Πότε πετάμε τις μάσκες
Πότε καταργείται η υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας - Πότε σταματά η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης - Όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας

Τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού μετά το Πάσχα 2022, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαΐου 2022 έως τις 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να επανεξεταστεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Κατά την έκτακτη ενημέρωση για την άρση των μέτρων του κορωνοϊού στη χώρα, ο Υπουργός έκανε επίσης γνωστή την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα παραμείνει μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου, ενώ από την Τετάρτη 1 Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτικότητας της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει με συγκεκριμένες εξαιρέσεις που θα εξειδικευτούν στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών.

Σημειώνουμε πάντως ότι, μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Με βάση τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία με μάσκες, ενώ από 1η Ιουνίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προσέρχονται στις εκπαιδευτικές δομές χωρίς μάσκα ή τουλάχιστον όσοι θέλουν.

Παράλληλα, από την 1η Μάη καταργούνται τα self test στα σχολεία (χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο η επιστροφή στα σχολεία), ενώ ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

Τέλος, το διάστημα μεταξύ 1/5-31/8 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1