E-learning: 10 Σύγχρονα Επιμορφωτικά Προγράμματα του ΕΚΠΑ που αξίζει να παρακολουθήσετε
Χρήσιμα ηλεκτρονικά μαθήματα με παροχή πιστοποίησης για αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ & αποφοίτους Λυκείου με σχετική (ή μη) εργασιακή εμπειρία - Προθεσμίες αιτήσεων, Διάρκεια Προγραμμάτων, Έναρξη μαθημάτων

Δεδομένης της τρέχουσας υγειονομικής κατάστασης με τον νέο κορωνοϊό, αλλά και την ανάγκη που προκύπτει για τηλεκπαίδευση, η διεξαγωγή ηλεκτρονικών μαθημάτων και σεμιναρίων, που εξασφαλίζουν μάλιστα πιστοποιήσεις εξειδίκευσης στους ενδιαφερόμενους/-ες, φαίνεται να είναι πιο επίκαιρη και απαραίτητη από κάθε άλλη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, το e-learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προσφέρει πάνω από 400 εξ αποστάσεως Προγράμματα Επιμόρφωσης, με σύγχρονες μεθόδους εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, αναγνωρισμένους καθηγητές και εφαρμοσμένη γνώση.

Οι κατευθύνσεις και τα γνωστικά αντικείμενα ποικίλλουν, οπότε, ανάλογα με το πεδίο που σε ενδιαφέρει περισσότερο (βλέπε Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Marketing και Πωλήσεις, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Web Development, Τουριστικά, Υγεία, Δημόσιες σχέσεις και Επικοινωνία κ.α.), μπορείς να βρεις επιμορφωτικά προγράμματα με μαθήματα, από τα οποία θα αποκομίσεις ένα χρήσιμο γνωστικό υπόβαθρο και, γιατί όχι, ένα ακόμα δυνατό χαρτί για την αγορά εργασίας.

E-learning: 10 Επιμορφωτικά Προγράμματα του ΕΚΠΑ από διάφορες Κατευθύνσεις

1. Digital Marketing

Κατεύθυνση: Marketing και Πωλήσεις

Απονέμεται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Digital Marketing» έχει ως σκοπό την πλήρη κατάρτιση του εκπαιδευόμενου αναφορικά με το αντικείμενο του Digital Marketing, δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή, προκειμένου να δύναται στη συνέχεια να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην διεπιστημονικότητα προωθώντας την προσέγγιση της γνώσης από διαφορετικές προοπτικές και γνωστικά αντικείμενα. Δεν έχει τεχνικό χαρακτήρα και δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις Πληροφορικής.

Επιπλέον καλύπτει την νομική πλευρά του αντικειμένου αναφερόμενο στο νέο πλαίσιο διαχείρισης προσωπικών δεδομένων GDPR. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με πρακτικό μάθημα που περιλαμβάνει και την ενεργή συμμετοχή του εκπαιδευόμενου στο να φτιάξει την δική του start up επιχείρηση, να οργανώσει το marketing επιχείρησης και να μελετήσει πετυχημένες στρατηγικές digital marketing σε επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από τέσσερις live streaming συναντήσεις στις θεματικές:

-Βασικές Αρχές Παραδοσιακού και Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ
-Νέες Τάσεις του Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ – Έμφαση στα Βασικά Σημεία Πρακτικής Εφαρμογής
-Facebook Ads – Google Adwords
-Google Analytics – Facebook Insights

Με εισηγητή τον κ. Καμινάκη Κώστα, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος στο Marketing and Communication και μεγάλη διδακτική και εργασιακή εμπειρία.
(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.

Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 18/1/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 Μήνες (156 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 6,24 

Kατεύθυνση: Οικονομική Κρίση και Ανάκαμψη μετά τον Covid-19

Τα προγράμματα της συγκεκριμένης κατεύθυνσης καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και ανάλυσης σε θέματα χειρισμού των συνθηκών αβεβαιότητας στις επιχειρηματικές αποφάσεις. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην περίπτωση του Covid-19, στις τελευταίες εξελίξεις της μεγάλης ύφεσης του 2020, στις τεχνολογικές μεταβολές της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, σε θέματα κατανόησης και αξιολόγησης των μεταβολών στην αγορά εργασίας και στο παραγωγικό πρότυπο με εμβάθυνση στις ιδιαίτερες επιδράσεις του Covid-19.

2. Αβεβαιότητα στην Επιχειρηματική Διοίκηση και η Εποχή της Πανδημίας του Κορονοϊού – ΝΕΟ

Κατεύθυνση: Οικονομική Κρίση και Ανάκαμψη μετά τον Covid-19

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 18/1/2021 

Σκοπός του Προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να αναλύσουν τις συνθήκες μεγέθυνσης και να εξοικειωθούν με το χειρισμό των συνθηκών αβεβαιότητας ιδιαίτερα μέσα από την αναφορά στην περίπτωση του COVID-19. Όπως θα δούμε, ορισμένοι από τους παράγοντες που καθορίζουν τις μελλοντικές αλλαγές είναι ήδη ορατοί. Ωστόσο, ο τρόπος που εξελίσσεται το μέλλον παραμένει άγνωστος και εξαρτάται από τις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα.

Επιπλέον, οι μελλοντικές εκπλήξεις, και συγκεκριμένα το μέγεθος και η φύση τους, καθορίζουν το βαθμό αβεβαιότητας που επηρεάζει την επιχειρηματικότητα στο μέλλον. Έτσι, διαμορφώνεται μια κατάσταση χαμηλών ονομαστικών αποδόσεων και υψηλής αβεβαιότητας. Υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμη και χαμηλά επίπεδα αβεβαιότητας προκαλούν σημαντική διακύμανση στις πραγματικές αποδόσεις.

Η ύπαρξη συνθηκών χαμηλών ονομαστικών αποδόσεων και υψηλής συχνότητας αβεβαιότητας αναμένεται να παρέχει ένα κοινό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την οικονομία. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν συνθήκες για καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες που δημιουργούν ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές συνθήκες αγοράς και επιτρέπουν έτσι υψηλότερες αποδόσεις.

Για παράδειγμα, συγκεκριμένες περιοχές στις αναπτυσσόμενες οικονομίες μπορεί να παραμείνουν εξαιρετικά κερδοφόροι προορισμοί για επιχειρηματικά κεφάλαια (venture capitals). Κατά συνέπεια, απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για την αξιολόγηση εναλλακτικών μελλοντικών ευκαιριών επιχειρηματικότητας, καθώς οι παραδοσιακές προσεγγίσεις δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.

Το Πρόγραμμα προτείνει ένα δημιουργικό σενάριο σκέψης ως εργαλείο για την ανάπτυξη του μελλοντικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τη διαχείριση της επιχειρηματικής αβεβαιότητας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναλυτικότερα απευθύνεται σε οικονομολόγους, στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζικά στελέχη, κρατικούς λειτουργούς, επαγγελματίες που προέρχονται τόσο από τους άμεσα σχετιζόμενους χώρους όσο και από άλλους κλάδους της οικονομίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 18/1/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 Μήνες (75 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 3 

3. Διαχείριση Κινδύνου, Αναπάντεχα Γεγονότα και Σενάρια Διαχείρισης: Η Περίπτωση της Πανδημίας του Κορονοϊού – ΝΕΟ

Κατεύθυνση: Οικονομική Κρίση και Ανάκαμψη μετά τον Covid-19

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 18/1/2021

Σκοπός του Προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να αναλύσουν την έννοια της αβεβαιότητας στις Επιχειρηματικές Αποφάσεις με αναφορά στην περίπτωση του COVID-19. Μεγάλο μέρος της προσοχής τους θα εστιάσει στις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης και θα επικεντρωθούν στην αξιολόγηση του βαθμού αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας σχετικά με τις μέσες αποδόσεις των επενδύσεων.

Οι ανεπτυγμένες χώρες χαρακτηρίζονται από α) τη χρήση εκτεταμένων πρακτικών νομισματικής πολιτικής για τη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης και των επιπέδων απασχόλησης του παραγωγικού εργατικού δυναμικού, και ειδικότερα για την αντιμετώπιση της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και της κρίσης COVID-19, β) την πιθανότητα κυκλικής στασιμότητας, γ) την επικράτηση παγκόσμιων δομικών ανακατατάξεων στην παραγωγή με ταυτόχρονες δομικές αλλαγές στην ηλικία του πληθυσμού και τις τεχνολογικές εξελίξεις, και εντέλει τα ήδη υψηλά επίπεδα ανάπτυξης που επιτυγχάνονται στις ανεπτυγμένες οικονομίες. Έτσι, διαπιστώνεται ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μια μακρά περίοδο χαμηλών μέσων ονομαστικών αποδόσεων επιχειρηματικών επενδύσεων.

Επιπλέον, σοβαρά περιστατικά αβεβαιότητας (όπως το COVID-19) συμβαίνουν περιοδικά και θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ουσιαστικά, οι εκπαιδευόμενοι θα διεισδύσουν σε βάθος στην έννοια της Επιχειρηματικής Δράσης (επιχειρηματική ευκαιρία, αποτυχία, ο ρόλος της κουλτούρας κ.τ.λ.) και στο ρόλο του «κινδύνου» και θα εξοικειωθούν με τις έννοιες της αβεβαιότητας και των προσδοκιών. Βεβαίως η κατάσταση την οποία βιώνουμε με την άφιξη του C0VID-19 έχει δημιουργήσει νέες καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταβάλλοντας το επίπεδο της οικονομικής δραστηριότητας, τις παραγωγικές διαδικασίες, το επίπεδο ζήτησης, την διεθνή κατανομή της παγκόσμιας εξουσίας κ.τ.λ.

Οι νέες αυτές καταστάσεις επηρεάζουν άμεσα τους επιχειρηματικούς κινδύνους με συγκεκριμένους τρόπους. Το παρόν πρόγραμμα αναλύει τους κινδύνους αυτούς, έτσι ώστε η γνώση τους να συμβάλει στη μείωση των αρνητικών συνεπειών τους. Τέλος, στο τελευταίο μέρος του προγράμματος αναλύεται η μεθοδολογία του Risk Scenario Analysis ως εργαλείο διαχείρισης του επιχειρηματικού κινδύνου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συναφή στο αντικείμενο εργασιακή εμπειρία. Αναλυτικότερα απευθύνεται σε οικονομολόγους, κρατικούς λειτουργούς, στελέχη επιχειρήσεων, συμβούλους επιχειρήσεων, στελέχη τραπεζών, επαγγελματίες που προέρχονται από άλλους κλάδους της οικονομίας, στατιστικούς και οικονομικούς αναλυτές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 18/1/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 Μήνες (65 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 2,6

4. Digital Education – ΝΕΟ

Κατεύθυνση: Παιδαγωγικά

Απονέμεται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 18/1/2021

Σκοπός του Προγράμματος είναι η εξοικείωση με απαιτούμενες γνώσεις και εφαρμοσμένες δεξιότητες στον τομέα της ψηφιακής μάθησης και διδασκαλίας (digital education) σε τυπικά και μη τυπικά πλαίσια εκπαίδευσης.

Στοχευμένα, διαθέτει πρακτικό προσανατολισμό και θεωρητική τεκμηρίωση και αποτελείται από μαθήματα με θεματολογική και μεθοδολογική συνέχεια. Διασαφηνίζονται έννοιες, ορισμοί και υπηρεσίες στο πλαίσιο της Διαδικτυακής Εκπαίδευσης και προάγεται η εκπαιδευτική εμπειρία και κουλτούρα της ευέλικτης μάθησης και διδασκαλίας. Αναλύονται οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουν εκδώσει διεθνείς οργανισμοί για την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή. Περιγράφεται η οργάνωση ψηφιακής τάξης για την υποβοήθηση της δια ζώσης διδασκαλίας, καθώς και η παραγωγή και διάθεση ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού περιεχομένου σε εικονικά περιβάλλοντα αγωγής.

Εξετάζονται καινοτόμες πρακτικές μέσα από τη διαμόρφωση της μάθησης με «παιχνιδοποίηση» (“gamification”) και τη χρήση εργαλείων τηλεκπαίδευσης/τηλεσυνεδριάσεων. Καλλιεργούνται δεξιότητες παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού περιεχομένου με πολλαπλά μέσα, όπως βίντεο, γραφικά, τεχνολογίες παγκόσμιου ιστού. Παρουσιάζονται σύγχρονες τεχνολογίες για την ψηφιακή εκπαίδευση, όπως τεχνολογίες επαυξημένης (augmented reality) και εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Παρουσιάζονται δημοφιλείς ψηφιακές υπηρεσίες στην εκπαίδευση (ψηφιακές βιβλιοθήκες και αρχεία, ψηφιακοί χάρτες, ψηφιακά μουσεία).

Καλλιεργούνται δεξιότητες σχεδιασμού εκπαιδευτικών παιχνιδιών και προσομοιώσεων. Γίνεται αναφορά στην ψηφιακή τεχνολογία στην τάξη (έξυπνοι πίνακες, γραφίδες, χρήση tablet από μαθητές και BYOD). Περιγράφεται ο ρόλος και η χρήση των κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση. Αναλύονται ομαδοσυνεργατικές τεχνικές στο εξ αποστάσεως περιβάλλον με έμφαση την πολλαπλότητα των μαθησιακών εμπειριών από την οπτική του διδάσκοντα και του διδασκομένου. Περιγράφονται μέθοδοι παρακολούθησης της προόδου των εκπαιδευομένων και αυτοαξιολόγησης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Γίνεται αναφορά στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την οργάνωση της ψηφιακής εκπαίδευσης. Παρουσιάζονται θέματα εκπαιδευτικής έρευνας και σύνταξης επιστημονικών εργασιών. Παρατίθενται διδακτικά παραδείγματα και ενθαρρύνεται η ανάπτυξη μετα-γνωστικών ικανοτήτων μέσα από πρακτική άσκηση.

Το Πρόγραμμα αποτελεί επίκαιρη και ολοκληρωμένη στρατηγική πρωτοβουλία για ψηφιακό και τεχνολογικό γραμματισμό με παιδαγωγικό υπόβαθρο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης /ΤΕΙ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους αποφοίτους παιδαγωγικών/καθηγητικών τμημάτων, αφού σύμφωνα με το Νόμο 4589, ΦΕΚ Α΄ 13, της 29ης Ιανουαρίου 2019, άρθρο 57, εδάφιο α.ιι («Κριτήρια αξιολογικού πίνακα εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης»), μοριοδοτούνται με δύο μονάδες [«επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών: δύο (2) μονάδες»].

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 18/1/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 9 Μήνες (306 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 12,24

5. Project Management

Κατεύθυνση: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων

Απονέμεται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 18/1/2021

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Project Management» αποσκοπεί στην εμβάθυνση γνώσεων ιδιαίτερα χρήσιμων στο χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων. Ειδικότερα, σκοπός του είναι να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια σε άτομα που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές, καλλιεργώντας δεξιότητες που σχετίζονται με τις σύγχρονες μεθόδους σχεδίασης, παρακολούθησης και γενικότερα διαχείρισης έργων, τη μεθοδολογία επιλογής και αξιολόγησης έργων, την κατάρτιση προϋπολογισμών έργων, την εκμάθηση λογισμικού διαχείρισης έργου, τις αρχές διοίκησης και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή της, τη διοίκηση των ανθρώπινων πόρων της επιχείρησης, αλλά και τη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής πολιτικής ελέγχου, ώστε, ο εκπαιδευόμενος να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά όλο το φάσμα των εργαλείων, τεχνικών και μεθόδων που συνθέτουν το κύριο σώμα του project management.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 18/1/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 Μήνες (195 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 7,8

6. Web Developer

Κατεύθυνση: Web Development

Απονέμεται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 18/1/2021

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Web developer» δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε τομείς όπου συντελείται σχεδίαση, ανάπτυξη, λειτουργία, υποστήριξη, συντήρηση και χρήση Ιστοσελίδων (Web Sites) και λογισμικού εφαρμογών με έμφαση στη Web τεχνολογία (web applications).

Σκοπός του είναι να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εκμάθησης Web development, όπου, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται web design, front-end development, user experience design, και graphic design. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Web development που καλύπτει μαθήματα, όπως HTML, JS, CSS, AJAX, Dreamweaver, Bootstrap, Photoshop, InDesign, Joomla.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι με βασικές γνώσεις υπολογιστή μπορούν να το παρακολουθήσουν. Τα μαθήματα καλύπτουν από βασικές έννοιες ανάπτυξης websites και web εφαρμογών μέχρι πιο προχωρημένες τεχνικές web development.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από δύο live streaming συναντήσεις στις θεματικές:

– Δομή εργασίας web developer
– Ανάπτυξη Δεξιοτήτων του web developer, με εισηγήτρια την κα. Γιαννακούλη Βενετία, BSc in Computing, MSc in e-Business Technology και PhD in Information Management. Η κα. Γιαννακούλη Βενετία έχει μεγάλη εργασιακή και διδακτική εμπειρία.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.

Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 18/1/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 Μήνες (127 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 5,08

7. Επείγουσα Νοσηλευτική

Κατεύθυνση: Νοσηλευτική

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 15/2/2021

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επείγουσα νοσηλευτική» έχει ως σκοπό να προσφέρει στον νοσηλευτή εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε θέματα Εντατικολογίας και Επειγοντολογίας. Πρόκειται για πρόγραμμα με πληροφορίες κλινικά προσανατολισμένες. Δίνεται προσοχή στη σωματική, πνευματική, συναισθηματική και ψυχική επίδραση κάποιας κρίσιμης κατάστασης της υγείας τόσο στον ασθενή όσο και στο σύστημα που τον υποστηρίζει.

Παρουσιάζονται η εκτίμηση, ο προγραμματισμός και η εφαρμογή της φροντίδας, καθώς και κάποιες παράμετροι για τη μετέπειτα αξιολόγηση της κατάστασης. Τα επιθυμητά νοσηλευτικά αποτελέσματα είναι συγκεκριμένες θετικές αναφορές που εξυπηρετούν την αξιολόγηση της φροντίδας. Σε κάθε τέτοια αναφορά περιλαμβάνονται τα προτεινόμενα χρονικά περιθώρια για τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα χρονικά περιθώρια που τίθενται αποτελούν κατευθυντήριες οδηγίες, καθώς ο χρόνος αντίδρασης του κάθε ασθενούς τόσο στη νόσο όσο και στις παρεμβάσεις είναι ξεχωριστός.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021=

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 15/2/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 Μήνες (110 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 4,4

8. Digital Culture: Ψηφιακός Πολιτισμός και Πολιτισμική Τεχνολογία

Κατεύθυνση: Πολιτισμός και Εξωστρέφεια

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 15/2/2021

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Digital Culture: Ψηφιακός Πολιτισμός και Πολιτισμική Τεχνολογία» εξετάζει στρατηγικές επικοινωνίας διαφορετικών πολιτιστικών οργανισμών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δομές των πολιτισμικών βιομηχανιών που παράγονται και διακινούνται στην ευρύτερη αγορά του πολιτισμού. Εξετάζεται το πώς τα μέσα αντιμετωπίζουν τις διαφορετικές πολιτιστικές βιομηχανίες, αλλά και το πώς οι πολιτιστικές βιομηχανίες αξιοποιούν τα μέσα επικοινωνίας για τις δικές τους δράσεις προώθησης και προβολής.

Επιπλέον, δίνεται έμφαση σε θέματα εξωτερικής και εσωτερικής επικοινωνίας, καθώς και στην ανάλυση των ποικίλων και πολλαπλών επικοινωνιακών δράσεων στο πλαίσιο του πολιτισμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού, καθώς και σε εκείνους που εργάζονται σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων ή και σε δημοσιογράφους που επικεντρώνουν την εργασία τους σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 15/2/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 Μήνες (80 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 3,2

9. Marketing and Communication Management

Κατεύθυνση: Marketing και Πωλήσεις

Απονέμεται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 18/1/2021

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Marketing and Communication Management» είναι ένα πλήρες, αυτόνομο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο αναπτύχθηκε με στόχο την παροχή γνώσης σε ιδιαίτερα κρίσιμους, καθημερινούς, πρακτικούς και νευραλγικούς τομείς μιας επιχείρησης. Ο εκπαιδευόμενος μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τα εργαλεία και τις τεχνικές που συνθέτουν το πλούσιο φάσμα του μάρκετινγκ, καθώς επίσης να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Επικοινωνιακής Διαχείρισης και να εφαρμόζει CRM στρατηγικές. Στο τέλος του θεωρητικού μέρους του Προγράμματος ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα να μάθει να χρησιμοποιεί Λογισμικό Πρόγραμμα και να το εφαρμόζει σε δεδομένα από τον πραγματικό χώρο εργασίας επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από δύο live streaming συναντήσεις στις θεματικές:

-Ο ρόλος του Μείγματος Μάρκετινγκ στην Δημιουργία της Στρατηγικής.

-Facebook Ads, Goodle Adwords, Google Analytics, με εισηγητή τον κ. Καμινάκη Κώστα, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος στο Marketing and Communication και μεγάλη διδακτική και εργασιακή εμπειρία.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.

Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 18/1/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 Μήνες (244 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 10,08-10,44

10. Εγκληματολογική Ψυχολογία

Κατεύθυνση: Ψυχολογία – Ψυχιατρική

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 18/1/2021

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγκληματολογική Ψυχολογία» έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του εγκλήματος ως πολυπαραγοντικού κοινωνικού και ψυχολογικού φαινομένου. Σκοπός του προγράμματος είναι να αποσαφηνίσει βασικές θεωρητικές έννοιες που άπτονται του εγκληματικού φαινομένου αλλά και να παρουσιάσει τα σύγχρονα ερμηνευτικά πρότυπα και εμπειρικά/ερευνητικά δεδομένα που σχετίζονται με αυτό.

Οι συγγραφείς επιχειρούν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: Τι είναι το έγκλημα; Γιατί υπάρχει εγκληματικότητα; Τι την προκαλεί; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του εγκληματία και πώς αυτός διαφέρει από κάποιον που δεν έχει παραβατήσει; Τι ευνοεί το πέρασμα στην εγκληματική πράξη; Πώς αντιδρά η κοινωνία στο έγκλημα (ποινικοποίηση συμπεριφορών); Υπάρχει τρόπος πρόβλεψης της εγκληματικότητας ή μείωσής της; Ποιες είναι οι σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας;

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 10/1/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 18/1/2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 Μήνες (75 ώρες)

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ECVET: 3

Βρείτε ΟΛΑ τα εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά προγράμματα του ΕΚΠΑ εδώ!

Όλες οι εικόνες από Unsplash

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;