7 συχνά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε
Μερικά σημαντικά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε!

Η μαγειρική είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις, εάν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα. Η φαντασία σου και η δημιουργικότητά σου θα πιάσουν κόκκινο και η δημιουργία ενός νόστιμου φαγητού που ευχαριστεί τόσο εσένα όσο και τους γύρω σου είναι κάτι που θα σε γεμίσει. Όμως, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που έχουμε όταν μαγειρεύουμε που πρέπει να σταματήσουμε άμεσα.

Μερικές από αυτές τις συνήθειες, τις έχουμε μάθει από τους γονείς και από μικρή ηλικία. Όμως, πρέπει να τις σταματήσουμε άμεσα και να μάθουμε να μαγειρεύουμε ακόμα πιο σωστά και πιο… νόστιμα!

1. Βάζεις λιγότερο αλάτι στο νερό της κατσαρόλας

Όταν μαγειρεύεις μακαρόνια, για να είναι γευστικά και απολαυστικά πρέπει να βάλεις αλάτι στο νερό της κατσαρόλας και όχι να το προσθέσεις όταν ρίξεις τα μακαρόνια μέσα. Αν δεν το κάνεις, τα μακαρόνια θα είναι άνοστα. Όμως, πόσο πρέπει να ρίξεις;

Πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις. Οι Ιταλοί πιστεύουν ότι το νερό πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το νερό της θάλασσας!

2. Δεν κρατάς το νερό από τα μακαρόνια

Άλλο ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν μαγειρεύεις μακαρόνια είναι να κρατήσεις μερικό από το νερό και να το προσθέσεις στη σάλτσα που φτιάχνεις. Το νερό αυτό είναι γεμάτο με άμυλο, που θα βοηθήσει στη σύνδεση των ζυμαρικών και της σάλτσας και θα κάνει τη σάλτσα πιο μεταξένια. Είναι ήδη αλατισμένο, καθιστώντας το πιο γευστικό από το απλό νερό!

3. Βάζεις μπαχαρικά προς το τέλος του μαγειρέματος

Ένα κλασσικό λάθος που κάνουν οι αρχάριοι στη μαγειρική είναι να βάζουν τα διάφορα μπαχαρικά προς το τέλος τους μαγειρέματος. Σιγά σιγά, θα πρέπει να τα προσθέτεις πιο νωρίς και να αφήνεις το φαγητό να μαγειρεύεται με τα μπαχαρικά. Θα δεις ότι θα βγει αρκετά πιο γευστικό!

4. Ανακατεύεις συχνά το φαγητό σου όσο μαγειρεύεται

Ξέρουμε ότι είναι απολαυστικό να ανακατεύεις το φαγητό σου κάθε τόσο όταν μαγειρεύεται. Όμως, δεν επιτρέπεις στο φαγητό να “κάτσει” και να αποκτήσει τη σωστή γεύση και την καλύτερη υφή.

5. Δε διαβάζεις τη συνταγή μέχρι το τέλος πριν αρχίσεις να μαγειρεύεις

Μία καλή συνταγή είναι αυτό που χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις ένα νόστιμο φαγητό!

Το λάθος που κάνουμε όλοι, όμως, είναι ότι ξεκινάμε να μαγειρεύουμε χωρίς να έχουμε διαβάσει τη συνταγή μέχρι το τέλος. Έχουμε δει, απλά, τα υλικά και τρέχουμε για να προλάβουμε να διαβάσουμε τη συνταγή και να κάνουμε όλα όσα λέει. Αν την έχεις διαβάσει από πριν, όμως, θα έχεις μία γενική εικόνα για το τι πρέπει να γίνει και πότε και δε θα τρέχεις σαν τρελός μέσα στην κουζίνα!

6. Δε ζυγίζεις τα υλικά

Για να πετύχει μία συνταγή θα πρέπει να έχει ακριβώς τις ποσότητες που λέει. Οπότε, πριν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, καλό θα ήταν να έχει ετοιμάσει και ζυγίσει όλα σου τα υλικά. Η σωστή αναλογία είναι αυτό που θα σου προσφέρει την τέλεια γεύση και θα σου χαρίσει την επιτυχημένη εκτέλεση μίας συνταγής.

Πρέπει να προμηθευτείς μία ζυγαριά για την κουζίνα σου, λοιπόν!

7. Δεν στεγνώνεις το κρέας πριν το μαγειρέψεις

Όταν είναι να φας κρέας, καλό είναι να απομακρύνεις την τυχόν περίσσια υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις μια ωραία αντίδραση που θα δώσει στο κρέας σου ένα ομοιόμορφο χρώμα. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα κρέατα ακόμα και για το ψάρι!

Για να το πετύχεις πρέπει πρώτα να περάσεις όλες τις πλευρές με μια χαρτοπετσέτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1