Εύκολες συνταγές: 3 ιδέες για ένα γευστικό και ελαφρύ βραδινό
Εύκολες συνταγές για ένα τέλειο βραδινό!

Τώρα που (ξανα)μένουμε σπίτι έχουμε άπλετο χρόνο για να ασχοληθούμε με πράγματα, που πριν την καραντίνα αγνοούσαμε εντελώς ή ενδεχομένως να μην τους δίναμε τη δέουσα σημασία. Ένα από αυτά είναι η διατροφή μας.

Αν και υπάρχει πληθώρα από εύκολες συνταγές για κάθε ώρα της ημέρας, πολλές φορές η έλλειψη χρόνου ή/και διάθεσης μας ωθούσε σε εύκολες λύσεις, όπως είναι το fast food ή το απλό, λιτό και τίμιο τοστ.

Ωστόσο, παρακάτω ακολουθούν μερικές αρκετά εύκολες συνταγές, προκειμένου να πειραματιστείς στην κουζίνα και να φας ένα γευστικότατο βραδινό.

Ακολουθούν, λοιπόν, 3 εύκολες συνταγές για ένα ελαφρύ και νόστιμο δείπνο!

Εύκολη συνταγή #1

Κοτόσουπα

Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1/3 φλιτζ. ρύζι γλασέ πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πράσο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 καρότο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. σως σόγιας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και ατο αλατίζουμε. Όταν βράσει προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ρύζι μέχρι να βράσουν.
  2. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι το κοτόπουλο και το ρύζι να μαγειρευτούν, για περίπου 10 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα, το πράσο, το καρότο και το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σούπα και να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο, για 15-20 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και το ξεψαχνίζουμε. Το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη σόγια.
  5. Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε μπολ.

Εύκολη συνταγή #2

Σαλάτα με ρόδι & κατσικίσιο τυρί

Υλικά (για τη βινεγκρέτ):

  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μηλόξιδο
  • 1/2 πορτοκάλι χυμό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. πολύχρωμη σαλάτα
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 ρόδι τα σπόρια
  • 50 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ στα λαχανικά για τη σαλάτα. Αναμειγνύουμε απαλά με τα χέρια.
  2. Στήνουμε τη σαλάτα σε μια λευκή μεγάλη πιατέλα. Τρίβουμε από πάνω κατσικίσιο τυρί, ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού και γαρνίρουμε με καρύδια.
  3. H σαλάτα είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε στο γιορτινό τραπέζι μας!

Εύκολη συνταγή #3

Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη

Υλικά

  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 500 γρ. τριβελάκι Ολικής Άλεσης
  • 250 γρ. βαρελίσια φέτα
  • 2-3 κ.σ. κάππαρη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα ντοματίνια καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στη μέση.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλατίζουμε. Περιχύνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και το σκόρδο.
  3. Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε για 10-14 λεπτά τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
  4. Βγάζουμε τις σκελίδες σκόρδο από το ταψί και σε γουδί τις λιώνουμε.
  5. Σε μπολ αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με το λιωμένο σκόρδο και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και την κάππαρη. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: mamapeinao.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;