Πάσχα 2021: Βάψε τα πιο όμορφα πασχαλινά αυγά
Πάσχα 2021: Μπες στην κουζίνα και δημιούργησε τα πιο όμορφα πασχαλινά αυγά!

Το Πάσχα 2021 απέχει μόλις λίγες ημέρες, καθώς διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μπορεί, λοιπόν, για ακόμη μία χρονιά τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού να μη μας αφήνουν να χαρούμε το Πάσχα, όπως θα θέλαμε, αλλά κάποια πράγματα είναι σταθερά και δεν αλλάζουν. Έτσι, σήμερα είναι η Μεγάλη Πέμπτη και όπως ορίζει η παράδοση σήμερα βάφουμε τα πασχαλινά αυγά.

Αν, όμως, αναρωτιέσαι πώς γίνεται να βάψουμε τα πασχαλινά αυγά, συνέχισε να διαβάζεις, γιατί ακολουθούν χρήσιμες οδηγίες, ώστε να βάψεις τα πιο όμορφα πασχαλινά αυγά!

Ας δούμε παρακάτω λοιπόν πώς βάφουμε τα αυγά στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, που όλοι γνωρίζουμε!

  1. Αρχικά, τα αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε καλό θα ήταν να τα έχετε εκτός ψυγείου κάποιες ώρες- ίσως και από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Έπειτα, τα σκουπίζουμε ένα ένα, για να είναι η επιφάνειά τους καθαρή και λεία.
  3. Χρησιμοποιούμε κατσαρόλα πλατιά, αφού σημασία έχει να μην στριμώξουμε τα αυγά και να μην αφήσουμε πολλά κενά μεταξύ τους.
  4. Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα αυγά, μαζί με μια πρέζα αλάτι και μια κουταλιά ξύδι.
  5. Κλείνουμε το καπάκι και ανάβουμε το μάτι στην υψηλότερη θερμοκρασία. Ας μην ξεχνάμε ότι πάντα βράζουμε μία στρώση τη φορά.
  6. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανοίγουμε το καπάκι. Στα 10 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά τελείως, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στην εστία για άλλα 5 λεπτά.
  7. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της βαφής που αγοράσαμε, κυρίως όσον αφορά το χρόνο που χρειάζεται να αφήσουμε τα αυγά μας βυθισμένα μέσα σε αυτήν.
  8. Διαλύουμε το φακελάκι της βαφής σε χλιαρό νερό και δεν ξεχνάμε να ρίξουμε μαζί αρκετό ξύδι, αφού αυτό βοηθά να σταθεροποιηθεί το χρώμα πάνω στο αυγό.
  9. Τοποθετούμε τα αυγά μέσα στη βαφή αφού έχουν κρυώσει από το βράσιμο και οπωσδήποτε σε μία στρώση.
  10. Βγάζουμε προσεκτικά τα βαμμένα αυγά με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε πιατέλα. Βουτάμε ένα μαλακό πανάκι μέσα σε ελαιόλαδο και τα τρίβουμε απαλά για να γυαλίσουν. (Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πινέλο ή λίγο βαμβάκι).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;