Φοιτητικό σπίτι: 7 τρόποι διακόσμησης που θα το κάνουν να μοιάζει με παλατάκι
Ιδέες για να δημιουργήσεις ένα υπέροχο φοιτητικό σπίτι...

Μετά από ένα χρόνο γεμάτο άγχος και διάβασμα, έδωσε Πανελλήνιες και, πλέον, είσαι φοιτητής/φοιτήτρια και έτοιμος/έτοιμη να ζήσεις αυτό που οι παλιότεροι έχουν ζήσει και πάντα νοσταλγούν και λέγεται φοιτητική ζωή.

Και ποιο είναι το άλφα και το ωμέγα της φοιτητικής ζωής; Μα φυσικά το φοιτητικό σπίτι! Το φοιτητικό σπίτι σου είναι το μέρος που θα μείνεις για πρώτη φορά μόνος σου και θα περάσεις όλη τη φοιτητική ζωή σου. Εκεί θα μαζεύεις φίλους σου, θα γυρίσεις αρκετές φορές κουρασμένος από τη σχολή, και γενικώς θα ζήσεις πολλές όμορφες στιγμές, που θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της φοιτητικής σου ζωής.

Γι’ αυτό το λόγο το φοιτητικό σου σπίτι θα πρέπει να είναι βολικό και όμορφο. Και παρακάτω σού έχουμε μερικές συμβουλές!

1. Έπιπλα

Το πιο πιθανό είναι ότι το φοιτητικό σου σπίτι θα είναι μικρό. Μάλιστα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες συνήθως νοικιάζουν γκαρσονιέρες, καθώς οι τιμές είναι πιο προσιτές. Και όπως είναι γνωστό σε θέματα decor και οργάνωσης, όσο το λιγότερο τοσο το καλυτερο. Ο λιτός τρόπος διακόσμησης του σπιτιού με λίγα έπιπλα θα ωφελήσεις αφενός τη συνολική εικόνα του σπιτιού, το οποίο δε θα φαίνεται υπερφορτωμένο και αφετέρου την τσέπη σου, αφού δε θα χρειαστεί ναξοδέψεις πολλά χρήμτα.

Είναι σημαντικό να υπάρχει συνοχή στα στοιχεία του χώρου και αλληλουχία ως προς τα χρώματα και την τοποθέτησή τους. Επομένως, αγόρασε λίγα πράγματα που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, ενώ είναι καλό να αποφύγεις τα έντονα χρώματα για αρχή, ώστε να μπορείς να κάνεις με μεγαλύτερη ευκολία αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιουύ σου στη συνέχεια αν το θελήσεις.

2. Κολάζ φωτογραφιών

Αν δε θέλεις να αγοράσεις κορνίζες, αλλά θέλεις να έχεις φωτογραφίες που αποτυπώνουν μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σου, τότε η διακοσμητική πρόταση που ακολουθεί είναι σίγουρα για σένα. Δοκίμασε να κολλήσεις τις αγαπημένες σου φωτογραφίες στον τοίχο σε διάφορα σχήματα ή να τις κρεμάσεις με πιαστράκια απο κανένα σχοινάκι, καρφωμένο στον τοίχο. Το αποτέλεσμα είναι οικονομικό και σίγουρα θα δείξει πολύ όμορφο!

3. Μαυροπίνακας

Η αγορά διαθέτει και πίνακες που μπορείς να κρεμάσεις στον τοίχο σου, αλλά και ειδικές μπογιές με τις οποίες μπορείς να βάψεις τον τοίχο σου. Εμείς φυσικά θα σού λέγαμε να προτιμήσεις το δεύτερο, καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να γράφεις στον τοίχο σου ό,τι θες και όποτε θες αναλόγως με την διάθεση σου. Αν μάλιστα ξεχνάς συχνά, τότε μπορείς να γράφεις πράγματα που θέλεις να κάνεις. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι μπορείς να σημειώσεις τα πράγματα που θέλεις να αγοράσεις από το super market ή το πρόγραμμα των μαθημάτων σου για να μην το ξεχάσεις ποτέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Horen 🌿 (@renihoren)

4. Λαμπάκια

Τα λαμπάκια είναι ιδανικά για ένα φοιτητικό σπίτι, γιατί δημιουργούν μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα και θα τα εκτιμήσεις δεόντως  τα βράδια που θα γυρνάς από τη σχολή σου πολύ κουρασμένος ή κουρασμένη. Επίσης, τα λαμπάκια φτιάχνουν μία ρομαντική ατμόσφαιρα σε περίπτωση που θέλεις να δημιουργήσεις μία όμορφη βραδιά για το έτερον σου ήμισυ, ενώ μπορούν να απογειώσουν την ατμόσφαιρα ενός πάρτι. Τέλος, αν σκέφτεσαι να αγοράσεις κεράκια, σκέψου το περισσότερο, καθώς είναι προτιμότερο να τα ακτικαταστήσεις  με λαμπάκια για να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα.

5. Τραπεζάκι από παλέτες

Αν εσύ ή κάποιος φίλος/φίλη/συγγενής/γνωστός το ‘χει με τις diy κατασκευές, θα ήταν εξαιρετική ιδέα να έχεις ένα τραπέζι με παλέτες για το καθιστικό σου καθώς είναι πολύ μοντέρνο και κάνει το χώρο να φαίνεται πιο cozy. Αν μάλιστα το ίδιο άτομο το ‘χει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με τις κατασκευές, τότε μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις και ένα κρεβάτι με παλέτες και να προσθέσεις στη συνέχεια το στρώμα. Αλλα αυτή είναι μία ιδέα που είναι λίγο πιο δύσκολα υλοποιήσιμη απ’ ότι το τραπεζάκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paletes e Artes (@paletes_e_artes)

6. Φιγούρες

Μία ωραία λύση, αλλά και λίγο πιο ακριβή, είναι και οι φιγούρες που έχουν να κάνουν με την pop κουλτούρα. Μπορείς να έχεις κάποιες μαζεμένες στη βιβλιοθήκη σου ή να τις έχεις διάσπαρτες στο χώρο.

 7. Βάλε χρώμα στη βιβλιοθήκη σου

Φοιτητική ζωή σημαίνει φοιτητικά συγγράμματα και διάβασμα. Επομένως, σίγουρα θα έχεις και εσύ μία βιβλιοθήκη, στην οποία μπορείς μάλιστα να προσθέσεις χρώμα, ώστε να φαίνεται ακόμη πιο ωραία. Μπορείς να προσθέσεις είτε κάποιο πράσινο φυτό εσωτερικού χώρου στην κορυφή, είτε ραφάκια που θα έχουν άλλο χρώμα. Θα κάνει μεγάλη εντύπωση σε όλους και σίγουρα θα σού φτιάχνει το κέφι, όταν θέλεις να βρεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο από ένα μάθημα που… δε σου πολυαρέσει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 10 
 21 
 5 
 5 
 9