Lockdown: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν - Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας
Νέα αυστηρότερα μέτρα έρχονται από την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου. Ποιες είναι οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν ξανά;

Την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε, το πρωί του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Τα νέα αυστηρότερα μέτρα έρχονται για να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας και να αυστηροποιήσουν το lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ. Έτσι, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που κλείνουν και οι υπηρεσίες που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας:

“Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 06:00 το πρωί, μέχρι τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.”

Συγκεκριμένα σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Επιπλέον, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δε θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των Θεοφανείων ο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

“Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας.”

Τι κλείνει από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου;

Από το πρωί της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου στις 06:00 π.μ. τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρό lockdown στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, κλείνουν τα εξής:

  • εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν με «παράδοση εκτός» (click away),
  • βιβλιοπωλεία,
  • κομμωτήρια,
  • υπηρεσίες περιποίησης νυχιών,
  • ΚΤΕΟ και
  • οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;