσματα ταινιών αυτόν τον καιρό. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά:

“Διαχειριζόμαστε την εκδήλωση ως ένα εν λειτουργία πλατό ταινίας, με ειδικά σχεδιασμένες μεθόδους ελέγχου προκειμένου να διασφαλίσουμε αποτελέσματα στο λεπτό, μεταξύ άλλων μέσα από μια ομάδα που θα πραγματοποιεί επί τόπου τεστ PCR. Θα υπάρχουν ειδικές οδηγίες για όσους βρίσκονται εκτός Λος Άντζελες και άλλες για εκείνους που είναι ήδη εδώ.”

Τέλος, επαναλαμβάνουν την βασική οδηγία σχετικά με τις ευχαριστήριες ομιλίες, πως πρέπει να είναι περισσότερο προσωπικές και να μην είναι, απλώς, μία ανάγνωση μιας λίστας. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

“Πείτε μια ιστορία. Αν ευχαριστείτε κάποιον, πείτε το όνομά του, όχι τον τίτλο του. Μην λέτε “η μάνατζέρ μου, Πέγκι”, απλώς πείτε Πέγκι. Κάντε το προσωπικό. Το κοινό βαριέται όταν βλέπει ένα νικητή με ένα κομμάτι χαρτί στα χέρια.”

Η Ακαδημία θα διοργανώσει ένα preshow διάρκειας 90 λεπτών στην αυλή του Union Station για υποψηφίους και τους καλεσμένους τους. Μόνο υποψήφιοι, οι καλεσμένοι τους και οι παρουσιαστές των Όσκαρ θα συμμετέχουν φέτος αυτοπροσώπως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;