Πανελλήνιες 2021: Αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης των θεμάτων υπό τον φόβο χάκερ
Για τις Πανελλήνιες 2021 έρχεται νέο "σύστημα ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων".

Με ένα νέο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων αναμένεται να γίνουν Πανελλήνιες 2021. Με αυτόν τον τρόπο οι υποψήφιοι, που θα διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ, θα πάρουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα θέματα στα οποία θα κληθούν να εξεταστούν.

Το νέο σύστημα δίνει τη δυνατότητα τα θέματα να μεταδίδονται ακόμη και κρυπτογραφημένα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος υποκλοπής από χάκερ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ethnos.gr, το νέο σύστημα θα εγκατασταθεί στην ειδική αίθουσα ασφαλείας του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι, καθώς και στα περίπου 800 με 900 εξεταστικά κέντρα και στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στο ethnos.gr, τόνισε τα εξής:

“Υπήρχαν θέματα ασφάλειας στη μετάδοση των θεμάτων για αυτό είναι αναγκαίο να εγκατασταθεί το νέο σύστημα. Μόλις τελειώσουμε τη δοκιμαστική λειτουργία του θα δούμε, εάν μας κάνει και εάν μπορούμε φέτος να διενεργήσουμε τις Πανελλαδικές εξετάσεις με αυτό.”

Εκτιμάται ότι αν πράγματι η δοκιμαστική λειτουργία προχωρήσει ικανοποιητικά τότε το υπουργείο Παιδείας θα παρουσιάσει και επίσημα το νέο σύστημα διενέργειας των εξετάσεων.

Όπως αναφέρει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας:

“Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραπάνω δοκιμή, που είναι υψίστης σημασίας για την υλοποίηση των επερχόμενων εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ και σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα για την υλοποίησή της, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στους χειριστές του συστήματος ΣΑΜ, οι οποίοι κατά προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν ειδικότητα πληροφορικής, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του αντικειμένου.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. παρέχει τη συνδρομή της στο υπουργείο Παιδείας κατά τη περίοδο των Πανελλαδικών, κάθε χρόνο, για τα ζητήματα ασφαλείας των ψηφιακών συστημάτων και τους τρόπους μετάδοσης των θεμάτων και των αποτελεσμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;