Lockdown: Αλλαγές στα SMS & την απαγόρευση κυκλοφορίας;
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τις αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Παρά τον αριθμό ρεκόρ των 3.465 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και των 630 διασωληνωμένων που ανακοινώθηκαν χτες, Τετάρτη 17/03, οι βελτιωμένες καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την κόπωση των πολιτών, φαίνεται να καθιστούν σχεδόν αναγκαία την λήψη μέτρων με σκοπό την ψυχολογική αποσυμπίεση των πολιτών, χωρίς, ωστόσο, να μεσολαβούν υποχωρήσεις στην τήρηση των βασικών μέτρων για την προστασία από την covid19.

Οι λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι που μετέχουν στην ολομέλεια της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και σταθμίζουν τα δεδομένα από την πορεία της πανδημίας, κάνοντας εισηγήσεις για το νέο πλαίσιο μέτρων, προσανατολίζονται στο να επιτρέψουν την πρόσβαση των πολιτών σε εξωτερικούς χώρους, παράλληλα με τη διενέργεια ακόμη περισσότερων τεστ covid σε ημερήσια βάση.

Lockdown: Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας & τα SMS;

Η χαλάρωση συγκεκριμένων μέτρων και περιορισμών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συζητηθεί στη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων που, όπως έχει διαρρεύσει, θα συνυπολογίσουν την κόπωση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown.

Σύμφωνα με πηγές, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστούν αλλαγές στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεδομένου ότι μεγαλώνει η διάρκεια της ημέρας και σταδιακά βελτιώνεται ο καιρός, καθώς το βόρειο ημισφαίριο υποδέχεται την άνοιξη.

Στο «τραπέζι» των νέων μέτρων, λοιπόν, είναι η μετάθεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, από τις 21:00 το βράδυ έως και τις 05:00 το πρωί (προς το παρόν ισχύει 7μμ – 5πμ.)

Παράλληλα, εξετάζεται να επιτραπεί η κίνηση σε ανοικτούς χώρους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάθε ημέρα, πάντα σε επίπεδο οικογενειών και του περιορισμένου κύκλου «κοινωνικής φούσκας» που συστήνουν οι επιδημιολόγοι.

Με αυτό τον τρόπο, εκτιμάται πως θα υπάρξει αποσυμφόρηση και μία πιο «αραιή» κατανομή στις εξόδους των πολιτών για βόλτα και άθληση.

Για τον ίδιο λόγο, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επιτραπεί εκ νέου η κίνηση με όχημα για «μετακίνηση 6», διευκολύνοντας τη μετάβαση οικογενειών σε πάρκα και ανοικτές, παραλιακές περιοχές όπου είναι πιο εύκολο να τηρηθούν αποστάσεις, ενώ δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να ανοίξουν νωρίτερα από το αναμενόμενο, και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής

Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος καταστημάτων και επιχειρήσεων που εκτιμάται ότι δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην επιδημιολογική καμπύλη, αναμένεται να ανακοινωθεί και το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, με ραντεβού και αυστηρούς κανόνες, ώστε να αποτραπεί και η ενδεχόμενη, παράνομη παροχή υπηρεσιών από σπίτι σε σπίτι.

Ταυτόχρονα, με την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες κλίνες και προσωπικό (ιδιώτες γιατρούς), το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην αύξηση των τεστ, εστιάζοντας στις περιοχές που διαπιστώνεται έξαρση του κορωνοϊού και μεγαλύτερη διασπορά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1