Κεραμέως για Πανελλήνιες: Αλλαγές στις προφορικές εξετάσεις των υποψηφίων
Πανελλήνιες 2021: Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας για τις αλλαγές στις Πανελλήνιες, το άνοιγμα των σχολείων & την κατάληψη του ΑΠΘ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη (11/3), η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ορισμένες αλλαγές στις προφορικές εξτάσεις των Πανελληνίων, το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και την εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ.

Νίκη Κεραμέως για Πανελλήνιες: Αλλαγές στις προφορικές εξετάσεις σύμφωνα με νέα απόφαση

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στις Πανελλήνιες και στις αλλαγές που αφορούν τις διαδικασίες των πανελλαδικών όσον αφορά στην εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και αυτών που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, η ίδια είπε:

«Υπήρχε μια πατέντα βάση της οποίας λίγο πριν τις εξετάσεις εμφανίζονταν πάρα πολλοί με στραμπουλήγματα, βάσει του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου μπορούσε κανείς μόνο με αυτό το στραμπούληγμα να πάει να δώσει προφορικά εξετάσεις» τόνισε με δηλώσεις της η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως «οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα σύστημα για το οποίο πρέπει να είμαστε όλη η χώρα υπερήφανοι, όλες οι κυβερνήσεις το έχουν υπηρετήσει απόλυτα και είναι ένα σύστημα πλήρως αδιάβλητο».

Και προσέθεσε: «Ήταν πάρα πολύ σημαντικό να θωρακίσουμε αυτή τη διαδικασία, να πούμε ξεκάθαρα ποιες περιπτώσεις βάσει ιατρικής γνωμάτευσης μπορούν να οδηγήσουν, εφόσον έχεις προσωρινή αναπηρία άνω του 67%, σε προφορικές εξετάσεις κατά τα λοιπά όμως κάθε άλλο στραμπούληγμα και τενοντίτιδες κοκ οδηγούν προφανώς είτε σε γραπτές εξετάσεις είτε σε εξετάσεις επαναληπτικές κάποιους μήνες αργότερα».

Νίκη Κεραμέως για κατάληψη ΑΠΘ: ” Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο”

Επιπροσθέτως, η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην κατάληψη του ΑΠΘ και την εκκένωσή της από την αστυνομία λέγοντας τα εξής:

“Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο . Ήδη το πανεπιστήμιο ξεκινάει εκ νέου τη λειτουργία του και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς εξαιτίας της κατάληψης είχε φτάσει σε σημείο να πρέπει να διακόψει κάθε διοικητική του λειτουργία με απόφαση Συγκλήτου. Για παράδειγμα δεν μπορούσε το Αριστοτέλειο να ολοκληρώσει την κινητικότητα των υπαλλήλων που γίνεται για όλους τους φορείς του δημοσίου επειδή τελούσε σε κατάληψη. Προχωράμε λοιπόν μπροστά, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο και ο νόμος εφαρμόζεται”.

Νική Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: “Δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων

Ακόμη, στη συνέντευξή της στα Παραπολιτικά η Υπουργός μίλησε και για το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε τα εξής: 

“Δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων και για αυτό το λόγο λέω ότι με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;