Φοιτητικό σπίτι: 6 πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα και θα σου
Μερικά πράγματα που πρέπει να έχει στο φοιτητικό σπίτι του κάθε φοιτητής και φοιτήτρια που σέβεται τον εαυτό του/της.

Μετά από ένα χρόνο γεμάτο άγχος και διάβασμα, έδωσες Πανελλήνιες και, πλέον, είσαι φοιτητής/φοιτήτρια και έτοιμος/έτοιμη να ζήσεις αυτό που οι παλιότεροι έχουν ζήσει και πάντα νοσταλγούν και λέγεται φοιτητική ζωή. Από την άλλη, ίσως το ζεις ήδη, αλλά θέλεις να κάνεις τη φοιτητική σου ζωή λίγο πιο εύκολη και πρακτική.

Ό,τι από τα δύο και να ισχύει, τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν με τον προσωπικό σου χώρο (aka το φοιτητικό σπίτι σου). Γι’ αυτό το λόγο είτε είσαι πρωτοετής είτε όχι οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σε βοηθήσουν και θα σού “λύσουν” κυριολεκτικά τα χέρια!

Πάμε να τις δούμε λοιπόν;

1. Καθαριστικά μαντηλάκια πολλαπλών χρήσεων

Το καθάρισμα είναι ένα πραγματικά δύσκολο πράγμα, όταν ξαφνικά βρίσκεσαι μόνος ή μόνη σε ένα σπίτι για πρώτη φορά στη ζωή σου. Σιγά σιγά (ή και από την πρώτη ημέρα) θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν αρκεί να καθαρίζεις μία φορά το μήνα, καθώς υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να κάνεις πολύ συχνά. Και όταν λέμε συχνά, εννοούμε ίσως και περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Το νούμερο 1 πράγμα θα χρειαστεί να κάνεις σχεδόν καθημερινά είναι το καθάρισμα των επιφανειών. Και για να υποστηρίξουμε το συγκεκριμένο ισχυρισμό θα πρέπει να σου πούμε ότι κάθε φορά που τρως θα πρέπει να μαζέψεις το πιάτο σου και να καθαρίσεις το τραπέζι. Εσύ, όχι οι γονείς σου.

Κάτι που θα σε βοηθήσει αρκετά σε αυτό το εγχείρημα (και σε άλλα πολλά παρόμοια, καθώς πολλά έπιπλα σκονίζονται και λερώνονται πολύ εύκολα και συχνά) είναι τα καθαριστικά μαντηλάκια πολλαπλών χρήσεων. Υπάρχουν πολλών ειδών στην αγορά, με κάποια μάλιστα να έχουν και το bonus ότι μετά το καθάρισμα αφήνουν μία πολύ ωραία μυρωδιά (π.χ. λεμόνι). Επίσης, ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε τα μαντηλάκια πολλαπλών χρήσεων είναι γιατί τις περισσότερες φορές εξουδετερώνουν παράλληλα και βακτήρια ή ακόμη και ιούς (αναλόγως του τι θα επιλέξεις), είναι εύχρηστα και μιας χρήσης, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να “περάσεις” το μαντηλάκι πάνω από την επιφάνεια μία-δύο φορές και να… το πετάξεις!

2. Κ Α Φ Ε Τ Ι Ε Ρ Α

Ο καφές είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή ενός φοιτητή ή μιας φοιτήτριας και αναλόγως της περιόδου που διανύει το εκάστοτε άτομο μπορεί να κάνει την αξία του καφέ να “εκτοξευθεί”. Για παράδειγμα στο πρώτο έτος που ζεις χαλαρά, ανέμελα και ξέγνοιαστα με σκοπό να κάνεις γνωριμίες και να δημιουργήσεις παρέες, είναι πολύ πιθανό η καφετιέρα να μοιάζει σχεδόν άχρηστη στο σπίτι σου, αφού θα πίνεις πολύ καφέ έξω.

Ωστόσο, στην εξεταστική που θα χρειαστεί να περάσεις ΠΟΛΥ χρόνο μέσα στο σπίτι διαβάζοντας, μάλλον θα χρειαστείς και ΠΟΛΥ καφέ. Εκτός του ότι μία καφετιέρα θα σού σώσει αρκετά χρήματα, θα έχεις τον καφέ σου έτοιμο σε λίγα λεπτά, ώστε να μην χάνεις και πολύ χρόνο από το διάβασμά σου.

Γενικώς, αγόρασε μία καφετιέρα και σίγουρα  στην εξεταστική θα είσαι κάπως έτσι:

3. Γραφική ύλη

Μπορεί να έχεις συνδέσει την φοιτητική ζωή με πάρτυ, νέες παρέες, ποτά, ταξίδια και γενικώς διασκέδαση, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις πτυχίο. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να διαβάσεις. Και επειδή ποτέ δεν ξέρεις ποια στιγμή θα σε “πιάσει” η ανάγκη για διάβασμα, καλό είναι να προμηθευτείς γραφική ύλη σα να μην υπάρχει αύριο. Άλλωστε, μερικά τετράδια, στυλό, μολύβια, μαρκαδόροι υπογράμμισης και άλλα συναφή αντικείμενα ποτέ δεν πάνε χαμένα.

4. Ομπρέλα (ή και ομπρέλες)

Αν σπουδάζεις στα Γιάννενα, τότε πρέπει αφενός να έχεις πάντα πάνω σου μία ομπρέλα και αφετέρου να συνηθίσεις στην ιδέα του ότι θα στην κλέβουν. Διαρκώς. Αν σπουδάζεις οπουδήποτε αλλού, έχει οπωσδήποτε μία ή δύο ομπρέλες για τις βροχερές ημέρες που θα πρέπει οπωσδήποτε να βγεις έξω.

5. Έναν παραπάνω φορτιστή

Ζούμε στο 21ο αιώνα και το κινητό είναι απαραίτητο. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να έχεις ένα δεύτερο φορτιστή στο σπίτι σου, ώστε να τον κουβαλάς μαζί σου τις ημέρες που θα λείπεις από το σπίτι για πολλές ώρες ή να τον δανείσεις σε κάποια φίλη ή κάποιο φίλο που θα αποφασίσει τελευταία στιγμή να μείνει σπίτι σου χωρίς να έχει πάρει μαζί τα πράγματά της/του. Έτσι, μπορείς να είσαι σίγουρη/σίγουρος ότι δε θα ξεμείνεις ποτέ και πουθενά από μπαταρία.

6. Κι από φαγώσιμα;

Πολλές φορές αν ανοίξεις το ντουλάπι ενός φοιτητικού σπιτιού θα δεις το απόλυτο τίποτα (ή πατατάκια), ενώ αν ανοίξεις το ψυγείο το πολύ πολύ να βρεις μπύρες. Ωστόσο, θα σε συμβουλεύαμε να έχεις κάποια φαγητά που μπορούν να φτιαχτούν εύκολα και γρήγορα. Γι’ αυτό το λόγο μπορείς να έχεις στο ντουλάπι σου κάποιες σάλτσες για μακαρόνια, μακαρόνια, αλλά και στιγμιαία noodles σε διάφορες γεύσεις. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις κάτι να φας τις ημέρες που πεινάς πολύ και δεν έχεις λεφτά ή πραγματικά δε μπορείς να περιμένεις το delivery να έρθει.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2