Φοιτητική ζωή: 4 συμβουλές για να πάει τέλεια η συγκατοίκηση
Συμβουλές που θα "απογειώσουν" τη συγκατοίκηση στα φοιτητικά σου χρόνια.

Η συγκατοίκηση με κάποιο φίλο ή κάποια φίλη ή ακόμη και με κάποιο άγνωστο άτομο μπορεί να είναι σχεδόν αναπόφευκτη κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής. Η συγκατοίκηση μειώνει τα λειτουργικά έξοδά σου, ενώ σού δίνεται η δυνατότητα να μείνεις σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, ακόμη κι αν δεν είσαι μόνος ή μόνη σε αυτό.

Και αυτή ακριβώς είναι η δυσκολία της συγκατοίκησης! Στο γεγονός ότι μοιράζεσαι το χώρο σου με κάποιο άλλο άτομο. Ίσως σκέφτεσαι πώς είναι δυνατόν να δουλέψει μία συγκατοίκηση με κάποιο άτομο εκτός οικογενείας, όταν δημιουργούνται προστριβές στη συγκατοίκηση με τους δικούς μας ανθρώπους;

Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι γίνεται και ότι μάλιστα έχουμε μερικά tips, ώστε όχι μόνο να πάει καλά, αλλά να… “απογειωθεί” και να την ευχαριστηθείτε!

Συμβουλή #1

Καλό θα ήταν να ορίσετε κάποιους μεταξύ σας κανόνες και όρια, ώστε να καταστούν σαφή εξαρχής και να μην ξεπερνιούνται. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε άσκοπους καυγάδες, οι οποίοι θα σχετίζονται με καθημερινά πράγματα, όπως είναι για παράδειγμα οι ώρες που θα μπορείτε να καλείται κόσμο στο σπίτι. Αν μάλιστα θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα και μία συζήτηση δεν είναι αρκετή, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε ένα… βιβλίο κανόνων!

Συμβουλή #2

Οι δουλειές του σπιτιού είναι ένα καίριο ζήτημα, το οποίο συνήθως είναι το μεγαλύτερο “αγκάθι” κάθε είδους συγκατοίκησης. Ποιος και πότε θα καθαρίσει/ σφουγγαρίσει/ πλύνει πιάτα είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν.

Μην αγχώνεστε για τίποτα, αφού με λίγη (ή πολλή) καλή θέληση λύσεις μπορούν να βρεθούν! Μπορείτε μία φορά την εβδομάδα να χωρίζετε τις δουλειές του σπιτιού, ώστε να γνωρίζει το κάθε άτομο τι και ως πότε πρέπει να κάνει κάτι. Ακόμη, όσον αφορά την γενική καθαριότητα ολόκληρου του σπιτιού, αν έχετε μεράκι και είστε φίλοι/φίλες, μπορείτε να βάλετε μουσική και να κανονίσετε μία ημέρα από κοινού, προκειμένου να καθαρίσετε όλο το σπίτι με λίγο πιο fun τρόπο.

Συμβουλή #3

Είναι πολύ σημαντικό, ακόμη και αν δεν είστε εξαρχής φίλοι ή φίλες, να γίνετε. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί έτσι θα αποκτήσετε μεγαλύτερη κατανόηση, άνεση, ένα παραπάνω φίλο ή φίλη, και γενικώς όλα θα πηγαίνουν καλύτερα. Για αυτό το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να είστε ανοιχτοί σε κοινές δραστηριότητες με τον/την συγκάτοικό σας είτε είναι μέσα στο σπίτι (π.χ. movie night) είτε εκτός σπιτιού (π.χ. μία εκδρομή).

Συμβουλή #4

Αν και είναι σημαντικό να είσαι φιλικός/φιλική απέναντι στον/στην συγκάτοικό σου, θα πρέπει να υπάρχουν πάντα όρια, που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα του άλλου. Είναι στιγμές που όλοι και όλες αποζητούμε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας και, σίγουρα, κάποια στιγμή το ίδιο θα θελήσεις και εσύ. Επομένως, είναι αρκετά σημαντικό να σεβαστείς τις στιγμές, που το άλλο άτομο θα θέλει λίγο χρόνο με τον εαυτό του, κάνοντας ησυχία και φυσικά, χωρίς να παρεμβαίνεις στο χώρο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1