Πανελλήνιες 2022: Δείτε τα θέματα των ΕΠΑΛ σε Ανατομία, ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών & Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
Πανελλήνιες 2022: Μείνετε συντονισμένοι στο neolaia.gr για να δείτε πρώτοι τα θέματα και τις λύσεις στα τέσσερα μαθήματα ειδικότητας που εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2022 σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, με τους υποψηφίους και τις υποψήφιες των ΕΠΑΛ να εξετάζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τα θέματα που έπεσαν στα μαθήματα ειδικότητας την Τρίτη (07/06)

Δείτε τα θέματα:

Οι απαντήσεις των θεμάτων μόνο στο neolaia.gr [ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Oι ενδεικτικές απαντήσεις – λύσεις στα θέματα των ειδικών μαθημάτων των ΕΠΑΛ ανακοινώνονται λεπτό προς λεπτό! Συντονιστείτε στο neolaia.gr για να δείτε απαντήσεις και σχολιασμό θεμάτων που δημοσιεύονται στη ροή του neolaia.gr, σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ!

Δίκτυα Υπολογιστών – Σχολιασμός

Σύμφωνα με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ: «Τα φετινά θέματα στο μάθημα των Δικτύων Υπολογιστώνήταν σαφή ως προς την διατύπωση και χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας.»

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ:

Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ – Σχολιασμός

ΑΟΘ  – Σχολιασμός

Διάβασε αναλυτικά τον σχολιασμό της ΟΕΦΕ εδώ.

Αρχές Βιολογικής Γεωργίας – Σχολιασμός

Πανελλήνιες 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Το neolaia.gr, όπως κάθε χρόνο, θα δημοσιεύσει πρώτο τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς και τις απαντήσεις σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Σχετικά με το μάθημα της Ανατομίας – Φυσιολογίας 2
Είναι μάθημα ειδικότητας. Στην «Ανατομία – Φυσιολογία 2» εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ από τον τομέα «Υγείας και Πρόνοιας – Ευεξίας».

Σχετικά με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)
Είναι μάθημα ειδικότητας. Στις «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)» εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ από τον τομέα «Διοίκησης και Οικονομίας».

Σχετικά με το μάθημα των Δικτύων Υπολογιστών
Είναι μάθημα ειδικότητας. Στα «Δίκτυα Υπολογιστών» εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ από τους τομείς:

  • Πληροφορικής
  • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκρονικής και Αυτοματισμού (Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων)

Σχετικά με το μάθημα των Αρχών Βιολογικής Γεωργίας
Είναι μάθημα ειδικότητας. Στις «Αρχές Βιολογικής Γεωργίας» εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ από τον τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος».

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για όλους τους υποψηφίους και τις υποψήφιες. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. 

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ.

Μείνετε συντονισμένοι στο neolaia.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ σας δίνει ενδεικτικές απαντήσεις για τα θέματα που «έπεσαν»  και στα τέσσερα μαθήματα ειδικότητας στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΕΠΑΛ.

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις για τις Πανελλήνιες 2022 στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα από 18 μέχρι 30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ

Συγκεκριμένα, οι Πανελλήνιες 2022 για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) έχουν ήδη ξεκινήσει. Το πρόγραμμα των επόμενων μαθημάτων στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΕΠΑΛ έχει ως εξής:

Έπειτα, αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2022 για τα ΓΕΛ, με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες να διαγωνίζονται έως και την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου. Από εκεί και πέρα την «κούρσα» των Πανελληνίων θα συνεχίσουν μόνο όσοι και όσες δώσουν εξετάσεις σε κάποιο από τα ειδικά μαθήματα, με στόχο να «ξεκλειδώσουν» κάποιες συγκεκριμένες σχολές που απαιτούν και προϋποθέτουν εξέταση σε ειδικό μάθημα.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων στα ΓΕΛ είναι το εξής:

Πανελλήνιες 2022: Τα μέτρα στα εξεταστικά κέντρα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ο Πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:

α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,

β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,

γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Ποιοι υποχρεούνται PCR ή rapid test

Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλήνιες 2022 υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις Πανελλήνιες 2022 τονίζεται ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

Τι μπορούν να έχουν μαζί τους

Πανελλήνιες 2021

Από την άλλη οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν:

  • στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε),
  • μολύβι,
  • γομολάστιχα,
  • γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό

Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο.

Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

Γενικοί κανόνες

Πριν την είσοδο στις αίθουσες πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Ε.Κ ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Τα ανωτέρω ισχύουν επίσης για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αντιγραφές

Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Τα θέματα θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρσησκευμάτων.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Kάθε τμήμα θα ορίζει δικό του συντελεστή για καθένα από τα τέσσερα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που μπορεί να είναι αυξημένος ή μειωμένος σε σχέση με πέρυσι ή και να μπαίνει για πρώτη φόρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι προβλέψεις για την πορεία των φετινών βάσεων εισαγωγής θα είναι πολύ πιο δύσκολες και σε κάθε περίπτωση μη εύκολα συγκρίσιμες με τις αντίστοιχες περσινές.

Αναλυτικά, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

O γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος, ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων, διευκρινίζει το Υπουργείο.

Πανελλήνιες 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Πανελλήνιες και το 2022 στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικό, τον υπολογισμό των μορίων, αλλά και θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις! STAY TUNED στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2022!

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;