Netflix: 4 Οσκαρικές ταινίες που αξίζουν το χρόνο σου
Το Netflix μπορεί να σε πάει στα... Όσκαρ!

Tο Netflix φημίζεται για την πληθώρα σειρών και ταινιών που προσφέρει στο κοινό, καθώς η αλήθεια είναι πως οι επιλογές που υπάρχουν εκεί είναι αμέτρητες. Βέβαια, το “δυνατό” σημείο του Netflix, όπως έχουμε τονίσει και σε άλλα άρθρα είναι οι σειρές, αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κάνει αξιόλογη προσπάθεια, ώστε να προσφέρει πολύ καλές ταινίες.

Ωστόσο, στο Netflix εκτός από πρωτότυπες παραγωγές του, υπάρχουν και άλλες ταινίες, οι οποίες αν μη τι άλλο αξίζουν την προσοχή και το χρόνο σου. Έτσι, παρακάτω προτείνουμε μερικές Οσκαρικές ταινίες (Netflix Original και μη), που διεκδίκησαν Όσκαρ έχοντας προηγουμένως κερδίσει κοινό και κριτικούς. Φυσικά, κάποια έφυγαν με τη νίκη, ενώ κάποια άλλα έχασαν, αλλά και πάλι όλες παραμένουν εξαιρετικές ταινίες.

Και είμαστε σίγουροι πως θα κερδίσουν και εσένα, αν τους δώσεις μία ευκαιρία!

Τι λες; Πάμε να ρίξουμε μία ματιά;

1. Marriage Story

Υπόθεση: Ένα παντρεμένο ζευγάρι σε διαδικασία διαζυγίου προσπαθεί να προστατεύσει το παιδί του από το χωρισμό, την ώρα που η σχέση του καταρρέει.

2. Η Επιστροφή

Υπόθεση: Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χάρντι). Με οδηγό του την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση.

Η ταινία προτάθηκε για 12 Όσκαρ και κέρδισε 3 με ένα, μάλιστα, να είναι το πρώτο Όσκαρ του Leonardo DiCaprio, μετά από πολλές χρονιές, στις οποίες θεωρούνταν φαβορί.

3. Lost in translation

Υπόθεση:Μια νεαρή, ακολουθώντας στο Τόκιο τον εργασιομανή σύζυγό της που λείπει συνεχώς για δουλειά, γνωρίζει στο μπαρ του ξενοδοχείου έναν έκπτωτο αμερικανό σταρ, ο οποίος γυρίζει ένα διαφημιστικό για ουίσκι. Μαζί θα περιπλανηθούν στην πόλη και θα γνωρίσουν τους κατοίκους του Τόκιο, έστω κι αν δεν ξέρουν λέξη από ιαπωνικά.

Η ταινία προτάθηκε για 4 Όσκαρ κερδίζοντας, τελικά, το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου.

4. Το κορίτσι που εξαφανίστηκε

Υπόθεση: Την πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι, έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;

Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;