Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι
Τι ανέφερε o Αλέξανδρος Κόπτσης για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων.

Δηλώσεις σχετικά με τις Πανελλήνιες, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων, έκανε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος -μεταξύ άλλων- δήλωσε ότι οι βαθμοί για τις Πανελλήνιες 2022 θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου 2022. Ωστόσο, επειδή πέφτει Κυριακή, το πιθανότερο σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια μέρα μετά, στις 12 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα.

Όπως είπε αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Επίσης, ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου, είναι πριν από τις διακοπές του Αυγούστου να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ώστε μαθητές και γονείς να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Ερωτηθείς για τη βία στα σχολεία αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Κόπτσης ανέφερε ότι το Υπουργείο, σε οποιαδήποτε περιστατικό βίας, παρεμβαίνει έγκαιρα και όπου διαπιστώνονται ευθύνες αποδίδονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Επεσήμανε δε ότι η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, και τα σχολεία αποτελούν μικρογραφία της κοινωνίας μας, για αυτό και έχουν θεσπίσει τον σύμβουλο σχολικής ζωής ώστε να διαφυλάξουμε την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών.

Μάλιστα, ανέφερε ότι στη φετινή χρονιά έχουν προσληφθεί 1.100 ειδικοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ «έτρεξαν» ειδικά προγράμματα για τη σχολική βία.

Για την φύλαξη των πανεπιστημίων, τόνισε ότι με τη θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 1