Πάσχα 2021: Φτιάξε πεντανόστιμα κουλουράκια
Έτσι θα φτιάξεις τα καλύτερα κουλουράκια για το Πάσχα 2021!

Το Πάσχα 2021 απέχει μόλις λίγες ημέρες και για ακόμη μία χρονιά αναμένεται διαφορετικό λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Βέβαια, σε αντίθεση με το 2020 τη Δευτέρα του Πάσχα θα είναι ανοιχτή η εστίαση, με αποτέλεσμα να μπορούμε να απολαύσουμε μία έστω και καθυστερημένη πασχαλινή έξοδο.

Μέχρι τότε, όμως, το μόνο που μπορούμε όλοι και όλες να κάνουμε είναι να φάμε κλασικά πασχαλινά εδέσματα με ένα από τα από τα πιο all time classi και παραδοσιακά εδέσματα για το Πάσχα είναι – τι άλλο;- τα πασχαλινά κουλουράκια.

Και αν αναρωτιέσαι πώς θα τα φτιάξεις, σού έχουμε μία εύκολη συνταγή για να δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια!

Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω!

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, ένα αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα ή με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  2. Αφού κρυώσει, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινάμε το πλάσιμο. Ρολάρουμε τη ζύμη στον πάγκο, μέχρι να έχουμε μακρόστενα κορδόνια. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
  3. Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού για να γυαλίσουν.
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο και λαμπερό χρώμα!

Πηγή: mamapeinao.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;