Squid Game: 5 λόγοι που η σειρά-φαινόμενο από τη Νότια Κορέα αξίζει το hype της
Το "Squid Game" εξελίσσεται σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix και εδώ θα βρεις 5 λόγους για τους οποίους αυτό είναι δίκαιο (και γίνεται πράξη)!

Το Squid Game (ή ελληνιστί Το Παιχνίδι του Καλαμαριού) είναι η σειρά φαινόμενο με “καταγωγή” τη Νότια Κορέα που ήρθε, μπήκε στις τάσεις του Netflix παγκοσμίως και απ’ ότι φαίνεται θα μείνει εκεί για καιρό. Η σειρά δεν έχει “κλείσει” ούτε ένα μήνα που streamάρει στο Netflix και έχει γίνει ανάρπαστη τόσο εντός της Νότιας Κορέας όσο και εκτός.

Για όσους και όσες δεν ξέρουν την υπόθεση, θα θέλαμε να πούμε ότι το Squid Game ακολουθεί απένταρους παίκτες που δέχονται μια παράξενη πρόσκληση. Πιο συγκεκρινα, εκατοντάδες παίκτες και παίκτριες καλούνται να συναγωνιστούν σε παιδικά παιχνίδια με σκοπό να κερδίσουν ένα δελεαστικό έπαθλο. Αν και το έπαθλο είναι 45,6 δισ. γουόν, τα παιχνίδια είναι μοιραία και επικίνδυνα. Επομένως, αποδεικνύεται ότι τελικά τα παιχνίδια δεν είναι και τόσο παιδικά, αλλά πρόκειται περισσότερο για δυστοπικά παιχνίδια επιβίωσης.

Εν όψει του Halloween που πλησιάζει (γιορτάζεται κάθε χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου) οι στολές και τα Vans που φορούν οι πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνίστριες της σειράς έχουν γίνει πραγματικά ανάρπαστα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Variety, οι cult πράσινες φόρμες με τη λευκή ρίγα μπήκαν σε χρόνο ρεκόρ στη λίστα με τα best seller στην Amazon λίγο μετά την πρεμιέρα της σειράς, ενώ οι πωλήσεις στα λευκά slip-ons της Vans αυξήθηκε κατά 7.800%, σύμφωνα με στοιχεία του ηλεκτρονικού καταστήματος The Sole Supplier. Από την άλλη, στο Lyst.com, οι αναζητήσεις, γενικότερα, για λευκά slip-ons αυξήθηκαν κατά 97%.

 

View this post on Instagram

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🔥Squid Game Costumes & Masks🔥 (@holidaygarb)

Γενικότερα, η σειρά έχει στρέψει για ακόμη μία φορά το παγκόσμιο ενδιαφέρον στη Νότια Κορέα, η οποία διεισδύει ολοένα και περισσότερο στην ποπ κουλτούρα μέσω της μουσικής και όχι μόνο βιομηχανίας. Από τους BTS και τις Blackpink ως τα Οσκαρικά Παράσιτα και τη hit-σειρά, Squid Game, που ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμη και την επιτυχία του Bridgerton, η κορεατική κουλτούρα μάλλον ήρθε για να μείνει.

Και αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει στη Νότια Κορέα με τη συγκεκριμένη σειρά, τα νέα είναι αναμενόμενα. Η σειρά έχει μεγάλη απήχηση όπως ακριβώς συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα, η σειρά «έριξε» το ίντερνετ στη Νότια Κορέα, με αποτέλεσμα ο πάροχος διαδικτυακών συνδέσεων SK Broadbank να μηνύσει τo Netflix, καλώντας το να πληρώσει το κόστος της αυξημένης κίνησης και των εργασιών συντήρησης που αυτή απαιτεί. Επιπλέον, η φονική κούκλα που μας υποδέχεται με το “καλημέρα” σας εμφανίστηκε κατά λάθος σε ένα χωριό. Αν και οι κάτοικοι έπαθαν ένα μικρό σοκ, δεν άρχισαν να τρέχουν (ούτε έμειναν ακίνητοι), αλλά πλησίασαν και άρχισαν να την φωτογραφίζουν, αφού πλέον η κούκλα είναι πάρα πολύ δημοφιλής. 

Άλλωστε, η κούκλα του Squid Game επρόκειτο να παραδοθεί προς έκθεση και φύλαξη στο Macha Land, το επαρχιακό μουσείο ενός χωριού στην κομητεία Jincheon και βρέθηκε στο συγκεκριμένο χωριό “έχοντας χάσει το δρόμο” λόγω ενός λάθους στην επικοινωνία μεταξύ της παραγωγής του Netflix και του μουσείου.

Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει για ποια κούκλα μιλάμε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι είναι η γιγάντια κούκλα του πρώτου επεισοδίου που έχει γίνει πολλές φορές επιτυχημένο meme.

 

View this post on Instagram

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lexyourdaddy (@lexyourdaddy)

Όπως και να έχει το Squid Game είναι ήδη μία σειρά με μεγάλο hype, που οδεύει να γίνει η πιο επιτυχημένη μη αγγλόφωνη σειρά του Netflix ξεπερνώντας ακόμη και το Lupin και το La Casa de Papel. Και παρακάτω σού έχουμε 5 λόγους που σίγουρα θα σε πείσουν να δεις τη σειρά!

1. Ο οικονομικός πόνος

Οι παίχτες που ρισκάρουν τη ζωή τους στο Squid Game είναι άνθρωποι με τεράστια φοιτητικά χρέη ή οφειλές σε νοσοκομεία, εφορία, τοκογλύφους. Κάποιους τους εκμεταλλεύτηκαν σε τέτοιο βαθμό οι εργοδότες τους που αισθάνονται απόλυτη απελπισία. Η σειρά έχει σαφείς αναφορές κριτικής σε ακραίες εκφάνσεις του καπιταλισμού και στην εισοδηματική ανισότητα. Πλούσιοι VIPs είναι εκείνοι που παρακολουθούν τους απελπισμένους παίχτες να σκοτώνονται, σαν να βλέπουν ένα οποιοδήποτε σπορ.

Κατά κάποιον τρόπο το Squid Game είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας μας

2. Οι εντυπωσιακές εικόνες

Η εξαιρετική φωτογραφία, τα χρώματα, οι στολές το πλήθος των συμβόλων που είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, «στοιχειώνουν» τον νου του θεατή. Για αυτό και δεν άργησαν να γίνουν t-shirts, μάσκες, κοσμήματα, στίκερ και βεβαίως meme στο Διαδίκτυο. Αν και δεκάδες προϊόντα έχουν δημιουργηθεί από διάφορους ερασιτέχνες και επαγγελματίες ανά τον κόσμο, το Netflix δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να προσφέρει τα δικά του επίσημα προϊόντα σε τιμές από 35 έως 50 δολάρια.

3. Το κύμα της K- Pop

Η σειρά έφτασε να προβληθεί στο Netflix σε μία περίοδο κατά την οποία η κορεατική ποπ κουλτούρα (ειδικά στη μουσική) έχει τρομερή απήχηση παγκοσμίως. Περισσότερες από 20 λέξεις κορεατικής ρίζας προστέθηκαν στο λεξικό της Οξφόρδης τον Σεπτέμβριο. Τα συγκροτήματα K-pop, όπως το BTS, αλλά και ταινίες, όπως τα Παράσιτα, που σάρωσαν τα διεθνή βραβεία, βοήθησαν να αναμφίβολα στο να ξυπνήσει η νέα κορεατική σειρά από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον.

4. Το μυστήριο

Έχουμε δει πολλές ταινίες και σειρές τα τελευταία χρόνια που αναφέρονται σε παιχνίδια επιβίωσης, με πιο γνωστή ίσως το Hunger Games. Ωστόσο όπως σχολιάζει το Market Watch καμία εξ αυτών δεν δημιουργούσε τόσο αριστουργηματικά μυστήριο, δεν είχε τόσες πολλές ανατροπές στην υπόθεσή της, ώστε να πυροδοτεί δεκάδες θεωρίες μεταξύ των φανς για το πώς θα εξελιχθεί.

5. Θέτει το πιο σημαντικό ερώτημα

Η σειρά πραγματεύεται ένα ερώτημα που έχει απήχηση στους πάντες, ανεξάρτητα από το πού ζουν ή ποια γλώσσα μιλάνε: Έως πού θα φτάναμε για την επιβίωσή μας;

Δείτε το trailer:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;