6 ρομαντικές κορεάτικες σειρές που θα κάνουν την καρδιά σου να χτυπήσει λίγο πιο δυνατά
Κορεάτικες σειρές για... ρομαντικές ψυχές!

Δεν είναι ψέμα ότι οι κορεατικές σειρές έχουν κατακλύσει τον πλανήτη, όπως άλλωστε και ολόκληρη η pop culture της Κορέας. Οι κορεατικές σειρές (ή K Drama όπως είναι γνωστές στο ευρύ κοινό) έχουν αγαπηθεί από πολλούς και πολλές.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μεγάλες αμερικανικές ή ευρωπαϊκές σειρές, αφού το υποκριτικό ταλέντο των ηθοποιών είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές, ενώ τα γυρίσματα είναι κάτι παραπάνω από καλογυρισμένα. Άλλωστε, υπάρχουν πολλές σειρές που έχουν χρησιμοποιήσει το budget τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματά τους σε χώρες του εξωτερικού και ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και η χώρα μας.

Ένα θετικό που έχουν οι κορεάτικες σειρές είναι πως μετά το τέλος της πρώτης σεζόν, που συνήθως έχει 16 επεισόδια, δεν υπάρχει δεύτερη σεζόν. Έτσι, η πλοκή ολοκληρώνεται στο 16ο επεισόδιο και οι fans μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους βλέποντας μία ακόμη σειρά και χωρίς να αγωνιούν για τη συνέχεια. Όσον αφορά τη θεματική των K-Dramas, αν και μπορείς να βρεις λίγο απ’ όλα, η αλήθεια είναι πως λίγο ή πολύ παντού χωράει λίγος έρωτας.

Έτσι, παρακάτω συγκεντρώσαμε 6 σειρές, όπου ο έρωτας χώρεσε κατά πολύ και μάλλον θα κάνει την καρδιά σου να χτυπήσει λίγο πιο δυνατά!

1. Descendants of the Sun

Υπόθεση: Στην φανταστική χώρα Ουρούκ που έχει πληγεί από τον πόλεμο, ο ΟΗΕ στέλνει ειρηνευτική δύναμη. Ο Λοχαγός Γιου Σι Τζιν ηγείται της Ειδικής Μονάδας Πολεμικών Επιχειρήσεων στην επικίνδυνη ζώνη. Εκεί συναντά τη δρα. Κανγκ Μο Γιον, μια εθελόντρια γιατρό. Ο Σι Τζιν και η Μο Γιον παλεύουν μαζί δίπλα – δίπλα και βοηθούν ο ένας τον άλλο να φέρουν σε πέρας τις αποστολές τους και να επιστρέψουν ασφαλείς.

Πρόκειται για μία σειρά που συνδυάζει αρκετό ρομαντισμό και δράση, ενώ η χημεία ήταν τόσο δυνατή που μετά τα γυρίσματα έγιναν ζευγάρι και στην πραγματική ζωή, με αποτέλεσμα να παντρευτούν. Επιπλέον, μεταξύ άλλων τοποθεσιών στη Νότια Κορέα ξεχωρίζουν τα γυρίσματα που έγιναν στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο, τη Λήμνο και την Αράχωβα.

2. Crash Landing on You

Υπόθεση: Εξαιτίας ενός ατυχήματος με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, μια κληρονόμος από τη Νότια Κορέα προσγειώνεται στη Βόρεια Κορέα – και στη ζωή ενός λοχαγού που τη βοηθά να κρυφτεί μαζί με την ομάδα του. Και τότε τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται…

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές της Νότιας Κορέας, που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας αποκτώντας φανατικό κοινό παντού. Η σειρά συνδυάζει τον αγνό ρομαντισμό με λίγο χιούμορ, ενώ πρόκειται για ακόμη μία σειρά που η τηλεοπτική χημεία ήταν τόσο δυνατή που οδήγησε σε μία ερωτική σχέση και στην πραγματική ζωή.

3. My First First Love 

Υπόθεση: Για διάφορους προσωπικούς λόγους, κάποιοι από τους φίλους του Γιουν Τε-Ο μετακομίζουν στο σπίτι του και βιώνουν όλοι μαζί τον έρωτα, τη φιλία και άλλα συναισθήματα.

Το My First First Love είναι μία σειρά που εξερευνά διαφόρων ειδών σχέσεις- συγγενικές, φιλικές, ερωτικές. Ωστόσο, παραμένει μία σειρά που εξερευνά το πώς διαμορφώνονται αυτές οι σχέσεις σε νεαρή ηλικία, καθώς το μόνο κοινό που έχουν οι πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνίστριες της σειράς είναι ότι είναι γύρω στα 20.

4. Tale of the nine-tailed

Υπόθεση: Η ιστορία αφηγείται τον μύθο της αλεπούς με τις 9 ουρές, ένα θρυλικό πλάσμα που αποπλανά τους αθώους προκειμένου να ικανοποιήσει την δίψα του για ανθρώπινη σάρκα. Ωστόσο,g είναι λίγοι στην σημερινή εποχή που πιστεύουν σε φανταστικά παραμύθια του παρελθόντος και μία από αυτούς είναι η Nam Ji Ah η οποία είναι σίγουρη πως τέτοιοι θρύλοι είναι αληθινοί. Προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της πείθει έναν παραγωγό της τηλεόρασης να δημιουργήσει ένα σόου για τον σκοπό αυτό και στο πλαίσιο του σόου γνωρίζει το Lee Yeon, έναν περίεργο άνδρα που φαίνεται να γνωρίζει πολλά περισσότερα επί του συγκεκριμένου θέματος.

Η σειρά είναι βασισμένη στο μύθο της αλεπούς με τις 9 ουρές, ο οποίος είναι αρκετά διαδεδομένος σε ολόκληρη την Ασιατική κουλτούρα με ορισμένες παραλλαγές σε κάθε χώρα. Έτσι, η σειρά καταφέρνει να συνδυάσει την καταιγιστική δράση με άφθονο ρομαντισμό και, φυσικά, επιστημονική φαντασία που πηγάζει από την αρκετά ενδιαφέρουσα Ασιατική μυθολογία.

Λίγα λόγια για το μύθο:

5. One Spring Night

Υπόθεση: Όταν η Λι Τζέονγκ-ιν γνωρίζει τον Γιου Τζι-χο, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. Ίσως, βέβαια, να φταίει και η άνοιξη, που κάνει τα πάντα να δείχνουν πιθανά.

Το One Sprng Night είναι από τις κορεατικές σειρές του Netflix που πραγματεύεται με απίστευτο ρεαλισμό τις ανθρώπινες σχέσεις. Μέσα στη σειρά θίγονται θέματα όπως ο ρόλος του γονιού σε μία μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να λήξει μία σχέση που έχει φτάσει σε αδιέξοδο (και φυσικά να αρχίσει μία άλλη που θα σε ανανεώσει). Ένα μεγάλο bonus σε αυτή τη σειρά είναι τα τραγούδια, τα οποία είναι αγγλόφωνα και σε γενικές γραμμές υπέροχα.

6. Ένα έξτρα κεφάλαιο στον έρωτα

Υπόθεση: Ένας ταλαντούχος κειμενογράφος, ο νεότερος αρχισυντάκτης στην εκδοτική εταιρεία που δουλεύει, μπλέκεται στη ζωή μιας πρώην κειμενογράφου που ψάχνει απεγνωσμένα δουλειά και τυχαίνει να είναι η καλύτερή του φίλη.

Μία χαλαρή σειρά γεμάτη ρομαντισμό και βιβλία, που παράλληλα δείχνει τόσο το πώς μπορεί μία φιλία να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο όσο και το πώς λειτουργεί η διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι, όταν η γυναίκα είναι αυτη που είναι και η μεγαλύτερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 10 
 2 
 0 
 1 
 3