4 οφέλη που προσφέρει το τρέξιμο στον οργανισμό σου
Το τρέξιμο μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία σου και εδώ θα δεις πώς.

Το τρέξιμο είναι μία από τις δραστηριότητες που μπορούν να ωφελήσουν όσο καμία άλλη τον εαυτό σας. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που επιλέγουν ολοένα και περισσότερα άτομα στον κόσμο, προκειμένου να γυμναστούν, αφού όχι μόνο είναι δυνατόν να κάψεις πολλές θερμίδες, αλλά είναι και εύκολο στο να ασχοληθείς με αυτό. Η ευκολία έγκειται στο γεγονός του ότι δε χρειάζεσαι συγκεκριμένο εξοπλισμό ούτε κάποιο συγκεκριμένο χώρος εκγύμνανσης, όπως για παράδειγμα ένα γυμναστήριο. Αυτό που χρειάζεσαι σίγουρα είναι καλά αθλητικά παπούτσια και φόρμες, όρεξη και έναν ανοιχτό χώρο, όπως ένα πάρκο.

Και φυσικά, το τρέξιμο είναι αρκετά ωφέλιμο για την υγεία και παρακάτω θα δούμε πώς αυτό ωφελεί την υγεία σου.

1. Βοηθάει στηn ψυχική υγεία!

Το τρέξιμο πέραν του ότι βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, επιδρά θετικά και στην ψυχολογία του ατόμου. Πιο συγκεκριμένα, το τρέξιμο απελευθερώνει ενδορφίνες οι οποίες φτιάχνουν τη διάθεσή μας, σύμφωνα με μια έρευνα του 2006 και του 2013 που δημοσιεύτηκε στο «Medicin and Science in Sports and Exercise».

2. Προσφέρει μακροζωΐα

Πολλές έρευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια το τρέξιμο μπορεί να σου χαρίσει… μακροζωΐα! Υπολογίζεται ότι το συστηματικό τρέξιμο (δηλαδή 3-4 φορές την εβδομάδα για αρκετά χρόνια) μπορεί να προσθέσει ως και τρία παραπάνω χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου, αφού μεταξύ άλλων “καλών” μειώνει το λίπος, ελέγχει την ινσουλίνη που υπάρχει στον οργανισμό και βοηθάει στην ενδυνάμωση των οστών.

3. Ωφελεί τον ύπνο

Ο ύπνος είναι ένα επίπονο κομμάτι για πολλούς ανθρώπους, αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής περιλαμβάνει άγχος και πολλά ακόμη αρνητικά συναισθήματα, τα οποία έχουν δραματικές επιπτώσεις στον ύπνο μας. Σύμφωνα με όσα λένε ειδικοί από το John Hopkins το τρέξιμο βοηθάει το άτομο να κοιμηθεί με μεγαλύτερη ευκολία και πιο γρήγορα, αλλά και πιο βαθιά και κατά συνέπεια πιο ποιοτικά.

4. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο David Nieman, ο οποίος είναι ειδικός στην άθληση και έχει τρέξει σε 58 μαραθώνιους (!) πέρασε περίπου 40 χρόνια προσπαθώντας να βρει τη σύνδεση μεταξύ του τρεξίματος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσίευσε το 2019 το τρέξιμο αυξάνει την προστασία του οργανισμού απέναντι σε κάθε αρρώστια, μειώνει τις φλεγμονές και γενικότερα ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ποικιλοτρόπως.

Δείτε επίσης: Ένας 7χρονος τρέχει πιο γρήγορα από… τον Γιουσέιν Μπολτ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;