Υφ. Παιδείας για Πανελλήνιες 2021: Στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους
Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους - Όσα δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους οι Πανελλήνιες 2021, όπως έχουν προγραμματιστεί, είπε η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στα «Παραπολιτικά».

«Η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως», δήλωσε η ίδια.

Σε ερώτηση για την παράταση του σχολικού έτους, η Υφυπουργός απάντησε πως «επεξεργαζόμαστε σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο».

Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ: Τι θα ισχύσει για Μηχανογραφικά & Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

«Όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί», επεσήμανε.

Για την ύλη στις Πανελλήνιες 2021:

Αναφερόμενη στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, η Ζέττα Μακρή είπε τα εξής:

«σε ότι αφορά τη ύλη της Γ Λυκείου έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ότι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπ. Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει . Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι «περισπασμοί», η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

Τι είπε για την πανδημία

Για την πανδημία, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «βήμα-βήμα παρακολουθούμε ο,τιδήποτε διαπιστώνεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί από το υπουργείο, αντιμετωπίζεται και ανακοινώνεται δημόσια από την υπουργό».

Σε ερώτηση για καταγγελία εκπαιδευτικών για κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία στην Κέρκυρα, η κα Μακρή απάντησε ότι θα επιφυλαχτεί να πει κάτι πριν πληροφορηθεί τι ακριβώς περιλαμβάνει γιατί δεν γνωρίζει για το περιστατικό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν «γενικές, συγκεκριμένες και αυστηρές νόρμες στις οποίες ενημερώνει ο διευθυντής τον προϊστάμενος υγείας και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κατά γράμμα και απομονώνεται ή κλείνει το τμήμα. Ιχνηλατούνται οι επαφές εκείνου ο οποίος φέρεται ότι είναι φορέας της αρρώστιας Covid. Υπάρχουν πολύ αυστηρές και πολύ συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν αυτενεργεί και δεν θέλει να αυτενεργήσει κανείς εκ των εκπαιδευτικών και των εμπλεκομένων σε αυτή τη διαδικασία», επεσήμανε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1