5 τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από το φοιτητικό σου σπίτι
Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι κάθε φοιτητή και φοιτήτριας!

Μετά από ένα χρόνο γεμάτο άγχος και διάβασμα, έδωσες Πανελλήνιες και, πλέον, είσαι φοιτητής/φοιτήτρια και έτοιμος/έτοιμη να ζήσεις αυτό που οι παλιότεροι έχουν ζήσει και πάντα νοσταλγούν και λέγεται φοιτητική ζωή. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να έκανες μία παύση στη φοιτητική σου ζωή περνώντας τα lockdown στο σπίτι με τους γονείς σου τρώγοντας καλομαγειρεμένο φαγητό από τα χεράκια του μπαμπά ή της μαμάς σου.

Ό,τι από τα δύο και να ισχύει, τώρα που όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς τη διά ζώσης εκπαίδευση και την φοιτητική ζωή όπως την ξέραμε, μάλλον θα βρεθείς μόνος ή μόνη σου σε ένα σπίτι σε μία άλλη πόλη και θα πρέπει να οργανώσεις τον τρόπο με τον οποίο θα τρως. Πολλές φορές θα δεις ότι η λέσχη του Πανεπιστημίου σου θα σε εξυπηρετεί, αλλά όχι πάντα. Γι’ αυτό το λόγο παρακάτω σού προτείνουμε 5 τρόφιμα, που θα σε βγάλουν “ασπροπρόσωπο/-η” και είναι σημαντικό να βρίσκονται στο ντουλάπι ή το ψυγείο σου πάντα!

1. Αυγά

Τα αυγά ανήκουν στα τρόφιμα που δε μπορείς να διατηρήσεις πάρα πολύ καιρό στο ψυγείο όπως μάλλον ήδη γνωρίζεις, αλλά πρόκειται για ένα τρόφιμο “πασπαροτού”. Εκτός του ότι προσθέτοντάς το σε μία συναγή φτιάξεις διάφορα φαγητά όπως κεφτεδάκια ή φριτάτα σε περίπτωση “που το έχεις” με τη μαγειρική, μπορείς να φτιάξεις μία γευστική ομελέτα στα γρήγορα για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.

2. Στιγμιαία Noodles

Κάποιες φορές θα γυρίσεις στο σπίτι σου από τη σχολή και η κούρασή σου θα είναι τόσο μεγάλη που θα θέλεις απλώς να κάνεις ένα ζεστό ντους, να φας βραδινό και να κοιμηθείς. Σε εκείνη την φάση σίγουρα θα βαριέσαι να μαγειρέψεις ή ακόμη και να φτιάξεις κάτι απλό, όπως μία ομελέτα. Και εκεί τα στιγμιαία noodles μπροούν να σού “λύσουν” τα χέρια, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις το νερό, να βάλεις το περιεχόμενο της συσκευασίας (aka τα noodles της επιλογής σου) σε ένα πιάτο, να προσθέσεις το νερό και να περιμένεις περίπου 4 λεπτά. Και κάπως έτσι, το βραδινό σου γεύμα θα είναι έτοιμο πριν πεις κύμινο!

3. Μακαρόνια & Σάλτσες

Εκτός από στιγμιαία noodles καλό είναι να έχεις μακαρόνια και μερικές έτοιμες σάλτες που θέλουν λίγο μαγείρεμα με τα μακαρόνια για να ετοιμαστούν. Πρόκειται για φαγητά που μπορούν να διατηρηθούν πολύ καιρό στο σπίτι σου, ενώ μπορείς να τα ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα. Παράλληλα, πρόκειται για μία οικονομική λύση (ας μην ξεχνάμε πως στην φοιτητική ζωή το budget δεν είναι απεριόριστο) που θα σε χορτάσει.

4. Σοκολάτες

Άνθρωπος είσαι και εσύ και όσο και να προσπαθείς να κάνεις διατροφή, κάποια στιγμή θα έχεις μία υπογλυκαιμία και θα την κάνεις την γλυκιά αμαρτία. Ωστόσο, δε γνωρίζεις πότε θα έχεις την υπογλυκαιμία, καθώς και αν θα είσαι σε mood για να ντυθείς και να πας σε κάποιο σούπερ μάρκετ, περίπτερο ή ζαχαροπλαστείο για να αγοράσεις κάτι γλυκό, όταν έρθει η στιγμή που θα την έχεις. Γι’ αυτό το λόγο σού συνιστούμε να έχεις πάντα 1-2 σοκολάτες στο ψυγείο σου και πίστεψέ μας- σίγουρα δε θα πάνε χαμένες!

5. Καφές

Μπορεί ο καφές να μην είναι ακριβώς τροφή, αλλά είναι σχεδόν απαραίτητη για κάθε φοιτητή ή φοιτήτρια που σέβεται τον εαυτό του/της. Η (αγαπημένη) καφεΐνη σού δίνει ενέργεια σε μικρές αλλά επαρκείς δόσεις, ώστε να συγκεντρωθείς και να συνεχίσεις την ημέρα σου όσο απαιτητική και αν είναι αυτή. Και επειδή το budget σου δε θα είναι πάντα αρκετό για να αγοράζεις καφέ απ’ έξω, το να έχεις μία καφετιέρα και καφέ για να φτιάξεις στα γρήγορα έναν καφέ στο σπίτι σου είναι ιδανικό, ειδικά στην εξεταστική. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην υπερβάλλεις και καταλήξεις να βιώνεις τις αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης του καφέ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
17'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
17'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
10'
0 - 0
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
9'
0 - 3
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;