Γκρίζα μαλλιά, φόρμες και φαρδιά ρούχα
Τα φίλτρα και τα «φτιασίδια» κάποια στιγμή θα βγουν, αυτό που μένει πίσω έχει σημασία να γουστάρουμε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε μία συζήτηση στο Twitter για την Κατερίνα Καινούργιου και το πόσο κάποιοι επηρεάζονται από την εικόνα της και ξεχνούν ότι είναι δημοσιογράφος, με σπουδές ακριβώς πάνω στο αντικείμενο. Μέσα στην κουβέντα αυτή, λοιπόν, αναφέρθηκε το πόσο αληθινή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν κάποιες γυναίκες στα social media, πόσο επηρεάζουν τους άλλους και κατά πόσο αποτελούν πρότυπα ή αφορμή για άλλου είδους προβλήματα.

Πάγια άποψή μου σε αυτό είναι ότι αυτού του είδους τα προβλήματα ή τα πρότυπα προκύπτουν αν εσύ ο ίδιος έχεις θέματα με τον εαυτό σου. Κατά πόσο αφήνεις αυτές τις εικόνες να αποτελούν στόχο ή μέτρο σύγκρισης για σένα, είναι θέμα που πρέπει να δουλέψεις εσύ με τον εαυτό σου και όχι να κατηγορείς τους άλλους που ανεβάζουν τις «ψεύτικες» φωτογραφίες. Από την άλλη, το γιατί ανεβάζουν οι άλλοι ψεύτικες φωτογραφίες είναι αντίστοιχα δικό τους θέμα, να το δουν εκείνοι με τον εαυτό τους.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου κάτι το εξαιρετικό επειδή δεν επηρεάζομαι από το τι ανεβάζουν οι υπόλοιποι στα social media. Άλλωστε τα βλέπω εντελώς εργαλειακά, είναι μέρος της δουλειάς μου και αντίστοιχα τα χρησιμοποιώ. Αλλά διαπιστώνω ότι η αδιαφορία μου για την εικόνα των άλλων ή για την εικόνα μου στα social media ανταποκρίνεται στη στάση που έχω και στη ζωή γενικότερα. Έτσι είμαι δηλαδή και offline. Πάντα. Και πριν τα social media.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το ότι δεν βάφω τα μαλλιά μου, αν μπορούσα να φοράω μόνο φόρμες και αθλητικά, θα το έκανα και είμαι του δόγματος όσο πιο φαρδιά και άνετα, τόσο πιο καλά! Γιατί τα κάνω αυτά; Γιατί μου αρέσω έτσι όπως είμαι. Μου αρέσω, λειτουργώ καλά όταν είμαι άνετη. Και άνετη είμαι με αυτόν τον τρόπο.

Μην με παρεξηγήσετε: Πραγματικά θαυμάζω τις γυναίκες που ντύνονται ωραία, παρακολουθώ τη μόδα (όντως, όχι σαν τις απαντήσεις που δίνουν στις οντισιόν του GNTM), μου αρέσει να βλέπω ωραία μακιγιάζ και νύχια. Και αν μπορούσα θα είχα άπειρα τακούνια, άπειρες τσάντες και άπειρα ρολόγια, κι ας μη τα φορούσα ποτέ. Μου αρέσει να βλέπω τους γύρω μου να είναι περιποιημένοι, αρκεί να είναι και οι ίδιοι ευτυχισμένοι μέσα στην περιποίηση αυτή.

Και εκεί καταλήγω ρε παιδιά ότι είναι το σημείο κλειδί: να είμαστε εμείς ευχαριστημένοι. Ακόμα και αν είμαστε ευχαριστημένοι αλλάζοντας το χρώμα το μαλλιών μας 45 φορές ή ακόμα και αν χρειαζόμαστε 2 ώρες να ετοιμαστούμε για να βγούμε, δεν έχει σημασία. Έτσι μας αρέσει, έτσι γουστάρουμε, και το κάνουμε γιατί το θέλουμε εμείς και όχι γιατί το λέει κάποιος.

Οι επιλογές σχετικά με την εμφάνισή μας πρέπει να γίνονται με δικά μας κριτήρια και μόνο. Δεν είναι κακό να πειραματιστούμε. Και σίγουρα θα ακούσουμε και πολλές απόψεις-πρέπει να μάθουμε ποιες από αυτές μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε για το καλό μας. Γιατί δεν είναι όλες οι κριτικές κακοπροαίρετες και πολλές από αυτές έχουν όντως κάτι να μας πουν. Κρατάμε όποιες επιθυμούμε και μας κάνουν.

Αλλά παιδιά, η ομορφιά φεύγει. Η μόδα έρχεται, φεύγει και επανέρχεται. Ο εαυτός μας όμως μένει εδώ, μαζί μας μέχρι το τέλος. Και αυτός πρέπει να μας αρέσει. Τι σημασία έχει αν τελικά φοράει βρακιά από τη λαϊκή ή από τη Victoria Secret; Τα φίλτρα και τα «φτιασίδια» κάποια στιγμή θα πρέπει να βγουν, αυτό που μένει πίσω έχει σημασία να γουστάρουμε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;