Η αλήθεια είναι πως αυτή η περίοδος είναι κάπως περίεργη, αφού η πανδημία του κορωνοϊού και το καθολικό lockdown, μας έχουν κάνει όλους και όλες να καθίσουμε στο σπίτι περισσότερο καιρό απ’ ότι θα θέλαμε.
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πράγματα, που μπορείς να δοκιμάσεις τώρα που θα βρίσκεσαι στο σπίτι. Ένα από αυτά είναι η μαγειρική, η οποία σίγουρα θα ωφελήσει την υγεία σου, αλλά και τα οικονομικά σου.
Και τι καλύτερο να μαγειρέψεις αυτή την περίοδο από μία εύκολη και γευστική σούπα;
Για αυτό το λόγο παρακάτω σού παραθέτουμε 3 ζεστές σούπες, οι οποίες σίγουρα θα σου αρέσουν, ενώ θα μπορέσεις να τις μαγειρέψεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!
1. Καροτόσουπα βελουτέ
Υλικά
- 500 γρ. καρότα
- 2 πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Για το σερβίρισμα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 καυτερές πιπερίτσες
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
Για το σερβίρισμα
- Στο γουδί αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπερίτσες. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν οι πιπεριές και να ανακατευτούν καλά με το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ και γαρνίρουμε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Κοτόσουπα
Υλικά
- 1 λίτρο νερό
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1/3 φλιτζ. ρύζι γλασέ πλυμένο και στραγγισμένο
- 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε ροδέλες
- 1 πράσο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 1 καρότο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. σως σόγιας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και ατο αλατίζουμε. Όταν βράσει προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ρύζι μέχρι να βράσουν.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι το κοτόπουλο και το ρύζι να μαγειρευτούν, για περίπου 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα, το πράσο, το καρότο και το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σούπα και να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο, για 15-20 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και το ξεψαχνίζουμε. Το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη σόγια.
- Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε μπολ .
Ταϋλανδέζικη σούπα tom yum με γάλα καρύδας
Υλικά
- 250 g. νερό
- 1 ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
- 1 λεμονόχορτο κομμένο σε κομμάτια
- 300 g. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε καρέ
- 500 g. ζωμός κότας
- 200 g. γάλα καρύδας
- 1/2 κ.σ. fish sauce
- 1-2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- φρέσκος κόλιανδρος
- 1 λάιμ
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με to νερό περίπου κατά το ένα τέταρτο. Αφήνουμε μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε το καθαρισμένο τζίντζερ και λεμονόχορτο στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Αφού βγάλουν τα αρώματά τους, προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε επιπλέον ζωμό κότας ή νερό και ανακατεύουμε με την κουτάλα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη fish sauce. Ανακατεύουμε ξανά.
- Ρίχνουμε την κόκκινη πάστα κάρι, ανακατεύουμε με την κουτάλα να διαλυθεί η πάστα μέσα στη σούπα. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια καλή βράση και να δέσουν τα υλικά για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Συνοδεύουμε με lime.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης
Όλοι οι τύποι εργασίας
23-01-2024
Αθήνα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής