Κορωνοϊός: Νέο αυστηρό lockdown - Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται και τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας
Νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Από πότε τίθενται σε ισχύ;

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα εξακολουθούν να βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα παρά το lockdown που έχει επιβληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έτσι, το πρωί του Σαββάτου, 2 Ιανουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε νέο αυστηρό lockdown με κλείσιμο επιχειρήσεων και υπηρεσιών έως τις 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας δήλωσε:

“Η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας συνεχίζεται. Περίπου 2.500 ασθενείς πέρασαν τα Χριστούγεννα σε κλίνες Covid και πάνω από 400 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επιβάλλεται να κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για να βελτιώσουμε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.”

Ποια είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν;

Από αύριο Κυριακή, στις 6 π.μ. μέχρι το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, «μένουμε και πάλι σπίτι», όπως είπε, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Πιο συγκεκριμένα, σταματά το click away και η λειτουργία των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων, των ΚΤΕΟ και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

Παράλληλα απαγορεύονται εκ νέου το κυνήγι και το ψάρεμα.

Τι θα ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Επιπλέον, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς, ενώ, δε θα πραγματοποιηθεί ούτε ο αγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανίων.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε πως η αυστηροποίηση αυτή των μέτρων γίνεται για προληπτικούς λόγους και, έτσι, να δοθεί μία μεγάλη ανάσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως τόνισε:

“Στόχος είναι να φτάσουμε με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στην βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση.”

Ενώ, συνέχισε λέγοντας ότι αν φτάσουμε στην κατάσταση αυτή θα ανοίξουν όλα τα σχολεία της χώρας και να αποκατασταθεί η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στη σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοικτά. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.”

Κλείνοντας ο κ. Πέτσας είπε:

“Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί!

Καλή Χρονιά!”

Δες τις σχετικές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
'
90 - 82
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;