Όσκαρ 2021: 8 ταινίες που δεν κέρδισαν κάποια υποψηφιότητα αλλά αξίζει να τις δεις
Οι ταινίες αυτές μπορεί να μην απέσπασαν κάποια υποψηφιότητα για τα Όσκαρ 2021, όμως, αξίζει να τις παρακολουθήσεις.

Μπορεί οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2021 να έχουν συμπεριλάβει μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, όμως, αρκετές άλλες ταινίες που αξίζουν την προσοχή και τον χρόνο μας έχουν μείνει εκτός. Μάλιστα, κάποιες από αυτές περιμέναμε να αποσπάσουν έστω και μία υποψηφιότητα σε κάποια από τις τόσες κατηγορίες των Αμερικάνικων βραβείων Κινηματογράφου.

Εμείς σου συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ταινίες που δεν κατάφεραν να αποσπάσουν ούτε μία υποψηφιότητα για τα βραβεία αυτά, όμως, αξίζει να τις δεις.

First Cow

Η ταινία της Kelly Reichardt ήταν μία από αυτές που είχαν καταπλήξει τους κριτικούς, ενώ, κατάφερε να αποσπάσει και πολλές διακρίσεις από τις διάφορες ενώσεις κριτικών. Όλα αυτοί, όμως, οι διθύραμβοι δεν κατάφεραν να σπρώξουν την ταινία προς μία υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2021.

Never Rarely Sometimes Always

Η νέα ταινία της Eliza Hittman κατάφερε να αποσπάσει τα κορυφαία βραβεία στο φεστιβάλ του Sundance, αλλά και του Βερολίνου. Το δράμα που ακολουθεί μία έφηβη κοπέλα στην προσπάθειά της να “ρίξει” το παιδί που κουβαλάει μέσα της χωρίς να το μάθουν οι γονείς της απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς. Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για μοναδική ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια της ταινίας Sidney Flanigan.

The Nest

Η πολυαναμενόμενη δεύτερη ταινία του Sean Durkin, μετά το εκπληκτικό “Martha Marcy May Marlene”, είναι ένα αργό οικογενειακό δράμα με δύο φανταστικές κεντρικές ερμηνείες από τους Jude Law και Carrie Coon. Και οι δύο φαίνονταν ότι θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο σε όλες τις φετινές τελετές βραβείων, όμως, η ταινία πέρασε κάτω από τα φώτα και η Coon, αν και αντάξια ερμηνευτικά με τις γυναίκες που βρίσκονται στην πεντάδα των Όσκαρ, δεν κατάφερε να κερδίσει μία υποψηφιότητα.

Palm Springs

Πολλές φορές έχουμε δει κωμωδίες να τρυπώνουν στις υποψηφιότητες των Όσκαρ και, κυρίως, στις κατηγορίες σεναρίου. Φαίνεται, όμως, ότι φέτος την τιμή αυτή την είχε το “Borat”. Κάτι που άφησε απέξω μία από τις πιο ξεχωριστές κωμικές ταινίες των τελευταίων ετών. Μία καινούρια “Μέρα της Μαρμότας” που ασχολείται με τις σχέσεις και τον έρωτα.

I’m Thinking of Ending Things

Η νέα ταινία του Charlie Kaufman αποτελεί και μία από τις καλύτερες του. Πολλοί πίστευαν ότι ο τρεις φορές υποψήφιος για Σενάριο δημιουργός και μία φορά βραβευμένος για το “Eternal Sunshine of a Spotless Mind” θα κατάφερνε να μπει στη φετινή κούρσα. Έχοντας, μάλιστα, και στο κέντρο της ταινίες του δύο μοναδικές ερμηνείες από τους Jessie Buckley και Jesse Plemons.

The Invisible Man

Η φετινή λίστα με τις υποψήφιες ταινίες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας έχει μία τεράστια διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές. Συνήθως, βλέπουμε και μία μεγάλη ταινία από στούντιο ανάμεσα στις υποψήφιες για το Όσκαρ αυτό. Φέτος, η μόνη ταινία που θα μπορούσε να το καταφέρει (και λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού) ήταν το “The Invisible Man” του Leigh Whannell. Ο σκηνοθέτης κατάφερε να φέρει στον 21ο αιώνα τη ιστορία του φημισμένου τέρατος της Universal και να δώσει νέα πνοή στην ιστορία. Για να μην μιλήσουμε για την αξεπέραστη Elisabeth Moss στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

The Way Back

Ένα δράμα που έχει και αληθινές προεκτάσεις, καθώς, ο Ben Affleck υποδύεται έναν προπονητή μίας σχολικής ομάδας μπάσκετ που μπλέκει με το ποτό εξαιτίας μίας οικογενειακής τραγωδίας. Η Warner Bros. προσπάθησε με μία δυναμική καμπάνια να βάλει τον γνωστό ηθοποιό στην κούρσα για το Όσκαρ Α’ Ανδρικής Ερμηνείας, όμως, μάταια.

On The Rocks

H streaming πλατφόρμα Apple TV+ με την νέα ταινία της Sofia Coppola, αλλά και το “Cherry” με τον Tom Holland, προσπάθησε να αποσπάσει τις πρώτες υποψηφιότητες της για Όσκαρ. Το τελευταίο διάστημα, όμως, είχε επικεντρωθεί στην ταινία του Holland, κάτι που άφησε πίσω την ιστορία για τη σχέση ανάμεσα σε μία κόρη και τον ιδιόρρυθμο πατέρας της που τον υποδύεται αριστοτεχνικά ο Bill Murray.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

31-05-2024

Γαλάτσι

1.100

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;