Πότε καταργούνται οι μάσκες στα σχολεία
Πότε αίρεται η υποχρεωτικότητα της προστατευτικής μάσκας για μαθητές και καθηγητές στα σχολεία

Τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού μετά το Πάσχα 2022, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, από την 1η Ιουνίου 2022, οι μαθητές θα πουν και επίσημα «αντίο» στις μάσκες. 

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ανακοινώθηκε και η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προστασίας στα σχολεία από 1η Ιουνίου 2022 (μόλις 15 μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία).

Να υπενθυμίσουμε ότι, μέχρι στιγμής, η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική τόσο μέσα στις τάξεις όσο και στο προαύλιο. Μάλιστα, οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε 2 self test την εβδομάδα, γεγονός που αλλάζει ξανά, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεν θα χρειαστεί υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος των μαθητών μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Πότε αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας

Κατά την έκτακτη ενημέρωση για την άρση των μέτρων του κορωνοϊού στη χώρα, ο Υπουργός έκανε γνωστή την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα παραμείνει μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου, ενώ από την Τετάρτη 1 Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει με συγκεκριμένες εξαιρέσεις που θα εξειδικευτούν στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών.

Σημειώνουμε πάντως ότι, μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους!

Με βάση τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία με μάσκες, ενώ από 1η Ιουνίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προσέρχονται στις εκπαιδευτικές δομές χωρίς μάσκα ή τουλάχιστον όσοι θέλουν.

Όλες οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας αναλυτικά – Τι καταργείται:

  • Αίρεται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης από 01.05.22 έως 31.08.22 για πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοικτούς.
  • Από 01.05.22 καταργούνται τα τακτικά self test στα σχολεία.
  • Από 01.05.22 ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.
  • Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.
  • Έως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1