Μακρή για πιθανότητα παράτασης του σχολικού έτους, voucher 200 ευρώ & Πανελλήνιες
Όσα είπε η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με το πότε θα βγει το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση μαθητών και φοιτητών, το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, αλλά και τι θα γίνει με τις προαγωγικές και τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Την εκτίμηση ότι το διδακτικό έτος θα παραταθεί κατά δύο εβδομάδες, έκανε σήμερα (Τρίτη 16/03) η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα μέσα στον Ιούλιο.

Η κυρία Μακρή, ωστόσο, σημείωσε ότι το εν λόγω θέμα έχει συζητηθεί χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη τελικές αποφάσεις. 

“Εάν παραταθεί το σχολικό έτος, κάνω μια εκτίμηση ότι αυτό θα είναι για δύο εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι ο Ιούλιος, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός», είπε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και σημείωσε:

“Το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει, χωρίς να το έχουμε αποφασίσει. Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο. Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα”.

Για τα voucher 200 ευρώ

Αναφορικά με το πότε θα βγει το voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση μαθητών και φοιτητών, η κ. Μακρή είπε ότι «Είμαστε ένα από τα υπουργεία που έχουν εμπλοκή σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι μόλις δημοσιευτεί στο ΦΕΚ θα ανέβει η πλατφόρμα για τους παρόχους και μετά με τους δικαιούχους. Θα αφορά σε περίπου 525.000 άτομα. Θα καλυφθούν περίπου 325 χιλιάδες οικογένειες. Νομίζω το θέμα έχει μπει στις ράγες και θα γίνει όσο γίνεται νωρίτερα. Εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει πριν το Πάσχα, ωστόσο στο υπουργείο δεν έχουμε την ευθύνη της υλοποίησης».

Σχετικά με το τι θα γίνει με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αλλά και τις Πανελλαδικές, η κ. Μακρή τόνισε: «Για τις προαγωγικές, όταν το υπουργείο αποφασίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τι πρέπει να κάνει, θα πληροφορηθούν έγκαιρα και οι γονείς, και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.”

Τι θα ισχύσει για Πανεπιστήμια, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΑΕΝ & Φροντιστήρια μέχρι τις 22 Μαρτίου

Για τις Πανελλήνιες

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες 2021, είπε ότι “ο στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους. Ήδη έχει μειωθεί κατά 30% η ύλη από τον Ιανουάριο και το γνωρίζουν οι μαθητές. Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας”.

Αναφερόμενη στο πότε και πώς θα γίνει το άνοιγμα το σχολείων, η κ. Μακρή είπε ότι:

«Η επιθυμία μας είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν διά ζώσης. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό παρά τις αποφάσεις των ειδικών. Οι εισηγήσεις των ειδικών επέβαλαν αυτή την απόφαση, και δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά».

Εξηγώντας, τέλος, γιατί τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά, η ίδια σημείωσε ότι «Τα ειδικά σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ. Οι τάξεις εκεί είναι ολιγομελείς. Η φύση της εκπαίδευσης των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτά επιβάλει τη συνέχιση της διά ζώσης διδασκαλίας. Για αυτό το λόγο έχουν προτεραιότητα και έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό, και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών με την έγκριση των κηδεμόνων».

Πότε λήγουν κανονικά τα μαθήματα

Τα μαθήματα κανονικά λήγουν:

α. Στις 29 Μαΐου 2021, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

β. Στις 22 Μαΐου 2021, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Πότε έληξαν τα μαθήματα το προηγούμενο σχολικό έτος

Το περασμένο σχολικό έτος, που δεν πραγματοποιήθηκαν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ορίστηκε, η 12η Ιουνίου 2020, ημέρα Παρασκευή.

Πότε έγιναν πέρσι οι Πανελλήνιες

Οι Πανελλήνιες 2020 για τα ΓΕΛ ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου 2020 και για τα ΕΠΑΛ, μία ημέρα μετά, στις 16 Ιουνίου 2020.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;