5 χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις εν μέσω καραντίνας
Ιδανικά χόμπι για την περίοδο του lockdown.

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ένα πολύτιμο “αγαθό”, το οποίο είναι δυνατόν να μας προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση και χαλάρωση. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι περισσότεροι από εμάς τυχαίνει να έχουμε λίγο παραπάνω απ’ ότι συνήθως.

Ωστόσο, δε μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε, όπως θα κάναμε υπό φυσιολογικές συνθήκες, που η έξοδος ήταν κάτι απλό, εύκολο και προσιτό. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε ορισμένα χόμπι, τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στην καραντίνα μόνος ή μόνη σου και σίγουρα θα σού κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά, μέχρι τη λήξη αυτής της περίεργης συνθήκης.

1. Φωτογραφία

Αν σου αρέσει να ασχολείσαι με τη φωτογραφία, τότε μην αρκεστείς στην κάμερα του κινητού σου. Αγόρασε μία επαγγελματική κάμερα, κάνε μερικά μαθήματα online και διάβασε άρθρα περί αυτού.

Τώρα μάλιστα που διανύουμε την περίοδο του δεύτερου lockdown, μπορείς να πειραματιστείς φωτογραφίζοντας αντικείμενα στο σπίτι σου ή ακόμη και δημιουργώντας δικά σου φωτογραφικά σκηνικά εντός σπιτιού και να περάσεις υπέροχα μόνος ή μόνη στο σπίτι σου… φωτογραφίζοντας!

Επιπλέον, μπορείς να φωτογραφίσεις τοπία, δρόμους και σκηνικά, κατά τη διάρκεια της μοναχικής σου βόλτας για σωματική άσκηση. Καλό θα ήταν να γνωρίζεις, μάλιστα, ότι  η ενασχόλησή σου με τη φωτογραφία δείχνει ότι είσαι ένα δημιουργικό άτομο, με αρκετή υπομονή και επιμονή ως προς την κάθε λεπτομέρεια και αυτό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα μεγάλο πλεονέκτημά στην αγορά εργασίας μεταγενέστερα.

2. Τρέξιμο

Αν θέλεις ένα χόμπι το οποίο θα είναι μοναχικό και θα σε γυμνάζει, το τρέξιμο είναι ιδανικό για σένα. Τα οφέλη του τρεξίματος είναι αρκετά και σίγουρα, θα κρατηθείς σε φόρμα! Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να αθληθείς εν μέσω καραντίνας, χωρίς να μείνεις σπίτι σου, αφού όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως το τρέξιμο είναι ένα μοναχικό άθλημα και το καθιστά ιδανικό για την περίοδο του lockdown, όπου πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

3. Συγγραφή

Αν έχεις έφεση στο γραπτό λόγο, τότε φτιάξε τσάι ή καφέ και ξεκίνα, μια και η περίοδο της καραντίνας είναι ιδανική για να ξεκινήσεις τη συγγραφή κειμένων. Μπορείς να ξεκινήσεις γράφοντας ημερολόγιο ή απλές και μικρές ιστορίες, προκειμένου να εκφράζεις τα συναισθήματά σου στο χαρτί.

Η συγγραφή κειμένων μπορεί να σε χαλαρώσει, θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου, ενώ σίγουρα θα σε βάλει σε σκέψεις για τον ίδιο σου τον εαυτό, μια και αποτελεί μία δραστηριότητα που πρώτα απ’ όλα απαιτεί εσωτερική ενδοσκόπηση.

4. Ανάγνωση

Δυστυχώς, η ανάγνωση βιβλίων τα τελευταία χρόνια δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο τα παλαιότερα χρόνια. Ωστόσο, είναι ένα αρκετά χρήσιμο χόμπι, αφού έχει πολλά οφέλη. Για παράδειγμα, βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, ενώ παράλληλα μειώνει το στρες και το άγχος.

Επιπλέον, εν μέσω καραντίνας είναι αρκετά εύκολο να παραγγείλεις ένα βιβλίο, που να σου αρέσει και να το διαβάσεις, προκειμένου να κάνεις διάλειμμα από το Netflix. Άλλωστε οι έξοδοι, πλέον, έχουν περιοριστεί σημαντικά και είναι απαραίτητο να μη γίνεται κατάχρηση του μηνύματος για τη σωματική άσκηση.

Επομένως, διάλεξε ένα βιβλίο και είναι σίγουρο πως αν αποκτήσεις το χόμπι της ανάγνωσης, μάλλον δε θα το εγκαταλείψεις ποτέ.

5. Ζωγραφική

Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες ζωγραφικής εκεί έξω, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να μάθεις να ζωγραφίζεις από το σπίτι σου, ειδικά τώρα που απαγορεύεται η κυκλοφορία. Υπάρχουν πολλά online μαθήματα ζωγραφικής (ναι, ακόμη και δωρεάν), τα οποία μπορείς να αξιοποιήσεις για να μάθεις τα βασικά.

Μόλις εξοικειωθείς λίγο, μπορείς να αρχίσεις να ζωγραφίζεις ό,τι θέλεις μόνος ή μόνη σου αφήνοντας τη δημιουργικότητα και την φαντασία σου να οργιάσουν. Μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις τη ζωγραφική με λίγη χαλαρή μουσική και ένα ποτήρι κρασί και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου χόμπι!

Και κάπως έτσι θα περάσει σύντομα ο καιρός και θα μπορούμε και πάλι να κυκλοφορούμε με ασφάλεια έξω. Μόνο που μέχρι τότε, εσύ θα έχεις μάθει να ζωγραφίζεις, αν δώσεις στο συγκεκριμένο χόμπι μια ευκαιρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1