Σχολεία: Η ημερομηνία που κλείνουν για Πάσχα - Πότε θα ανοίξουν ξανά
Η ημερομηνία που κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα.

Το Πάσχα 2022 πλησιάζει και τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν για δύο εβδομάδες, για τις καθιερωμένες διακοπές των εορτών, δίνοντας ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για αναψυχή, μετά από δύο χρόνια πανδημίας με σκληρά, περιοριστικά μέτρα.

Η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου 2022, ενώ η εορτή του Αγίου Γεωργίου μία ημέρα αργότερα, στις 25 Απριλίου 2022. Έτσι, η τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από το Πάσχα 2022 θα είναι η 15η Απριλίου.

Επομένως, τα σχολεία θα κλείσουν την τελευταία Παρασκευή, δηλαδή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, στις 15 Απριλίου 2022. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους στις 2 Μαΐου 2022 (Δευτέρα), με τα μαθήματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Αυτό που προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί είναι για την ημερομηνία ανοίγματός τους, η οποία πιθανώς θα επηρεαστεί από την ανακοίνωση του υπ. Εργασίας για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς.

Έτσι, αντί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, πιθανότατα θα ανοίξουν την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή την Τρίτη 3 Μαΐου 2022.

Κλειστές θα είναι την Δευτέρα 2 Μαΐου και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετά την Κυριακή του Πάσχα

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου πέφτει φέτος μία ημέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα 2022, δηλαδή στις 25 Απριλίου. Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο, κάποιες φορές η γιορτή είναι σταθερή στις 23 Απριλίου, ωστόσο, επειδή ορισμένα τροπάρια που ψάλλονται για τη μνήμη του περιέχουν αναστάσιμα λόγια, η γιορτή δεν μπορεί να γιορταστεί πριν από την Ανάσταση του Χριστού. Έτσι, όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν ή και την ίδια μέρα με την Κυριακή του Πάσχα, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Πηγή cover photo: Intime

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
90 - 82
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3