Κεραμέως: Παρατείνεται η σχολική χρονιά - Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες
Όσα ξεκαθάρισε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, τις Πανελλήνιες 2021 και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», τόνισε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, όπως είπε, και πάει πολύ καλά, όμως, είναι λύση έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας για την παράταση του σχολικού έτους, η Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι η παράταση θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Αναφορικά με τις Πανελλήνιες 2021, ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα κάθε χρόνο, ιδιαίτερα εν μέσω lockdown, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι αυτές θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, όπως και πέρυσι.

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως.

«Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η Υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του Covid-19.

Σχετικά με τα voucher 200 ευρώ για τα τάμπλετ σε σπουδαστές και μαθητές, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων.

Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκατ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;