Οι στιγμές της ποπ κουλτούρας που σημάδεψαν το 2020
Μπορεί το 2020 να ήταν μία διαφορετική χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες, όμως, είχε αρκετές στιγμές που αξίζει να θυμόμαστε!

Το 2020 ήταν για όλους μας μία πολύ διαφορετική χρονιά. Η πανδημία του κορωνοϊού και τα lockdown άλλαξαν ριζικά την καθημερινότητά μας και έβαλαν ένα μεγάλο pause σε πολλά πράγματα. Όμως, το 2020 είχε και πολλές στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία της pop κουλτούρας και εμείς θέλαμε να τις θυμηθούμε πριν το αποχαιρετήσουμε μία για πάντα.

Θα ξεχάσουμε για λίγο τον κορωνοϊό και θα βουτήξουμε στις αναμνήσεις που έχουμε από το 2020 για να ανασύρουμε τις στιγμές και τα γεγονότα που σόκαραν την showbiz και μας έκαναν όλους να μιλάμε για αυτές. Περιμένουμε στα σχόλια να συμπληρώσεις τις στιγμές από την pop κουλτούρα που καθιέρωσαν για σένα το 2020.

Το Megxit που μας συντάραξε

Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει ότι η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά. Τον Ιανουάριο, μία είδηση από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας σόκαρε τον κόσμο. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από μέλη της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας, σχεδιάζοντας να μοιράσουν το χρόνο τους μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αμερικής και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Περιττό να πούμε πως, η εκπληκτική κίνηση – που ονομάστηκε “Megxit” – προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο.

Η Billie Eilish σαρώνει στα βραβεία Grammy

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish)

Η δεκαοχτάχρονη Billie Eilish έγραψε ιστορία στα βραβεία Grammy 2020 όταν κατάφερε να κερδίσει συνολικά πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης, Δίσκος της Χρονιάς, Άλμπουμ της Χρονιάς και Τραγουδιού της Χρονιάς. Όχι μόνο έγινε το δεύτερο άτομο – και η πρώτη γυναίκα – που κέρδισε αυτές τις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες ταυτόχρονα, η Billie έγινε επίσης το νεότερο άτομο που κέρδισε ποτέ το βραβείο Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς.

Το μαγικό half-time show της Jennifer Lopez και της Shakira

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shakira (@shakira)

Θυμάσαι τότε που οι συναυλίες και οι αγώνες στο γήπεδο επιτρέπονταν; Τι σου θύμισα, ε; Τότε, λοιπόν, έγινε ένα από τα καλύτερα και με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση half-time shows στην ιστορία του Super Bowl. Η Shakira και η Jennifer Lopez κατέκτησαν τη σκηνή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος των ΗΠΑ και μάγεψαν το παγκόσμιο κοινό. Θέλουμε και άλλο…

Τα “Παράσιτα” γράφουν ιστορία στα Όσκαρ

Τα Όσκαρ 2020 ήταν μία από τις τελετές απονομής βραβείων για τον Κινηματογράφο που θα μείνουν στην ιστορία. Τα “Παράσιτα” του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Bong Joon-ho έγινε η πρώτη ταινία που δεν είναι στην αγγλική γλώσσα που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Μάλιστα, η ταινία έφυγε από την τελετή με συνολικά τέσσερα βραβεία συμπεριλαμβανομένου αυτού της σκηνοθεσία.

To “Tiger King” γίνεται η μεγαλύτερη επιτυχία του πρώτου lockdown

Θυμάσαι πότε όλοι μιλάγανε για το “Tiger King“; Μέσα από την streaming πλατφόρμα του Netflix κυκλοφόρησε αυτό το ντοκουμέντο που βασίζεται σε ένα αληθινό έγκλημα. Η σειρά κυκλοφόρησε κατά τις πρώτες εβδομάδες της καραντίνας και μας έδειξε την εκπληκτική ιστορία του Joe Exotic και της Carole Baskin. Η σειρά αυτή συγκέντρωσε πάνω από 34 εκατομμύρια θεατές μέσα στις πρώτες 10 ημέρες από την κυκλοφορία της. Και δεν είναι η μόνη σειρά του Netflix που ξεχώρισε μέσα στο 2020…

Η Dua Lipa μας φέρνει το κλαμπ στο σπίτι μας

Και εκεί που η διάθεσή μας μέσα στην καραντίνα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, η Dua Lipa κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της καριέρας της με τίτλο “Future Nostalgia”. Η pop τραγουδίστρια έφερε της 80s μουσική της disco και πάλι στο προσκήνιο με ένα αρκετά μοντέρνο άγγιγμα και μας έκανε να χορεύουμε τα νέα της τραγούδια. Να ξέρεις ότι όταν βγούμε επιτέλους από την καραντίνα, όλα τα κλαμπς θα παίζουν στην διαπασών τα κομμάτια αυτά!

Οι φίλοι των σπορ (και όχι μόνο) ερωτεύθηκαν το “The Last Dance”

Με την ακύρωση των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων, το “The Last Dance“, που κυκλοφόρησε παγκόσμια μέσα από το Netflix, ήταν αυτό που χρειάζονταν οι φίλοι των σπορ. Η σειρά ντοκιμαντέρ ακολουθεί την τελευταία σεζόν του Michael Jordan με τους Chicago Bulls και συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές από κριτικούς και θαυμαστές, ενώ, κατάφερε να δώσει μια πραγματικά συναρπαστική ματιά στην καριέρα και τη ζωή του θρύλου του μπάσκετ.

Το TikTok κατακτάει την καθημερινότητά μας

Το TikTok μπορεί να είχε δημιουργηθεί από το 2017, αλλά ήταν το 2020 που η εφαρμογή κατέλαβε πραγματικά τον κόσμο και όλοι να βλέπουν, να μοιράζονται και να μιλούν για τα viral βίντεο μικρής μορφής που έχεις τη δυνατότητας να φτιάξεις σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή γνώρισε μεγάλη αύξηση στη δημοτικότητα της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 2 δισεκατομμυρίων λήψεων σε κινητές συσκευές μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Η Taylor Swift μας ξαφνιάζει με δύο surprise- άλμπουμ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

Η Taylor Swift είναι γνωστή για τις διαφημιστικές καμπάνιες που γίνονται γύρω από κάθε της νέο άλμπουμ. Μεγάλα promotion με πολλές εμφανίσεις, συνεντεύξεις και διάφορα στοιχεία που αφήνει η γνωστή τραγουδίστρια για τη νέα της δουλειά. Όμως, το 2020 αυτό άλλαξε! Η Swift (δύο φορές) μας χάρισε ολοκληρωμένα άλμπουμ, που το ένα συμπληρώνει το άλλο και εξελίσσουν ακόμα περισσότερο την 31χρονη τραγουδοποιό. Τα “folklore” και “evermore” αποτελούν δύο από τα καλύτερα άλμπουμ του 2020 και αποδεικνύουν ότι η Swift είναι, ίσως, η καλύτερη στιχουργός της γενιάς της.

Τα βραβεία Emmy γράφουν ιστορία

Ο Σεπτέμβριος ήρθε μετά από ένα καλοκαίρι που αφήσαμε στην άκρη του μυαλού μας για λίγο τον κορωνοϊό, κάναμε τα μπάνια μας και θυμηθήκαμε να γελάμε. Έτσι, τα βραβεία Emmy 2020 μας θύμισαν ότι το καλύτερο φάρμακο είναι το γέλιο. Η κωμική σειρά Schitt’s Creek σάρωσε στις κατηγορίες που ήταν υποψήφια και μας έδειξε ότι η τηλεοπτική χρονιά του άνηκε. Επιπλέον, η Ακαδημία της Αμερικανικής Τηλεόρασης βράβευσε την Zendaya με το Emmy Πρώτου Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα και έγινε η νεότερη ηθοποιός που τιμήθηκε με αυτό το βραβείο. Είναι, επίσης, η δεύτερη Αφροαμερικανίδα ηθοποιός που καταφέρνει να τιμηθεί με το βραβείο αυτό.

Το θέατρο κάνει livestream

Στην πρώτη καραντίνα αρκετές ήταν οι θεατρικές σκηνές που μοιράστηκαν μέσα από το διαδίκτυο θεατρικές παραστάσεις που είχαν αφήσει εποχή. Σε αυτό το δεύτερο lockdown, όμως, τα θέατρα αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα και να μας δώσουν μία διαφορετική εμπειρία. Όλα ξεκίνησαν από το Θέατρο Πορεία και τη θεατρική παράσταση “This Is Not Romeo and Juliet”. Η παράσταση μετά την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown έκανε πρεμιέρα διαδικτυακά και με τους ηθοποιούς να παίζουν live εκείνη την ώρα από το θέατρο. Η απήχηση της πρώτης αυτής παράστασης έκανε και τις υπόλοιπες θεατρικές σκηνές να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να μας δώσουν αρκετές νέες (αλλά και παλιές) θεατρικές παραστάσεις να απολαύσουμε από το σπίτι μας μέχρι να μπορέσουμε να πάμε και πάλι θέατρο!

Και οι συναυλίες κάνουν το ίδιο

Πολλοί ήταν οι ξένοι και Έλληνες καλλιτέχνες που άρχισαν να κάνουν livestream συναυλίες και αυτή τη φορά δεν ήταν μέσω Instagram. Οι καλλιτέχνες προσπάθησαν να μεταφέρουν το πνεύμα μίας συναυλίας στο σαλόνι του σπιτιού μας και εκατομμύρια κόσμος από όλο τον πλανήτη συντονίστηκε σε αυτές. Ίσως η μεγαλύτερη διαδικτυακή συναυλία μέχρι στιγμής να ήταν το “Studio 2054” της Dua Lipa που παρακολούθησαν 5 εκ. κόσμος!

“Το Γκαμπί της Βασίλισσας” γίνεται το must-watch της σεζόν

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Όλοι περιμέναμε να έρθει ο Οκτώβριος και να απολαύσουμε στο Netflix τη σειρά τρόμου του Mike Flanagan, “The Haunting of Bly Manor“. Όμως, μία άλλη σειρά της streaming πλατφόρμας ήταν αυτή που μας έκανε όλους να κολλήσουμε μπροστά στις οθόνες μας. Ο Scott Frank και ο Alan Scott μετέφεραν στην μικρή οθόνη το ομότιτλο βιβλίο του 1983 για ένα ορφανό κορίτσι που γίνεται μία από τις μεγαλύτερες παίκτριες σκάκι στον κόσμο. Η Anya Taylor- Joy υποδύεται μοναδικά την Beth Harmon και όλος ο κόσμος άρχισε να κάνει μαθήματα σκάκι μετά από αυτή τη σειρά.

Η Warner Bros. αλλάζει την Κινηματογραφική εμπειρία

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει κρατήσει για αρκετό καιρό κλειστά τα σινεμά σε πολλές χώρες του κόσμου. Μπορεί, για κάποιο χρονικό διάστημα, τα σινεμά να είχαν ανοίξει και πάλι τις πόρτες τους, όμως, το δεύτερο, ακόμα πιο σφοδρό, κύμα της πανδημίας τα έκανε να κλείσουν και πάλι. Αυτό ώθησε πολλές εταιρείες παραγωγής ταινιών να αλλάξουν και πάλι το πρόγραμμα που θα κάνουν πρεμιέρα οι ταινίες τους. Όμως, η Warner Bros. αποφάσισε να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Καθώς έβλεπε ότι το τέλος της πανδημίας είναι αβέβαιο, το γνωστό στούντιο αποφάσισε να κυκλοφορήσει όλες τις ταινίες του για το 2021 ταυτόχρονα στα σινεμά, όπου είναι ανοιχτά, και στο HBO Max. Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, όμως, το “Wonder Woman 1984” που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να έχει επιτυχία. Θα δούμε τι θα γίνει το 2021…

Η θέση του πλανητάρχη αλλάζει χέρια

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Biden (@joebiden)

Μία από τις πιο εφιαλτικές εκλογικές αναμετρήσεις έγινε τον Νοέμβριο στις Αμερικανικές εκλογές 2020. Μετά από μήνες κυριαρχίας στους τίτλους ειδήσεων, οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν μια από τις πολλές ιστορικές πρώτες – και ήταν μια καθοριστική στιγμή για εκατομμύρια Αμερικανούς. Ο Τζο Μπάιντεν κατάφερε να αναδειχθεί νικητής και να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους για οποιονδήποτε υποψήφιο Πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Από την άλλη, η Καμάλα Χάρις έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη αφρικανική-αμερικανική και η πρώτη Ασιάτισσα-αμερικανική που εξελέγη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιτέλους Βίσση και Βανδή στην ίδια σκηνή

Δύο από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες στην Ελλάδα συναντήθηκαν για πρώτη φορά επί σκηνής το προηγούμενο Σάββατο στη σκηνή του τελικού του Just The 2 Of Us. Πρόκειται για την Άννα Βίσση και τη Δέσποινα Βανδή που με την κοινή τους αυτή εμφάνιση έβαλαν μία τελεία σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα (και σε εκείνους) που τις ήθελαν να έχουν τσακωθεί. Σίγουρα, η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για την Ελληνική μουσική σκηνή και κάθε ένας από εμάς περίμενε πώς και πώς τη στιγμή που θα εμφανιστούν οι δύο κυρίες πάνω στη σκηνή μαζί! Λέτε να δούμε και συνεργασία στο μέλλον; Γιατί, όχι; Ταιριάζουν πολύ οι δύο τους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;