Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο τα Σαββατοκύριακα - Τι ισχύει σε όλη τη χώρα
Τι αλλάζει με το ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σάββατο, 20/03;

Το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοινώθηκε νέο ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας και άνοιγμα κομμωτηρίων και αρχαιολογικών χώρων από την κυβέρνηση. Αυτά αποτελούν τα πρώτα βήματα χαλάρωσης του lockdown.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 και έως τις 05:00 όλες τις ημέρες, σε όλη τη χώρα. Αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα, Σάββατο 20/03.

Επιπλέον, ανοίγουν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα, για επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες. Η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS με τον κωδικό 6, χωρίς χρήση οχήματος για τη μετάβαση.

Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων.

Ακόμη αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21/3), τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25/3) και τους Β’ Χαιρετισμούς (26/3) στον καθεδρικό ναό κάθε δήμου, με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τ.μ., με όριο τους 20 πιστούς και υποχρεωτική χρήση μάσκας και υποχρεωτικά τεστ σε ιερείς και ψάλτες.

Τέλος, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία, μόνο για τους διαμένοντες σε παραλιακούς δήμους και αποστολή SMS με τον κωδικό 6.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;