Lockdown: Σταματάει το click away - Κλείνουν τα βιβλιοπωλεία
Τέλος μπαίνει από τα ξημερώματα της Κυριακής (03/01) στο "click away".

Η νέα αυστηροποίηση των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας φέρνει και το τέλος στο «click away» στα καταστήματα λιανικής πώλησης, καθώς και το κλείσιμο επιχειρήσεων που είχαν ανοίξει πριν από τις γιορτές.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, από το πρωί της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρό lockdown στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, από αύριο το πρωί κλείνουν:

  • εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν με «παράδοση εκτός» (click away)
  • βιβλιοπωλεία
  • κομμωτήρια
  • υπηρεσίες περιποίησης νυχιών
  • ΚΤΕΟ και
  • οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος

Επιπλέον, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Τέλος, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Στόχος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Επιπλέον, με τα όσα έγιναν γνωστά, μαζί με τα σχολεία θα επανέλθει και η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν κατά την περίοδο των γιορτών.

Από την άλλη, οι εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να λήξει και το δεύτερο αυστηρότερο lockdown, θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Mε βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;