Όσκαρ 2021: Οι προβλέψεις μας στις μεγάλες κατηγορίες
Ποια είναι τα μεγάλα φαβορί και οι εκπλήξεις που περιμένουμε στα Όσκαρ 2021.

Λίγες ώρες έμειναν μόνο μέχρι την μεγάλη τελετή των Όσκαρ 2021. Σε μία χρονιά που τα πάντα μπορούν να συμβούν, υπάρχουν συγκεκριμένα φαβορί, αλλά και μερικά αουτσάιντερ που μπορούν να κάνουν την μεγάλη έκπληξη και να κλέψουν το χρυσό αγαλματίδιο.

Μετά τις προβλέψεις μας για τις τεχνικές κατηγορίες, είπαμε να κάνουμε τις προβλέψεις μας για τις βασικές κατηγορίες. Να δούμε ποια θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί, αλλά και σε ποιες κατηγορίες μπορούμε να δούμε εκπλήξεις και ανατροπές.

Η 93η Τελετή των βραβείων Όσκαρ θα μεταδοθεί από το Cosmote TV στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και εκεί θα μάθουμε τους τελικούς και μεγάλους νικητές της βραδιάς. Να δούμε, θα βγουν αληθινά τα προγνωστικά ή θα δούμε ανατροπές και εκπλήξεις;

Καλύτερη Ταινία

The Father
Judas and the Black Messiah
Mank
Minari
Nomadland
Promising Young Woman
Sound of Metal
The Trial of the Chicago 7

Χωρίς κάποιο μεγάλο blockbuster ή κάποια ταινία από μεγάλο στούντιο θα πραγματοποιηθεί η τελετή των φετινών Όσκαρ. Στην κούρσα αυτή, που πήρε και μία μικρή παράταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φαίνεται ότι μετά το βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας, το Nomadland φαίνεται το ακλόνητο φαβορί. Έχει κερδίσει όλα τα βραβεία μέχρι στιγμής. Αν υπάρξει κάποια έκπληξη αυτή θα έρθει από το “The Trial of the Chicago 7”, που είναι μία ταινία πιο εύπεπτη για την Ακαδημία. Αλλά, αυτό θα είναι μία μεγάλη έκπληξη.

Καλύτερη Σκηνοθεσία

Lee Isaac Chung, Minari
Emerald Fennell, Promising Young Woman
David Fincher, Mank
Thomas Vinterberg, Another Round
Chloé Zhao, Nomadland

Σε μία ιστορική χρονιά, όπου δύο γυναίκες βρέθηκαν ταυτόχρονα υποψήφιες σε μία κατηγορία που είναι ανδροκρατούμενη, θα ήταν περίεργο αν μία γυναίκα δεν έβγαινε νικήτρια. Η Chloe Zhao θα γίνει η δεύτερη γυναίκα και η πρώτη Ασιατικής καταγωγής που θα σηκώσει το Χρυσό Αγαλματίδιο. Όλοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει αντίπαλος της σε αυτή την κούρσα.

Α’ Ανδρικός Ρόλος

Riz Ahmed, Sound of Metal
Chadwick Boseman, Ma Rainey’s Black Bottom
Anthony Hopkins, The Father
Gary Oldman, Mank
Steven Yeun, Minari

Η κούρσα αυτή έχει δύο μεγάλα φαβορί, τον Anthony Hopkins και τον Chadwick Boseman. Όπως όλα δείχνουν, όμως, ο πρόωρος θάνατος του Boseman είναι μία καλή ευκαιρία για να τιμήσουν για τη συνολική του πορεία έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, σε μία ερμηνεία που πραγματικά αξίζει. Αν δεν είχε φύγει πρόωρα από τη ζωή ο Boseman, τότε τα πράγματα να ήταν πιο ρευστά.

Α’ Γυναικείος Ρόλος

Viola Davis, Ma Rainey’s Black Bottom
Andra Day, The United States vs. Billie Holiday
Vanessa Kirby, Pieces of a Woman
Frances McDormand, Nomadland
Carey Mulligan, Promising Young Woman

Η πιο δύσκολη κούρσα για να προβλέψει κανείς. Σε κάθε τελετή που προηγήθηκε των Όσκαρ 2021, βλέπαμε και μία διαφορετική νικήτρια. Πέρα από την Vanessa Kirby, που μετά τη νίκη της στη Βενετία, έχει χαθεί από την κούρσα, οι τέσσερις υπόλοιπες κυρίες έχουν ισάξιες πιθανότητες να κερδίσουν. Εμείς θα επιλέξουμε την Carey Mulligan. Μία ερμηνεία που σπάει τα στερεότυπα στα οποία είχε κολλήσει από το ντεμπούτο της στο “An Education” και δείχνει ότι είναι μία από τις ηθοποιούς που πρέπει να προσέχουμε. Πιθανές εκπλήξεις είναι οι υπόλοιπες τρεις, με μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει η Andra Day που είναι καταπληκτική στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Billie Holiday.

B’ Ανδρικός Ρόλος

Sacha Baron Cohen, The Trial of the Chicago 7
Daniel Kaluuya, Judas and the Black Messiah
Leslie Odom Jr., One Night in Miami
Paul Raci, Sound of Metal
Lakeith Stanfield, Judas and the Black Messiah

Από όταν έκανε πρεμιέρα η ταινία του Shaka King, “Judas and the Black Messiah”, ο Daniel Kaluuya έχει αναδειχθεί στο απόλυτο φαβορί καθώς έχει σαρώσει στα βραβεία που οδηγούν στην μεγάλη τελετή των Όσκαρ. Μία φανταστική ερμηνεία που κεντρίζει το ενδιαφέρον και ένας ηθοποιός που έχει λαμπρό μέλλον στο Hollywood.

Β’ Γυναικείος Ρόλος

Maria Bakalova, Borat Subsequent Moviefilm
Glenn Close, Hillbilly Elegy
Olivia Colman, The Father
Amanda Seyfried, Mank
Youn Yuh-Jung, Minari

Οι δύο κατηγορίες των γυναίκειων ερμηνειών μπορούν να μας εκπλήξουν ευχάριστα την βραδιά των Όσκαρ 2021. Και σε αυτή την κατηγορία, βλέπουμε συνέχεια το φαβορί να αλλάζει και τα βραβεία από τις διάφορες τελετές απονομής να έχουν μοιραστεί στις κυρίες της κατηγορίες. Ωστόσο, η Youn Yuh-Jung, η Mery Streep της Νοτίου Κορέας, φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι στις αντιπάλους της για την μεγάλη βραδιά. Η Bakalova και η Close ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Πρωτότυπο Σενάριο

Judas and the Black Messiah
Minari
Promising Young Woman
Sound of Metal
The Trial of the Chicago 7

Συνήθως, η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου θέλει να είναι δημοκρατική και να μοιράζει τα βραβεία σε όσες ταινίες αξίζουν κάθε χρονιά. Έτσι και φέτος, θα δούμε τα βραβεία να μοιράζονται στις ταινίες που άφησαν το στίγμα τους. Μία από αυτές είναι το “Promising Young Woman” της Emerald Fennell. Κάτι ότι το θέμα της ταινίες είναι επίκαιρο, κάτι το ότι ακολουθεί ένα διαφορετικό στυλ από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα σε τέτοιες ταινίες, όλα δείχνουν ότι εκεί θα πάει το χρυσό αγαλματίδιο για το σενάριο. Επίσης, είναι η μοναδική κατηγορία στην οποία μπορεί να τιμηθεί η δεύτερη γυναίκα που βρέθηκε υποψήφια στην κατηγορία Σκηνοθεσίας. Η μόνη ανατροπή μπορεί να έρθει από την ταινία του Aaron Sorkin.

Διασκευασμένο Σενάριο

Borat Subsequent Moviefilm
The Father
Nomadland
One Night in Miami
The White Tiger

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς φαίνεται ότι θα είναι το “Nomadland“. Μέχρι στιγμής, φαίνεται να είναι και το φαβορί σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί το σενάριο να έχει έναν πιο αυτοσχεδιαστικό, ωστόσο, η ταινία φαίνεται να έχει κερδίσει τις καρδιές των ψηφοφόρων. Ωστόσο, θα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, αν το υπέροχο σενάριο από την ταινία “The Father”, του Florian Zeller έβγαινε νικητής.

Διεθνής Ταινία

Another Round
Better Days
Collective
The Man Who Sold His Skin
Quo Vadis, Aida?

Το μοναδικό και μεγάλο φαβορί είναι το “Another Round“, του Thomas Vinterberg. Σε μία χρονιά που δε θα ψάχναμε μία διαφυγή από την πραγματικότητα που προσφέρει η ταινία από τη Δανία, μπορεί το μοναδικό, αλλά και σπαρακτικό “Quo Vadis, Aida?” να είχε μία πιθανότητα στη νίκη. Όχι, όμως, φέτος.

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Onward
Over the Moon
Shaun the Sheep Movie: Farmageddon
Soul
Wolfwalkers

Όταν μία ταινία της Disney και της Pixar είναι υποψήφια στην κατηγορία αυτή, τότε, είναι και το απόλυτο φαβορί. Φέτος, όμως, το “Soul” είναι μία από τις καλύτερες ταινίες του γνωστού στούντιο και αξίζει το Χρυσό Αγαλματίδιο. Θα θέλαμε, βέβαια, να δούμε μία ανατροπή και το “Wolfwalkers” να αναδεικνύεται νικητής. Ωστόσο, οι πιθανότητες να συμβεί είναι ελάχιστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;