Τέλος στο click away - Τι θα γίνει με όσες παραγγελίες έχουν ήδη γίνει;
Προβληματισμός έχει δημιουργηθεί με τις παραγγελίες "click away" που εκκρεμούν.

Η χθεσινή έκτακτη ανακοίνωση της αυστηροποίησης του lockdown από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου έφερε και το προσωρινό τέλος του click away που είχε υιοθετηθεί στα καταστήματα λιανικής πώλησης για να κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές. Όμως, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τις εκατοντάδες παραγγελίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και για τις οποίες τα μαγαζιά επρόκειτο να καλέσουν τους πελάτες να τις παραλάβουν από το κατάστημα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όλο το διάστημα του δεύτερου lockdown, οι εταιρείες ταχυμεταφορών έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας και αυτό προκαλεί προβληματισμό στους εμπόρους, οι οποίοι θα πρέπει να βρουν τρόπο για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από εμπορικούς κύκλους που επικαλείται το Έθνος, το σενάριο που είναι πιο πιθανό είναι κάθε καταστηματάρχης να προγραμματίσει εκ νέου άλλη ημερομηνία παράδοσης μετά τις 11 Ιανουαρίου.

Ακόμα ένα σενάριο που βρίσκεται υπό εξέταση είναι να γίνεται έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία, παράδοση στο σπίτι, από υπαλλήλους των καταστημάτων ώστε να περιοριστεί η καθυστέρηση στις παραδόσεις των παραγγελιών.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣΑ Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τις ανακοινώσεις για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και της λειτουργίας της αγοράς που τίθενται σε εφαρμογή από την Κυριακή, δήλωσε στο Έθνος τα εξής:

“Είναι μια αρνητική εξέλιξη, αλλά εάν τα αυστηρά μέτρα διαρκέσουν μόνο την πρώτη εβδομάδα του έτους, θα έλεγα πως είναι μικρό το κακό, αφού η αγορά είναι σε αναμονή για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την δεύτερη Δευτέρα του μήνα, 11 Ιανουαρίου.

Εάν θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάτι από την αιφνιδιαστική απόφαση είναι τα αντανακλαστικά του ΥΠΟΙΚ, που για τα εβδομαδιαία αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε μηνιαία οικονομικά αντίμετρα με πλήρη απαλλαγή από το ενοίκιο του Ιανουαρίου. Δυστυχώς, πριν τα επόμενα βήματα, πρέπει να σταματήσουμε για μια εβδομάδα, και από το click away για να πάμε στο click in shop, πρέπει να περάσουμε από το click to stop.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;