Eurovision 2021: Απόψε ο μεγάλος τελικός - Πότε εμφανίζονται Ελλάδα και Κύπρος
H Έλενα Τσαγκρινού και η Στεφανία Λυμπερακάκη ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή του μεγάλου τελικούς της Eurovision 2021 και να μας καταπλήξουν.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το βράδυ του Σαββάτου θα παρακολουθήσουμε σε ζωντανή σύνδεσε από το Ahoy Arena στο Ρότερνταμ τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021. Η Stefania για την Ελλάδα και η Έλενα Τσαγκρινού για την Κύπρο θα ανέβουν στη σκηνή του μεγαλύτερου διαγωνισμού μουσικής της Ευρώπης και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανεβάσουν τις χώρες που εκπροσωπούν σε υψηλές θέσεις στην τελική κατάταξη.

Η Stephania με το “Last Dance” προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου, παρά τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στον Β’ ημιτελικό της Πέμπτης. Η Έλενα Τσαγκρινού, αντίστοιχα, είχε εξασφαλίσει τη θέση της κερδίζοντας τις εντυπώσεις από τον Α’ ημιτελικό, στον οποίο συμμετείχε με το “El Diablo”.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αποψινό τελικό, η Κύπρος με το “El Diablo” θα ανοίξει τον διαγωνισμό, καθώς, διαγωνίζεται πρώτη. Αυτή η θέση δε θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή από τους eurofan και γι αυτό το λόγο, η Έλενα Τσαγκρινού έχει πέσει στην κατάταξη των στοιχημάτων. Από την άλλη, η Ελλάδα θα εμφανιστεί 10η στον διαγωνισμό.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της σειράς εμφάνισης των χωρών στον τελικό οι αποδόσεις των στοιχηματκών εταιρειών φέρουν την Ελλάδα στην 14η και την Κύπρο στην 11η θέση, αντίστοιχα. Ενώ, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό, οι συμμετοχές των δύο χωρών έχουν πέσει και άλλο στις αποδόσεις των στοιχημάτων και κατέχουν, πλέον, την 16η και 12η θέση αντίστοιχα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Τι περιμένουμε από τον τελικό της Eurovision 2021;

Πέρα από τις μοναδικές εμφανίσεις των διαφορετικών χωρών που κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του διαγωνισμού και θα δούμε κατά της διάρκεια της βραδιάς, ενώ, για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision 2021 θα δούμε για πρώτη φορά τις συμμετοχές της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ολλανδίας live. Μάλιστα, η Ιταλία και η Γαλλία αποτελούν δύο από τα τρία μεγάλα φαβορί για τη νίκη μαζί με την Μάλτα.

Μία ακόμα μεγάλη έκπληξη της αποψινής βραδιάς, θα είναι η εμφάνιση της νικήτριας του διαγωνισμού το 2005, της Έλενας Παπαρίζου. Η τραγουδίστρια θα βρεθεί καλεσμένη στον τελικό της φετινή Eurovision στο Ρότερνταμ. Η Έλενα Παπαρίζουν, ήδη, εμφανίστηκε στον Β’ Ημιτελικό, λίγο πριν το τέλος, και μίλησε για όσα έζησε το 2005 κατακτώντας την πρώτη θέση με το “My Number One”.

Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε από μια ταράτσα μαζί με χορευτές που έκαναν προθέρμανση για να χορέψουν μαζί της στον τελικό και μίλησε μεταξύ άλλων για τη μεγάλη στιγμή της καριέρας της, τη νίκη της στον Πανευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Τα μεγάλα φαβορί

Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία και Μάλτα είναι τα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην αποψινή βραδιά της Eurovision. Ενώ, τις τελευταίες μέρες μεγάλη άνοδο έχει δει και η Ουκρανία.

Οι Måneskin με το “Zitti E Buoni” έγιναν ευρέως γνωστοί όταν τερμάτισαν δεύτεροι σε τηλεοπτικό talent show της ιταλικής τηλεόρασης και κέρδισαν επάξια την θέση της εκπροσώπησης στη Eurovision.

Η μπαλάντα της Γαλλίας, στο γνωστό μοτίβο της χώρας όλα αυτά τα χρόνια στον μουσικό διαγωνισμό με την Barbara Pravi και το “Voilà” φιγουράρει μεταξύ των φαβορί, ενώ, και η Ελβετία με τον Αλβανικής καταγωγής, Gjon’s Tears και το “Tout l’Univers” θα διεκδικήσει την πρωτιά.

Ένα από τα μεγάλα φαβορί φέτος θεωρείται και η Μάλτα με την 18χρονη Destiny και το “Je me Casse”. Η Destiny είχε αναδειχτεί νικήτρια της περσινής έκδοσης του X-Factor Malta και κέρδισε το δικαίωμα εκπροσώπησης της χώρας στης στην Eurovision. Μάλιστα, η νεαρή καλλιτέχνης έχει κερδίσει και την παιδική/ εφηβική Eurovision. Ενώ, είναι από τα μεγάλα φαβορί για την αποψινή βραδιά.

Την πεντάδα των φαβορί ολοκλήρωνε μέχρι πρότινος και η κυπριακή συμμετοχή αλλά η ανακοίνωση της σειράς εμφάνισής της, δεν φαίνεται να ευνοεί τις προβλέψεις. Τη θέση της έχει πάρει η διαφορετική συμμετοχή της Ουκρανίας που έχει αρχίσει να κερδίζει τους eurofans.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Η ώρα του μεγάλου τελικού

Όπως και οι δύο ημιτελικοί της Eurovision 2021, ο μεγάλος τελικός θα προβληθεί μέσα από την ΕΡΤ1 στις 22:00 το βράδυ. Το σόου αναμένεται να είναι μεγάλο σε διάρκεια, οπότε, καλή παρέα και κάτι να παραγγείλεις απέξω θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις την βραδιά.

Με ποια σειρά θα εμφανιστούν οι χώρες

  1. Cyprus – Elena Tsagrinou – El Diablo
  2. Albania – Anxhela Peristeri – Karma
  3. Israel – Eden Alene – Set Me Free
  4. Belgium – Hooverphonic – The Wrong Place
  5. Russia – Manizha – Russian Woman
  6. Malta – Destiny – Je Me Casse
  7. Portugal -The Black Mamba – Love Is On My Side
  8. Serbia – Hurricane – Loco Loco
  9. United Kingdom – James Newman – Embers
  10. Greece – Stefania – Last Dance
  11. Switzerland – Gjon’s Tears – Tout l’Univers
  12. Iceland – Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years
  13. Spain – Blas Cantó – Voy A Querdarme
  14. Moldova – Natalia Gordienko – SUGAR
  15. Germany – Jendrik – I Don’t Feel Hate
  16. Finland – Blind Channel – Dark Side
  17. Bulgaria – Victoria – Growing Up is Getting Old
  18. Lithuania – The Roop – Discoteque
  19. Ukraine – Go_A – Shum
  20. France – Barbara Pravi – Voilà
  21. Azerbaijan – Efendi – Mata Hari
  22. Norway – TIX – Fallen Angel
  23. The Netherlands (Hosts) – Jeangu Macrooy – Birth of a New Age
  24. Italy – Måneskin – Zitti E Buoni
  25. Sweden – Tusse – Voices
  26. San Marino – Senhit – Adrenalina

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τη διοργανώτρια χώρα, δηλαδή την Ολλανδία, πέρασαν αυτομάτως στον τελικό. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ή αλλιώς οι “Big 5” περνούν απευθείας στον τελικό κάθε χρόνο σύμφωνα με κανονισμό που ψηφίστηκε το 2000. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι αυτές οι χώρες έχουν τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά στο διαγωνισμό. Η Ολλανδία βρίσκεται στον τελικό, επειδή είναι η διοργανώτρια χρόνο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με την εκάστοτε χώρα που διοργανώνει τη Eurovision 2021.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;