Υφ. Παιδείας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς
Σε συνέντευξής της η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο για παράταση της σχολικής χρονιάς.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει την τηλεκπαίδευση στη ζωή των μαθητών. Τα σχολεία έχουν παραμείνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά και πολλά λέγονται για το τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά. Η υφυπουργός Παιδεία, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς.

Όπως δήλωσε η ίδια:

“Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται.

Και αν γίνει, δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία.”

Σχετικά με τις Πανελλήνιες 2021, η κυρία Μακρή ανέφερε, ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, ενώ υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη.

Μιλώντας για την επαναλειτουργία των σχολείων, υποστήριξε τα εξής:

“Κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως.”

Παράλληλα, η κυρία Μακρή αναφέρθηκε και στα κλειστά φροντιστήρια, κάτι που όπως είπε δεν οφείλεται στο υπουργείο Παιδείας, και εξήγησε:

“Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;