Πανελλήνιες 2022: Απαντήσεις και σχολιασμός θεμάτων σε Αρχαία Ελληνικά, Βιολογία & Μαθηματικά
Πανελλήνιες 2022: Το neolaia.gr, σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ, σας παρουσιάζει τις ενδεικτικές απαντήσεις για τα θέματα των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν σήμερα (6/6) οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και έναν σύντομο σχολιασμό τους.

Η δεύτερη ημέρα για τις Πανελλήνιες 2022 ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, με τους υποψηφίους και τις υποψήφιες των ΓΕΛ να εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία. Οι μαθητές θα έχουν μία ημέρα κενό μέχρι την επόμενη ημέρα των εξετάσεων.

Τη σκυτάλη των εξετάσεων παίρνουν αύριο Τρίτη, 7 Ιουνίου, οι μαθητές των ΕΠΑΛ σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται για τις Πανελλήνιες 2022 σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις για τις Πανελλήνιες 2022 στις 17 Ιουνίου. Ενώ, ακολουθούν οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα από 18 μέχρι 30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ.

Οι Πανελλήνιες 2022 ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές των ΓΕΛ την Παρασκευή στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και το Σάββατο εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ήταν τα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για όλους τους υποψηφίους και τις υποψήφιες. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. 

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα που «έπεσαν» στα Αρχαία Ελληνικά, στη Βιολογία & τα Μαθηματικά

Νωρίτερα, σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΓΕΛ στα μάθημα των Αρχαία Ελληνικών, της Βιολογίας και των Μαθηματικών. Μπορείς να δεις αναλυτικά τα θέματα για τις Πανελλήνιες 2022 παρακάτω:

Ο σχολιασμός των θεμάτων από τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ

Το neolaia.gr, σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ, σας παρουσιάζει τις ενδεικτικές απαντήσεις των θεμάτων και έναν σύντομο σχολιασμό τους.

Όπως αναφέρει το Φροντιστήριο ΠΑΠΑΔΕΑ στο neolaia.gr για τα θέματα που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι και υποψήφιες των ΓΕΛ στα τρία μαθήματα:

  1. Αρχαία Ελληνικά
    Σχολιασμός Αδίδακτου Κειμένου: “Πολύ δύσκολη η απόδοση στα νέα ελληνικά για παιδιά πανδημίας”
  2. Βιολογία
    Απαιτητικά θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας
  3. Μαθηματικά
    Τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και το Δ΄ θέμα είναι για καλά διαβασμένους μαθητές.

Σχολιασμός των θεμάτων από την ΟΕΦΕ

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) πριν από λίγη ώρα έδωσε στη δημοσιότητα τον σχολιασμό του για τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι και υποψήφιες των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2022 και για τα τρία μαθήματα.

– Αναλυτικά ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών:

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα απόσπασμα των «Πολιτικών» του Αριστοτέλη και σε ένα από τα «Διατριβαί» του Επίκτητου. Τα ζητούμενα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το αδίδακτο κείμενο αντλήθηκε από το «Ιστορίαι» του Θουκυδίδη. Η νοηματική του απόδοση κρίνεται απαιτητική, οι γραμματικές παρατηρήσεις χαρακτηρίζονται απλές και διατυπωμένες με σαφήνεια ενώ στο συντακτικό πέρα από τη συνηθισμένη άσκηση αναγνώρισης των όρων, ζητήθηκε μετά από καιρό το συντακτικό φαινόμενο του πλαγίου λόγου.

Διάβασε αναλυτικά τον σχολιασμό των θεμάτων των Αρχαίων Ελληνικών για τις Πανελλήνιες 2022 από την ΟΕΦΕ εδώ

– Αναλυτικά ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για το μάθημα της Βιολογίας:

Θέματα που ευνοούν τη συνδυαστική σκέψη και απαιτούν από τους υποψηφίους να έχουν εμβαθύνει στην ύλη καθώς και να έχουν κατανοήσει και τους βιολογικούς μηχανισμούς που περιγράφει το σχολικό εγχειρίδιο.

Διάβασε αναλυτικά τον σχολιασμό των θεμάτων της Βιολογίας για τις Πανελλήνιες 2022 από την ΟΕΦΕ εδώ.

– Αναλυτικά ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για το μάθημα των Μαθηματικών:

Τα Μαθηματικά είναι απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους φοιτητές. Εξετάζουν μεγάλο εύρος της ύλης. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ευχέρεια στις πράξεις και ολοκληρωμένες γνώσεις για να ανταποκριθούν. Οι βαθμολογίες από 15 και πάνω απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες στο αντικείμενο από πλευρά των μαθητών.

Διάβασε αναλυτικά τον σχολιασμό των θεμάτων των Μαθηματικών για τις Πανελλήνιες 2022 από την ΟΕΦΕ εδώ.

Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα που «έπεσαν» στα Αρχαία Ελληνικά, στη Βιολογία και στα Μαθηματικά

Το neolaia.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ σας δίνει ενδεικτικές απαντήσεις για τα θέματα που «έπεσαν»  και στα τρία μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ

Συγκεκριμένα, οι Πανελλήνιες 2022 για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) έχουν ήδη ξεκινήσει. Το πρόγραμμα των επόμενων μαθημάτων στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΕΠΑΛ έχει ως εξής:

Οι Πανελλήνιες 2022 ξεκίνησαν από την Παρασκευή 3 Ιουνίου για τα ΓΕΛ, με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες να διαγωνίζονται έως και την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου. Από εκεί και πέρα την «κούρσα» των Πανελληνίων θα συνεχίσουν μόνο όσοι και όσες δώσουν εξετάσεις σε κάποιο από τα ειδικά μαθήματα, με στόχο να «ξεκλειδώσουν» κάποιες συγκεκριμένες σχολές που απαιτούν και προϋποθέτουν εξέταση σε ειδικό μάθημα.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων στα ΓΕΛ είναι το εξής:

Πανελλήνιες 2022: Το πρώτόκολλο που ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υποψήφιοι θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα χωρίς τη διενέργεια self test.

Τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων θα είναι υπεύθυνα επίσης για να τηρηθούν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Τώρα, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει αν είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να προβούν σε PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Πανελλήνιες 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Πανελλήνιες και το 2022 στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικό, τον υπολογισμό των μορίων, αλλά και θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις! STAY TUNED στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2022!

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;