Lockdown: Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας - Οι δραστηριότητες που ανοίγουν
Lockdown: Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη σημερινή ενημέρωση.

Σήμερα, Παρασκευή (19/3), ανακοινώθηκαν νέα μέτρα αντιμετώπισης κορωνοϊού με σκοπό να λειτουργήσουν ως “βαλβίδα αποσυμπίεσης” για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη κόπωση λόγω του παρατεταμένου lockdown.

Δωρεάν rapid test στους πολίτες

Μετά τις εισηγήσεις της Βάνας Παπαευαγγέλου και τον Γκίκα Μαγιορκίνη το λόγο πήρε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος αφότου ευχαρίστησε όλους τους πολίτες, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θεσμοθετεί νέο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται άμεσα μαζικά δωρεάν rapid test κορωνοϊού για τους πολίτες μέσω των φαρμακείων.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει πρόβλεψη για την παροχή ενός τεστ σε εβδομαδιαία βάση για κάθε πολίτη, ο οποίος θα μπορεί να το κάνει στο φαρμακείο της γειτονιάς του, επιδεικνύοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ του. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Σκέρτσο, στόχος είναι να πάμε από τα 300.000 τεστ ανά εβδομάδα, σε δυνητικά 10 εκατ. τεστ την εβδομάδα.

Lockdown: Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι χώροι που ανοίγουν

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανακοίνωσε το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και την επέκταση του ωραρίου για τις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη την επικράτεια. Έτσι, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει σε όλη τη χώρας από τις 21:00 ως τις 05:00 το πρωί για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. 

Παράλληλα, ανοίγουν εκ νέου τα κομμωτήρια με με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων, ενώ προβλέπεται και η διευκόλυνση της ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης.

Lockdown: Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχοντας μελετήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, εισηγήθηκε τα κάτωθι:

  • Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00 , αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο (20/3).
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα. Επιτρέπεται η επίσκεψή τους με μάσκα και αποστολή SMS στον 13033 με τον κωδικό 6.
  • Όσον αφορά τα πάρκα, θα ισχύσει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Για τις εκκλησίες θα ισχύσει η τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με την αποστολή SMS στο 13033 στον κωδικό 6.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1