Eurovision 2021: Σήμερα η
Eurovision 2021: Σε ποια θέση εμφανίζεται η Ελλάδα με τη Στεφανία Λυμπερακάκη στον αποψινό Β' ημιτελικό.

Σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 20 Μάϊου στις 22.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision 2021, στον οποίο θα διαγωνιστεί και η Ελλάδα με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το «Last Dance», μετά την ολοκλήρωση του Α’ Ημιτελικού και την πρόκριση της Κύπρου στον τελικό της 22ας Μαΐου με το El Diablo και την Έλενα Τσαγκρινού.

Eurovision 2021: Πέρασε στον τελικό η Κύπρος με το “El Diablo” – Οι χώρες που προκρίθηκαν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη E L E N A T S A G R I N O U (@elenatsagkrinou_official)

Η Ολλανδία είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει το Διαγωνισμό Τραγουδιού 2020, προτού ακυρωθεί λόγω της πανδημίας. Αυτή είναι η πέμπτη φορά που η Eurovision διεξάγεται στην Ολλανδία, ενώ η τελευταία φορά ήταν το μακρινό 1980.

39 χώρες συμμετέχουν στον διαγωνισμό, που πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό χωρών από τον διαγωνισμό του 2014.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Rotterdam Ahoy και αποτελείται από τους δύο ημιτελικούς, ο πρώτος πραγματοποιήθηκε ήδη το βράδυ της Τρίτης (18/05) σε live μετάδοση από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ο δεύτερος θα γίνει σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 20 Μαΐου.

Πώς θα μεταδοθεί ο αποψινός Β’ Ημιτελικός

Ο αποψινός Β’ Ημιτελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, απευθείας, από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και το ERTFLIX.

Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE».

Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν στο Ahoy Arena του Ρόντερνταμ.

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2021 θα πραγματοποιηθεί φυσικά το προσεχές Σάββατο, στις 22 Μαΐου 2021.

Eurovision 2021: Σήμερα η “μάχη” της Στεφανίας με το “Last Dance”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefania (@stefania_)

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μία από τις νεότερες παρουσίες στη φετινή σκηνή της Eurovision 2021, θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, την Πέμπτη 20 Μαΐου, στην 4η θέση και θα διεκδικήσει το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision 2021.

Θυμίζουμε ότι ο σημερινός ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 10 μμ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefania (@stefania_)

Το «Last Dance» είναι μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, ενώ τα ρούχα της τραγουδίστριας επιμελήθηκε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος. 

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Στη σκηνή του Β’ Ημιτελικού απόψε η Στεφανία Λυμπερακάκη

Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα ανέβει στη σκηνή φορώντας μια ολόσωμη κολλητή φόρμα σε αποχρώσεις του μoβ διά χειρός Βρεττού Βρεττάκου, που αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως το ρούχο είναι εμπνευσμένο «από την K-pop με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες λάμψεις», είναι κεντημένο με 250.000 κρύσταλλα Swarovski, ενώ χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Αναφορικά με το μοβ χρώμα, ο ίδιος απαντά ότι ταιριάζει με τα χρώματα της νεαρής τραγουδίστριας, ειδικά με τα μάτια της.

Σύμφωνα με τον Έλληνα σχεδιαστή, η ολόσωμη φόρμα της Stefania «αναδεικνύει τη θηλυκότητά της, σεβόμενη όμως την ηλικία της και παραπέμπει λίγο στη δεκαετία του 1980. Εχει αρκετά κοψίματα για περισσότερη θηλυκότητα. Τα κρύσταλλα του συγκεκριμένου ρούχου δημιουργούν μαξιμαλιστική πολυτέλεια και είναι σχεδιασμένο ειδικά για το διαγωνισμό της Eurovision».

Το φαβορί

Στον Β’ Ημιτελικό, η Ελλάδα θα εμφανιστεί 4η, ενώ σε αυτόν τον ημιτελικό θα δούμε να εμφανίζεται προτελευταία και η Ελβετία με τον Gjon’s Tears και το τραγούδι «Tout l’Univers», που θεωρείται φαβορί. Επίσης, σε αυτόν τον ημιτελικό δικαίωμα ψήφου έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτόν, μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Χθες, και οι δεκαεπτά χώρες συνολικά που συμμετέχουν είχαν μια ολοκληρωμένη πρόβα, η οποία θα κινηθεί σε πραγματικό χρόνο και θα χρησιμοποιηθεί σαν back-up σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος αύριο. Τη χθεσινή πρόβα παρακολούθησαν οι κριτικές επιτροπές των δεκαεπτά χωρών που διαγωνίζονται στον Α’ Ημιτελικό, καθώς και εκείνες της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες θα ψηφίσουν και στον αυριανό ημιτελικό μέσω televoting.

Στοιχήματα

Όπως στον Α’ έτσι και στον Β’ ημιτελικό, τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά».

Συγκεκριμένα, και μετά τον Α’ Ημιτελικό, από τα μεσάνυχτα η Ουκρανία, με το τραγούδι «Shum», ενθουσίασε άπαντες και πλέον από εκτοξεύτηκε στην 4η θέση με απόδοση έως και 13.

Πάντως, στην πρώτη θέση των στοιχημάτων ως προς την υπόθεση «βραβείο της Eurovision 2021» φαίνεται να είναι η Ιταλία με απόδοση έως και 3,75 και ακολουθούν η Γαλλία με απόδοση έως και 4,60 και η Μάλτα με απόδοση έως και 6.

Το «Last Dance» της Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνεται από τις στοιχηματικές μέσα στα μεγάλα φαβορί για νίκη στον τελικό, καθώς με απόδοση 31,00 βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής λίστας.

Πιθανό θεωρείται, ωστόσο, η Στεφανία να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα, κάτι που προσφέρεται σε απόδοση 1,50, ενώ να σημειωθεί πως η Ελλάδα είναι το δεύτερο φαβορί για καλύτερη βαλκανική χώρα, με τη Βουλγαρία να έρχεται πρώτη στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Eurovision 2021: Σειρά εμφάνισης χωρών στο Β’ Ημιτελικό

Ο Β ημιτελικός της Eurovision 2021 θα ξεκινήσει την προσεχή Πέμπτη, 20/05, στις 22:00 μμ.

Στον Β’ Ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτό, μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Η σειρά εμφάνισης στον Β Ημιτελικό, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021:

Σαν Μαρίνο
Εσθονία
Τσεχία
Ελλάδα
Αυστρία
Πολωνία
Μολδαβία
Ισλανδία
Σερβία
Γεωργία
Αλβανία
Πορτογαλία
Βουλγαρία
Φινλανδία
Λετονία
Ελβετία
Δανία

Δείτε αποσπάσματα από τις εμφανίσεις και των 39 χωρών:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;